Gaziantep'te meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen illerin AKP'li valileri ve belediye başkanlarıyla telefon görüşmeleri yaparak bilgi aldı. Ancak, depremden etkilenen iller arasında yer alan ve CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen Hatay ve Adana'nın belediye başkanlarıyla herhangi bir görüşme gerçekleştirmedi. Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Erdoğan'ın yaptığı görüşmeler ve aldığı bilgiler detaylandırıldı.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te freni patlayan bir kamyonun trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarpması sonucu altı kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Kazaya karışan kamyonun sürücüsü Tahsin E., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Sürücünün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
7 Ekim 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyona yakın Suriyeli mültecinin geri dönüşü için Suriye'de konut yapımı projelerinin hazırlandığını belirtti. Türkiye'de kayıtlı geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısının 3 milyon 411 bin 29 olduğu bildirildi. Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın Türk askerinin çekilmesi talebini reddetti ve terör tehdidinin devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacakken, Sinan Oğan'ın destek vereceği ittifak ve talepleri gündemdeki yerini koruyor.
19 Mayıs 2023

Şırnak'ın Silopi ve İdil ilçelerinde nesli tükenme tehdidi altındaki üç kızıl şahin ve ishak kuşu ile iki ulu doğan koruma altına alındı. Şırnak Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, kuşların vatandaşlar ve jandarma ekipleri tarafından yaralı ve bitkin halde bulunduğunu ve tedavi altına alındıklarını belirtti. İki ulu doğan ve iki kızıl şahinin tedavisi bitmek üzere olduğunu, bir kızıl şahin ve ishak kuşunun tedavisinin ise devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, aracında iki ulu doğan kuşu bulunan kişiye 70 bin 390 lira para cezası uygulandı.
12 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında konuştu. Erdoğan, depremzedelere bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi yapılacağını sözünü tekrarladı ve deprem felaketinin üstesinden geleceklerini ifade etti. İktidar, deprem sonrası yardım organizasyonu ve koordinasyon eksikliği nedeniyle eleştirilmiş ve Erdoğan bu eleştirilere sert yanıt vermiş, daha sonra ise 'helallik' istemişti.
3 Nisan 2023

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde bir pikabın üzerine kaya düştü ve pikap şarampole devrildi. Kazada, pikapta bulunan Mehmet Nuri Dağlı hayatını kaybetti. Ağır yaralanan sürücü Hadi Aslan ile Bülent Aslan ve Halil İbrahim Kaçkan hastaneye kaldırıldı.
8 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

Ramazan Bayramı tatilinin yedi gününde Türkiye genelinde 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 55 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 331 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazaları ve bayram tatili süresince yapılan denetimler hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, vatandaşlara aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.
13 Nisan 2024

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir kıraathaneye düzenlenen silahlı saldırıda Mustafa Er isimli 29 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen şüpheli M.D.Ç'nin yakalanması için polis çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 12 kişinin öldüğünü, 1966 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bu süre zarfında 572 trafik kazası gerçekleşti ve 408,796 araç denetlendi. Denetimlerde, 19,488 araca hız ve radar cezası uygulanırken, 33,145 araca ise diğer işlemler yapıldı. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, vatandaşların güvenliği için denetimleri sürdürüyor.
8 Nisan 2024

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, deprem bölgesindeki yetersiz çalışmaları eleştirdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alındı. Erdoğan, seçim kararını açıklarken Şahin'in Meclis'teki konuşmasını eleştirdi. Şahin ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sözlerini halkın vicdanına bıraktığını belirtti ve deprem bölgesindeki eksikliklere dikkat çekerek, halkın yaşadıklarını Meclis'te dile getirdiğini ifade etti.
10 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlemeyi planladığı miting, saldırganların taşlı saldırısı sonucu başlamadan sona erdi. Miting alanına AKP'li belediyenin otobüs yığmasıyla başlayan gerginlik, slogan atan bir grubun saldırısına dönüştü. İmamoğlu, polisin müdahale etmemesi üzerine vali ve emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Saldırıda birçok kişi yaralandı ve İmamoğlu'nun otobüsü meydandan ayrılırken polis TOMA'larla müdahale etti.
7 Mayıs 2023

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda, gümrük muhafaza memurları tarafından yaşlı bir çiftin darp edilmesi olayı sosyal medyada yayıldı ve büyük tepki topladı. Şırnak Valiliği, yaşanan olayla ilgili iki gümrük muhafaza memurunun açığa alındığını duyurdu. Ayrıca Şırnak Barosu, yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunarak, benzer şikayetlerin sıklıkla dile getirildiğini ve insan onuruna aykırı bu davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.
31 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanması sonucu yarınki Mersin mitingini ve bazı televizyon programlarını iptal ettiğini duyurdu. Erdoğan, midesini üşüttüğünü ve doktor tavsiyesiyle evde istirahat edeceğini belirtti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Erdoğan'ın Akkuyu Nükleer Güç Santrali törenine online katılacağını, ancak Mersin mitinginin ileri bir tarihte yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Erdoğan'ın katılacağı diğer televizyon programlarının da iptal edildiği bildirildi.
26 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 89'a ulaştı. HDP'li Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın deprem yönetimindeki yetersizliklerini ve sorumluluklarını eleştirdi. AFAD'ın bütçe ve personel yetersizliğine dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıkılan binalarla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Oluç, depremdeki can kayıplarının sorumlularının, müteahhitler, yapı denetim firmaları ve belediyeler arasında oluşturulan bir 'üçgen' içinde olduğunu iddia etti.
1 Mart 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara'dan Sivas'a giderken Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi yakınlarında bir trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Karasu ve sürücü Cengiz Kınaş, Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Karasu, kazanın yağıştan dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Karasu'yu hastanede ziyaret etti.
24 Nisan 2023

İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Kahramanmaraş'ta 17 bin 902 konutun temel atma törenine katıldı. Erdoğan, Türkiye'nin doğal felaketler ve diğer zorluklara rağmen geri durmadığını ve yılmadığını belirtti. Depremin ardından arama kurtarma ve enkaz kaldırma işlemlerinin büyük ölçüde tamamlandığını ve Türkiye'nin hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini ifade etti. Ayrıca, toplamda 650 bin konut inşa edileceğini ve bu konutların 40 bin 104'ünün ihalesinin yapıldığını duyurdu.
23 Mart 2023

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, Gökçebağ Mahallesi yakınlarında boş bir arazide park halindeki bir araç içerisinde üç kişi ölü olarak bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mehmet G., Satılmış K. ve Kurban D. isimli şahısların hayatını kaybettiği tespit edildi. Üç kişinin bedenleri daha detaylı inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Ocak 2023
İşaretlediklerim