İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin bilirkişi ön raporu hazırlandı. Rapora göre, metrobüs şoförü, Beyaz Yol çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarıyı görmedi ve dönüş noktasını kaçırdı. Şoför aniden dönüş yapmak isteyince kaza meydana geldi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve şoför ile metrobüs hattında görevli bir kişi şüpheli olarak gözaltına alındı.
29 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonrasında bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını artırdığına dair şikayetler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından incelenmeye alındı. Bakanlık, fiyat artışı yapan firmaların tespiti durumunda cezai işlem uygulanacağını duyurdu. AFAD'a göre, Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda can kaybının 1121'e yükseldiği bildirildi.
6 Şubat 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı ve Karayazı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Beştaş'ın bilinci açık ve hayati tehlikesi bulunmuyor. Kazada yaralanan şoför ve ismi belirtilmeyen parti yöneticisi de hastaneye kaldırıldı.
13 Nisan 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde bir otomobil, TIR, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı ve olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaralılara müdahalesi ve kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.
1 Şubat 2023

Şanlıurfa'nın Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda beş çocuk hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Vali Hasan Şıldak, kazanın nedeninin henüz belirlenemediğini ve olayın detaylarının araştırıldığını belirtti. Yaralıların tedavisi sürerken, bir kişinin durumu ağır.
2 Ağustos 2024

Muğla'nın Datça ilçesinde Cihan Ö. isimli 72 yaşındaki bir sürücü, manzara izlemek için park ettiği otomobiliyle yaklaşık 10 metrelik uçuruma yuvarlandı. Sürücü yaralanarak Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve aracın çekilmesi için çalışma başlatıldı.
18 Kasım 2023

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt kentinde askeri bir araç, bir otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada bir asker hayatını kaybederken, 11 asker yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt kentinde bir askeri araç, otomobille çarpışmasının ardından devrildi. Kazada bir asker hayatını kaybederken, 11 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2024

Yeniden Refah Partisi'nin Düzce adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu'nun paramotorla gerçekleştirdiği tanıtım denemesi sırasında, pilot B.E'nin kullandığı paramotor havada arızalandı. Arapçiftliği Mahallesi mevkisinde elektrik tellerine takılarak asılı kalan paramotor, pilotun yaklaşık 4 metre yükseklikten kendi imkanlarıyla inmesiyle sonuçlandı. Pilot kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlatırken, elektrik kesintisi yaşanan mahallede arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.
30 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibi, Şırnak'ın İdil ilçesinde bir trafik kazası geçirdi. Kazada bir polis memuru hayatını kaybetti, iki polis dahil olmak üzere toplam üç kişi yaralandı. Olay, Cumhurbaşkanı'nın koruma ekibinin karıştığı bir trafik kazası olarak kayıtlara geçti.
13 Mart 2024

Oyuncu Olgun Şimşek, Muğla'nın Bodrum ilçesinde trafik kazası geçirdi. Bodrum Gürece Kavşağı'nda sabaha karşı meydana gelen kazada, Şimşek'in otomobili ile bir başka otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonucu yaralanan Şimşek, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı ve ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
22 Ağustos 2023

İstanbul TEM Otoyolu’nda altı aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Kaza, İSTOÇ mevkisinde Ankara istikametinde meydana geldi. Kazaya karışan araçların sürücüleri tutanak tutarken, aynı yönde ilerleyen üç araba da bu araçlara ve sürücülere çarptı. Olay nedeniyle otoyolun Ankara istikametindeki üç şerit geçişlere kapatıldı, ancak yol temizliğinin ardından trafik normale döndü.
15 Eylül 2024

Evrensel gazetesinde yazan fotoğrafçı Özcan Yaman, Antakya'da kaldırımda yürürken bir hafriyat kamyonundan sarkan demirin çarpması sonucu yere düşerek ağır yaralandı. Kalça kemiğinde kırık ve akciğerlerinde kanama tespit edilen Yaman, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay anında Yaman'ın yanında olan yazar Adil Okay, yaşananları Evrensel gazetesine aktardı.
28 Mart 2023

6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 şehirde büyük yıkıma yol açan depremler sonrası, bölgeye gönüllü olarak gidenler ve yardım malzemesi taşıyan şoförler, yardımların bölgeye ulaşmadığını ve koordinasyon eksikliği yaşandığını belirtiyor. Gönüllüler, özellikle yemek ve su gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında zorluk çektiklerini, kendi imkanlarıyla alışveriş yaparak ihtiyaçları gidermeye çalıştıklarını ifade ediyor. Ayrıca, yardım malzemelerini teslim edecek yetkililerin bulunamadığı ve arama-kurtarma çalışmalarında teçhizat eksikliği gibi sorunlar yaşandığı aktarılıyor.
8 Şubat 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerindeki arazilerde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve işçilerin tahliyesi ile onarım çalışmaları başlatıldı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerinde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilerek tahliye ve onarım çalışmaları başlattı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Ankara Valiliği, Beypazarı'nda bulunan bir kömür madeninde göçük olduğunu ve 15 işçinin yaralandığını duyurdu. Yaralanan işçilerden üçü hastanede gözetim altına alındı. Göçüğün, maden ocağı sahasındaki toprak çöküntüsü ve oluşan hava basıncı sebebiyle meydana geldiği belirtildi.
5 Ekim 2023
İşaretlediklerim