TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 945. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir milletvekili adayı ve Türk Tabipler Birliği Başkanı da yer alıyor.
6 Mayıs 2023

Adalet Bakanlığı, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından sporda şiddeti önlemek amacıyla 'caydırıcı yeni yaptırımlar' üzerinde çalışmaya başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'daki ceza hükümlerini gözden geçireceklerini açıkladı. Yeni düzenlemelerle yöneticilere verilecek cezaların artırılması, yüz tanıma sistemi ile stadyumlara yasaklı kişilerin girişlerinin engellenmesi ve stat güvenliğinin artırılması planlanıyor.
13 Aralık 2023

Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda hakem yere düşerken, Koca'nın yanındakiler de Meler'e saldırdı. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Faruk Koca dahil üç kişi tutuklanırken, üç kişi daha gözaltına alındı ve adli kontrol talep edildi.
12 Aralık 2023

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırdıktan sonra tutuklanmış ve hakkında üç ayrı suçtan toplamda 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştır. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Koca'nın yanı sıra üç şüpheli daha yer almakta ve şiddet içeren suçlarla itham edilmektedirler. İddianamede, tüm şüpheliler için ayrıca spor müsabakalarından men cezası talep edilmiştir. İddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.
14 Aralık 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 954. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda sürdürmek istedi. Polis eyleme müdahale ederek en az 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar yaklaşık dokuz saat sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kişilerin isimleri ve serbest bırakıldıkları bilgisi Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
8 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Isparta'da 22 yaşındaki Hasan Tanrıkulu, bir eğlence mekanında darp edildikten sonra evinde ölü olarak bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların kimliklerini tespit etti. Dört şüpheliden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
5 Ocak 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 943. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Ancak polis tarafından müdahale edilen eylemde en az 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında tanınmış isimler de bulunuyordu ve daha sonra serbest bırakıldılar.
22 Nisan 2023

Demans hastası ve Kürt siyasetçi olan Aysel Tuğluk, 2012 tarihli bir soruşturma nedeniyle evinde gözaltına alındı ve Çağlayan adliyesine götürüldü. Hakkında daha önce 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ifadesinin alınmasına yönelik yakalama kararı bulunan Tuğluk, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kobani davasından yargılanan ve 10 yıllık hapis cezasının infazı sağlık nedeniyle bir yıl süreyle ertelenen Tuğluk, 27 Ekim'de Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilmişti.
8 Kasım 2023

Diyarbakır'da, 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla yedi yıl altı ay ile 15 yıl arası hapis istemiyle yargılanan 18 gazeteciden 15'i hakkında tutukluluğa devam kararı çıktı. Gazeteciler, Diyarbakır savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve 16 Haziran'da tutuklanmıştı. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek 11 Temmuz'da ilk duruşma için gün verdi ve dosya incelemesinde tutukluluğa devam kararını verdi.
17 Nisan 2023

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda, Melih Döleneken isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı temizlik personeli İrfan G.'ye tokat attı. Olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı. Döleneken, Twitter üzerinden yaptığı savunmada suçlamaları reddetti. Polis tarafından gözaltına alınan Döleneken, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Ocak 2023

Japonya'da her yıl Ocak ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Reşit Olma Bayramı, gençlerin yetişkinliğe geçişini kutlamak için düzenlenir. 2018 yılında kabul edilen ve 2022'de yürürlüğe giren bir yasa ile reşit olma yaşı 20'den 18'e indirildi. Ancak bu değişiklik, 2023 yılında bazı bölgelerde geleneklerin dikkate alınarak 20 yaşında kutlanmasına, bazı yerlerde ise 18 yaşındaki gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanmaları nedeniyle kutlamaların ertelenmesine yol açtı. Reşit olma yaşı 18 olsa da, 20 yaş altı için alkol, sigara ve kumar yasağı devam etmektedir.
9 Ocak 2023

Trabzon'da, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 17 Mart'ta 3-2 yendiği maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört kişiden son ikisi de tahliye edildi. Maç sonrası Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi ve bazı futbolculara saldırması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hasan Ç., Engin T., Kadir O. ve Oğuzhan B. arasından Hasan Ç. ve Kadir O. daha önce tahliye edilmişti. AA'nın haberine göre, Engin T. ve Oğuzhan B. de bugün tahliye edilerek soruşturma kapsamında tutuklu kimsenin kalmadığı bildirildi.
5 Nisan 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve 3-2 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört taraftarın tahliye talebi reddedildi. Maç sonrası sahaya inen Trabzonspor taraftarları arasında çıkan olaylarda bazı futbolcular saldırıya uğramıştı. Hasan Ç, Engin T, Kadir O. ve Oğuzhan B. isimli taraftarlar olaya karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmış, ancak yapılan tahliye başvurusu Trabzon 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir.
3 Nisan 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında gerçekleşen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar sebebiyle 12 şüpheliden 7'si adliyeye sevk edildi. Maç sırasında ve sonrasında sahaya yüzlerce su şişesi, meşale, bozuk para ve çakmak atıldı, bazıları Fenerbahçeli futbolculara isabet etti. Maçın bitimiyle birlikte Trabzonspor taraftarları sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı, güvenlik güçleri durumu kontrol altına almakta yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında dokuz gazeteci gözaltına alındı. Bu gazetecilerin çoğu Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam çalışanlarıydı. Gözaltına alınan gazetecilerden üçü 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer altı gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan gazetecilerden Esra Solin Dal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Erdoğan Alayumat Metris Cezaevi'ne, Mehmet Aslan ise Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
27 Nisan 2024

İstanbul ve Ankara'da 23 Nisan'da gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan dokuz gazeteciden üçü tahliye edildi. Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam'dan gazeteciler Enes Sezgin, Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve Doğan Kaynak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mehmet Aslan, Esra Solin Dal ve Erdoğan Alayumat ise örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. MA'nın haberine göre, bu üç gazeteci de tahliye edildi.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim