AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana'nın Karataş ilçesinde yaptığı konuşmada, muhalefetin bir araya gelme sebebini sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olmak olarak gösterdi. Çelik, muhalefetin bir planı, programı olmadığını ve sadece 'Tayyip Erdoğan'a karşıyız' diyerek bir araya geldiklerini ifade etti. Ayrıca, muhalefetin bir ayda kalp işareti yapmayı bile öğrenemediğini söyleyerek, onların yönetimde olduğu dönemde Türkiye'nin iki yakasının bir araya gelmediğini belirtti.
2 Mayıs 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partinin lideri Devlet Bahçeli'nin sosyal medyada paylaştığı ve çeşitli spekülasyonlara neden olan video hakkında açıklamalarda bulundu. Yalçın, videonun AKP veya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir mesaj içermediğini, bunun yerine MHP'den ayrılarak İYİ Parti'yi kuran Meral Akşener ve ekibine bir gönderme olduğunu belirtti. Ayrıca, Bahçeli'nin sağlık durumu ve ameliyat geçirdiği için 23 Nisan gösterilerine katılamadığı bilgisini de paylaştı.
26 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları, Cumhur İttifakı'nın geleceği hakkında soru işaretleri yarattı. Bahçeli, MHP'nin çekilebileceğini ve AK Parti-CHP koalisyonunu önerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışında olduğu bir sırada yapılan bu açıklama, AK Parti yetkililerini harekete geçirdi. Bahçeli'nin geçmişteki erken seçim çağrıları dikkate alındığında, bir sonraki açıklamasında erken seçim çağrısı yapmayacağının garantisi olmadığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin olarak, partisinin net çizgileri olduğunu ve değişen bir durum olmadığını belirtti. Erdem, siyasette diyalog ve dürüstlüğün önemini vurgularken, terör konusundaki net tavrı hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak ilan edilmesi ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali vermesi sonrasında, Akşener'in CHP-HDP görüşmesine ilişkin yorumları ve Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektup da gündeme geldi.
9 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'la ilişkilendirilen eski İçişleri Bakanı ve AKP milletvekili Süleyman Soylu'ya destek verdi. Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Soylu'ya yönelik iddiaların mesnetsiz olduğunu ve Soylu'nun bakanlık döneminde üstün başarılar elde ettiğini belirtti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin Soylu'nun arkasında olduğunu ifade etti.
25 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına değinerek, ne sandıktan kaçacaklarını ne de demokrasiyi yok sayacaklarını belirtti. AKP'nin özgül ağırlığı Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bana bir sene verin' sözleri, seçimlerin erteleneceği yönünde yorumlanmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arınç'ın bu görüşünün partiyi yansıtmadığını ifade etti. Anayasa, seçimlerin sadece savaş nedeniyle ertelenebileceğini belirtiyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya göre, MHP'nin etkin isimleri seçim ertelemesinin söz konusu dahi olamayacağını düşünüyor.
21 Şubat 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ilk kez doğrudan eleştirerek 'ajan' olarak anıldığını iddia etti. Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Zafer Partisi'ne yönelik eleştirilerine yanıt veren Özdağ, Bahçeli'nin MHP'li üç milletvekilini savcılığa göndermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in Bahçeli'yi ajan olarak nitelendirdiğini belirten mektuplara atıfta bulundu.
10 Ocak 2023

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP'ye açılan kapatma davası sonrasında partilerinin seçimlere hazırlandığını ve Türkiye'nin her yerinde örgütlendiklerini belirtti. AKP-MHP iktidarının politikalarına karşı alternatif planlar geliştirdiklerini ve HDP'nin köklerinden çıkan yüzlerce filizden biri olduklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun Van ve Ağrı'da coşkulu karşılanmasını Kürt halkının barış ve demokrasiye olan inancının bir göstergesi olarak değerlendirdi. Ayrıca, ekoloji ve hayvan hakları konusunda da partilerinin politikalarını ve Meclis'te yapacakları çalışmaları anlattı.
9 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, AKP'nin ittifak arayışları devam ediyor. AKP kurmayları Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek. Hürriyet yazarı Hande Fırat, HÜDA-PAR'a cumhur ittifakında kontenjan verilmesinin gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da cumhur ittifakından gelebilecek bir teklifi değerlendireceklerini ifade etti.
10 Mart 2023

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı olan Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici, HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmadıklarını belirtti. AKP'nin seçimler öncesinde ittifakını genişletme çabaları kapsamında HÜDA PAR ile görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerin olumlu gittiği AKP kulislerinde konuşuluyor. HÜDA PAR, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı. HÜDA PAR'ın geçmişi, radikal İslamcı Hizbullah örgütü ile bağlantılı olarak anılıyor ve şeriatla yönetilen bir Kürdistan kurma amacı olduğu belirtiliyor.
23 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Mezopotamya Ajansı'na verdiği röportajda, Yeşil Sol Parti'nin parlamentoda kilit bir güç olacağını ancak bunu pazarlık unsuru olarak kullanmayacaklarını belirtti. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çabalarını değerli bulduğunu ancak bu durumun sonsuz bir kredi anlamına gelmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtler' başlıklı videosunu değerlendiren Önder, Kürt sorununun çözümü için müzakere edilmesi gerektiğini ve demokratik bir dönüşümün önemini vurguladı. Ayrıca, yeni iktidarın Kürt sorununun çözümüne katkı sunması gerektiğini ve çözümün olmaması durumunda bu sorunun 'çözmeyeni çözen' bir mesele haline geleceğini dile getirdi.
19 Nisan 2023

MetroPOLL Araştırma'nın nisan ayı anket sonuçlarına göre, millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 42,6 oy oranıyla cumhur ittifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı (yüzde 41,1) geride bırakıyor. Ankette Muharrem İnce yüzde 5, Sinan Oğan yüzde 2,2 oy alırken, kararsızlar yüzde 4,4 ve protesto oylar yüzde 1,6 olarak belirlendi. MHP ve Memleket Partisi seçmenlerinin sırasıyla yüzde 13,7 ve yüzde 14,5'i Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade ediyor. İYİ Partililerin yüzde 80,4'ü Kılıçdaroğlu'nu desteklerken, HDP'lilerin desteği yüzde 1,2 puan daha fazla. Anket, 26 bölgede 28 ilde 2 bin 610 kişiyle yapıldı ve hata payı +/- 1,88.
8 Nisan 2023

Rahmi Turan, AKP'nin ekonomik sorunlar, enflasyon, eğitimdeki bozulmalar ve yolsuzluklar gibi birçok alanda başarısız olmasına rağmen iktidarda kalmayı başardığını belirtiyor. Bu durumu CHP'nin pasif muhalefetine bağlayan Turan, CHP'nin yerel seçimlerde birinci parti olmasına rağmen etkili bir muhalefet yapamadığını vurguluyor. Turan, CHP'nin iktidarı zorlaması gerektiğini ve erken seçim için baskı yapmasının önemini dile getiriyor.
19 Haziran 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

Eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve bu görüşmeye ilişkin açıklama yapılmaması, İYİ Parti içinde rahatsızlığa neden oldu. İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, Akşener'in bu görüşmenin içeriği hakkında açıklama yapmamasını eleştirdi ve bu durumun partiye zarar verdiğini belirtti. Aydın, Akşener'in çevresinden yapılan çelişkili açıklamaların da parti içindeki güven kaybını hızlandırdığını ifade etti.
13 Haziran 2024

Ahmet Hakan, AK Parti yanlısı bazı isimlerin, CHP'nin DEM ile yaptığı sınırlı işbirliğini vurgulamak adına Meral Danış Beştaş'ın adaylığını önemsizleştirdiğini veya görmezden geldiğini belirtiyor. Bu durumun, Meral Danış Beştaş olgusunun göz ardı edilmesine ve DEM seçmeninin CHP'ye yönlendirilmesine neden olduğunu ifade ediyor. Hakan, doğru propagandanın, CHP'nin DEM ile işbirliğine dikkat çekmek kadar, DEM'in İstanbul'da aday çıkardığının da vurgulanması gerektiğini savunuyor.
27 Şubat 2024
İşaretlediklerim