Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Görüşmede bir mutabakat metni üzerinde çalışıldı ve detayların yarın saat 11:00'de yapılacak ortak basın toplantısında açıklanacağı belirtildi. Bu görüşme, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararının ardından ve Adalet Partisi'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının sonrasında gerçekleşti.
23 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara'daki Arjantin İlkokulu'nda kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin zor koşullar altında gerçekleştiğini ve karalama ile iftira kampanyalarına maruz kaldığını ifade etti. Vatandaşları sandığa davet eden Kılıçdaroğlu, demokrasinin ülkeye mutlaka geleceğine ve halkın sağduyusuna güvendiğini belirtti. Oy kullanma işleminden sonra evinde dinleneceği ve daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçeceği bilgisi paylaşıldı.
28 Mayıs 2023

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde Millet İttifakı içindeki DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin Meclis'te grup oluşturabileceği belirtiliyor. CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmelerde belli bir uzlaşıya varıldığı ve bu dört partiye yaklaşık 20 milletvekili verilmesinin gündemde olduğu ifade ediliyor. Avrupa Parlamentosu modeline benzer bir yapılanma ile farklı siyasi partilerin ortak grup oluşturabileceği üzerinde duruluyor.
4 Nisan 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme sonrasında, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Twitter'da birlik ve sakinlik mesajları yayınladılar. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, sakin olunması gerektiğini belirtirken, CHP İstanbul Milletvekili Aytuğ Erdoğdu ve M. Akif Hamzaçebi, partiler arasındaki dayanışmanın önemini vurguladı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen'in İYİ Parti'ye yönelik davetinin yanlış anlaşıldığını ve İYİ Parti'nin toplantıya katılması durumunda sürecin devam edeceğini ifade etti.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, '#SanaSöz yine baharlar gelecek...' notuyla bir seçim kampanyası videosu yayınladı. Videoda, umut ve bahar temaları üzerinden Türkiye'nin geleceğine dair olumlu mesajlar veriliyor ve siyasi nedenlerle görevden alınan akademisyenlerin geri döneceği, futbol tribünlerindeki protestolar ve iptal edilen konserler gibi konulara değiniliyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya mesajlarına Millet İttifakı liderleri de sosyal medya üzerinden destek verdi.
27 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda farklı ittifakların adayları olan Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Muharrem İnce yarıştı. İkinci tura Erdoğan ve Kılıçdaroğlu kaldı. Zafer Partisi'nin adayı Oğan, ikinci turda Erdoğan'ı destekledi, ancak partinin diğer bileşenleri buna karşı çıktı ve Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu destekledi. Özdağ, seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler, yaklaşan yerel seçimler ve Türkiye ile dünya gündemini değerlendirdi.
19 Haziran 2023

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayları belli oldu ve şimdi partiler milletvekili aday listelerini oluşturuyorlar. Cumhur İttifakı bakanları aday gösterirken, Millet İttifakı bakan adaylarını listeye dahil etmeyecek. AKP ve CHP'nin listeleri belirleme sürecinde zorlanması bekleniyor. Cumhur İttifakı'nda seçim yasası değişikliği sonrası ortak liste krizi yaşanıyor. MHP ve AKP arasında listelerin belli bölgelerde ortaklaştırılması konusunda görüşmeler sürüyor. Millet İttifakı'nda ise CHP ve İYİ Parti arasında belli bölgelerde avantajlı partinin listelerinden seçime girilmesi konusunda uzlaşı aranıyor. Diğer ittifak ortakları DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi de kendi stratejilerini belirlemeye çalışıyor.
1 Nisan 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin oluşturduğu millet ittifakı, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere son toplantısını Saadet Partisi genel merkezinde gerçekleştiriyor. Toplantıda ayrıca ortak milletvekili listeleri ve geçiş sürecinin yol haritası ele alınıyor. En güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öne çıkarken, İYİ Parti'nin adaylık konusunda itirazları olduğu biliniyor. Toplantı sonucunda adayın belirlenmesi beklenirken, resmi açıklamanın Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini açıklamasının ardından yapılması planlanıyor.
2 Mart 2023

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Millet İttifakı'nın İstanbul Maltepe'de düzenleyeceği mitingde ekonomi yönetim ekibinin, 'Şampiyonlar Ligi kadrosu' olarak adlandırılan isimlerin duyurulacağını yazdı. İttifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ali Babacan, bu kadronun hazır olduğunu belirtmişlerdi. Sarıkaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikiye ayrılacağını ve bu görevlere İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun getirileceğini ifade etti.
4 Mayıs 2023

Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleri 26 Ocak'ta 11. kez toplandı ve ittifak olarak yola devam etme kararı aldı. Ayrıca, 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacak olan ve yaklaşık 2 bin 500 eylem maddesi içerecek ortak politikalar mutabakat metni üzerinde anlaşmaya vardılar. Bu metin dokuz ana başlık altında toplanacak ve ekonomi, hukuk, eğitim gibi alanlarda vaatler içerecek. İşsizlikle mücadele ve Türkiye Varlık Fonu'nun kapatılması gibi konular da metinde yer alacak.
29 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısı üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantıya katıldı. İkilinin bu ziyareti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla gerçekleştiği ifade edildi. CHP kaynakları, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak duyurulabileceğini belirtti. Daha önce Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı cumhurbaşkanlığına aday olmaya çağırmış ve bu çağrı, CHP içindeki bazı gelişmelerle çakışmıştı.
6 Mart 2023

İzmir'den Meclis'e gönderilen 28 milletvekilinin 14'ü Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ise sekiz vekil çıkardı. İzmir'de yapılan genel seçimlerde, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kentte yüzde 63,29 oranında destek aldı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı İrfan Değirmenci, İzmir'in ikinci bölgesinde milletvekilliğini az bir farkla kaçırdı.
15 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı 'Öndeyiz' açıklamasıyla seçim yarışında önde olduklarını duyurdu. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade ettiler. CHP'nin saat 20.00 itibariyle açıkladığı verilere göre, açılan sandıkların yaklaşık yüzde 33'ünde Kılıçdaroğlu yüzde 47,1 oy oranıyla Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlediği miting, Türk bayrağı taşıyan ve bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Bu olay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alan sözlerinin ardından gerçekleşti. Bahçeli, önceki gün yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nı ve CHP'yi sert bir dille eleştirmişti.
7 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı buluşmanın ardından birlik mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin olarak, bu tür olayların amacının seçmenleri sandıktan uzaklaştırmak olduğunu belirtti ve vatandaşları 14 Mayıs'a odaklanmaya çağırdı.
8 Mayıs 2023

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun ve Ankara'daki mitinglerde çelik yelek giyerek sahneye çıktı. Yanında çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı polis memurları da bulundu. CHP'ye göre, bu önlemler 'çok ciddi istihbarat' alınması üzerine alındı. Daha önce benzer güvenlik önlemlerini reddeden Kılıçdaroğlu, bu kez çelik yeleği giymeyi kabul etti. Geçmişte CHP konvoyuna ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik saldırılar yaşanmıştı.
12 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim