Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıklar 2-4 derece artacak ve yurt genelinde mevsim normallerinin 4-10 derece üzerinde seyredecek. Bazı şehirlerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, artan sıcaklıklar nedeniyle yaşlı ve kronik hastalığı bulunan vatandaşları uyardı ve halkı orman yangınları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
16 Nisan 2024

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeniyle Atikhisar Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi sonucu belediye tarafından su kullanımına kısıtlamalar getirildi. 30 Nisan'a kadar geçerli olacak kısıtlamalar arasında hortumla yıkama yasağı, sanayi tesislerinde su kullanımının kısıtlanması, araba yıkama ve halı yıkama gibi faaliyetlerin sınırlandırılması bulunuyor. Ayrıca bahçe sulamaları ve tarımsal sulama faaliyetlerine de kısıtlamalar getirilmiş olup, bu kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.
2 Mart 2023

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde yoğun dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girmek yasaklandı. Kaymakamlıklar, tehlike arz eden bu durum nedeniyle üç ilçede denize girişe izin vermiyor. Sahillerdeki cankurtaran ekipleri, tehlikeyi belirtmek amacıyla bayrakları kırmızıya çevirdi. Rip dalgaları, deniz dip yapısının belirli bir şekilde olduğu bölgelerde görülen ve oldukça kuvvetli akıntılardır.
14 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Yalova, Bursa ve Bilecik için sarı kod, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ege'nin güneyi ve Karadeniz'in orta kesimleri için de şiddetli rüzgar beklentisi olduğu ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Hatay'ın Belen ilçesinde ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Hatay'daki yangında yedi ev ve dört araç zarar gördü, yangına sebep olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı ve bölgedeki beş ev yanmış durumda. Çanakkale'deki yangın için ise çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.
17 Temmuz 2023

İzmir, Manisa ve Çanakkale’de orman yangınları çıktı ve ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Yalova köyü yakınındaki yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçaklar, helikopterler ve arazözlerle müdahale ediliyor. Manisa’nın Kula ilçesinde çıkan yangına ise helikopterler, uçaklar, itfaiye araçları ve orman işçileri sevk edildi.
13 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Eylül'de Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis, Kars, Erzurum, Van ve Kırklareli'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Marmara'da parçalı az bulutlu, Kırklareli'nin kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
25 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara dahil altı il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Bolu’nun doğusunda kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
11 Temmuz 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıya göre, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
9 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Türk iline gök gürültülü sağanak yağışlar için 'sarı' kodlu uyarı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
29 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa için 'sarı kod' uyarısı yayınlayarak, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini bildirdi. MGM'nin günlük tahmin raporunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı beklendiği, Marmara'da ise yer yer yoğun sisin olabileceği tahmin ediliyor.
5 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen bölgeler olan Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Elazığ ve Kilis için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın bu gece Hatay'da, yarın sabah ise diğer illerin belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Yer yer 70-90 kilometre/saat hızında fırtınaların olabileceği tahmin ediliyor ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
5 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ardahan ve Artvin illerini turuncu kod, Ağrı, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Rize, Trabzon, Van, Şırnak ve Iğdır illerini ise sarı kod ile çığ tehlikesi konusunda uyardı. Bu uyarı, söz konusu illerde yaşayan vatandaşlar ve ilgili kurumlar için önem taşımaktadır. MGM'nin bu uyarısı, olası çığ tehlikesine karşı önlem alınması gerektiğini göstermektedir.
7 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere 15 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu illerden 10'u sarı kodla, 5'i ise turuncu kodla uyarıldı. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlikeye işaret ederken, turuncu kod daha ciddi tehlikeler ve hasar riskine dikkat çekiyor.
26 Temmuz 2024

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden 25 arazöz, dört su ikmal aracı, üç dozer ve altı yer ekibi yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
14 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sekiz ilini turuncu, on iki ilini sarı kodla uyararak olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Uyarılan illerde şiddetli rüzgar, sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar; Artvin, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Rize ve Tunceli'de hem kar hem yağmur tahmin ediliyor.
20 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına, Türkiye'nin doğu bölgelerinde ise toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Sabah saatlerinde Hatay'ın batı ilçelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenirken, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı etkili olacak. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
9 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanacak olan kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle 24 il için 'turuncu', 33 il için ise 'sarı kod' uyarısında bulundu. Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz ve bazı illerin çevrelerinde yağışların kuvvetli, Antalya'nın kuzey ve doğusunda ise çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın bazı bölgelerde fırtına şeklinde esmesi ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi bulunması nedeniyle dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
12 Mart 2023
İşaretlediklerim