Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek büyük bir yıkıma yol açtı. AFAD'ın 12'nci gün yaptığı açıklamaya göre, depremler sonucunda can kaybı 38 bin 44'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak güncellendi.
17 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve Adıyaman merkezde birçok bina yıkıldı. Adıyaman Valisi 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı, ancak arama kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşamadı. Vatandaşlar enkaz altındaki yakınlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışıyor. Hastaneler dolu olduğu için birçok yaralı dışarıda beklemek zorunda kalıyor ve iletişim hatları kesik durumda.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın verdiği bilgilere göre, 10 ilde etkilenen nüfus 20 milyona yaklaşırken, 81 binden fazla yaralıdan çoğu taburcu edildi. Arama kurtarma ekipleri 8 binden fazla kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtardı. Deprem bölgesinde 41 bin 791 bina yıkık ya da yıkılacak durumda bulunuyor ve 33 bin 143 binada ağır hasar tespit edildi.
14 Şubat 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde 56 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi kayboldu. Sivil Savunma yetkilileri, eyalette 377 bin 497 kişinin olumsuz etkilendiğini ve 281 kasabada ciddi hasarlar oluştuğunu bildirdi. Eyalet Valisi Eduardo Leite, yaşananların eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olduğunu ifade etti.
4 Mayıs 2024

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde devam eden şiddetli yağışlar büyük bir sel felaketine yol açtı. Ölenlerin sayısı 107'ye, kayıp kişilerin sayısı ise 136'ya ulaştı. 374 yaralı hastanelerde tedavi altına alınırken, 377 bin 497 kişi etkilendi ve 281 kasaba ciddi hasar gördü. Eyalet Valisi Eduardo Leite, durumu eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olarak nitelendirdi ve 180 gün süreyle 'felaket durumu' ilan etti.
10 Mayıs 2024

Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti ve Espiritu Santo eyaletlerinde şiddetli yağışlar toprak kaymalarına yol açtı, 12 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, son 24 saat içinde çok sayıda toprak kayması ihbarı aldıklarını ve bazı bölgelerde tahliye çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Rio de Janeiro'da şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle acil durum ilan edildi, Petropolis kentinde bazı evler yıkıldı ve 500 kişi evlerini terk etti. Sivil savunma ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı.
24 Mart 2024

Fas İçişleri Bakanlığı, önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremle ilgili güncel bilgileri paylaştı. Bakanlık açıklamasında, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 122'ye, yaralıların sayısının ise 2 bin 421'e yükseldiği belirtildi. Depremin, başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde de hissedildiği bildirildi.
10 Eylül 2023

Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 132'ye yükseldi. Valparaiso ve Vina del Mar kentlerindeki yangınlar nedeniyle 43 bin hektar alan kül oldu ve yaklaşık 15 bin ev yandı. Vali Rodrigo Mundaca yangınların kasıtlı çıkarıldığına dair güçlü inançlarını dile getirdi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yangınlara müdahale etmek için olağanüstü hal ilan etti ve ekipleri bölgeye yönlendirdi.
14 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören Adıyaman'daki üç katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Adıyaman Belediye Başkanı ve bir milletvekili, binanın daha önce boşaltıldığını ve can kaybı bilgisinin olmadığını belirtti. Belediye Başkanı, enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 50-60 seviyesine ulaştığını ifade etti.
25 Mart 2023

Yemen'in başkenti Sana'da, bir iş adamının düzenlediği nakdi yardım dağıtımı sırasında meydana gelen izdihamda 78 kişi hayatını kaybetti ve 150'den fazla kişi yaralandı. Sevre Hastanesi Kurulu Başkanı Dr. Mutahhir Murşid'in açıklamalarına göre, olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi ve inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulhalik el-Aceri, yardım çalışmasının bakanlıkla koordinasyon yapılmadan gerçekleştirildiği için iki iş adamının gözaltına alındığını belirtti.
20 Nisan 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 24 bin 617 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Çevre Bakanı Murat Kurum, 10 ilde 171 bin 882 binanın incelendiğini ve 24 bin 921 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğunu belirtti. Üniversiteler uzaktan eğitime geçti ve öğrenci yurtları depremzedelere açıldı. Hatay'da yapı denetim ve yapı malzeme şube müdürlüğünün bulunduğu bina 'apar topar' yıkıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, can kaybının 22 bin 327'ye, yaralı sayısının 80 bin 278'e yükseldiğini duyurdu. Adalet Bakanlığı, deprem suçları soruşturma büroları kurulması için başsavcılıklara yazı gönderdi.
11 Şubat 2023

Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde 11 kişi hayatını kaybetti. AFAD, bölgede yağışların devam edeceğini bildirdi. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, depremzedelerin yaşadığı çadırkentlerde de zorluklar yaşanıyor. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu, selin vurduğu bölgelere bir ziyaret gerçekleştireceklerini ve büyükşehir belediyeleriyle koordinasyon içinde halkın acil ihtiyaçlarını karşılamak için hareket edeceklerini duyurdu.
15 Mart 2023

Hindistan'ın Odisha eyaletinde şiddetli yağışların ardından yıldırım düşmesi sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi. Khurda bölgesinde dört, Bolangir'de iki ve Angul, Boudh, Jagatsinghpur ve Dhenkanal'da birer kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Khurda bölgesinde üç kişi yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. Hindistan Meteoroloji Dairesi, eyalette benzer olayların beklendiğini duyurdu ve bölge sakinlerine güvenli yerlere sığınmaları tavsiye edildi.
3 Eylül 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ardından 21 Şubat'ta Hatay'da yaşanan depremler sonucunda ölü sayısı 50 bin 96'ya, yaralı sayısı ise 107 bin 204'e yükseldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer tarafından paylaşılan bu son verilere göre, deprem bölgesindeki yıkık, acil yıkılacak ve orta hasarlı bina sayısı 301 bin olarak belirlendi.
20 Mart 2023

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgelerde 6,6 milyon kişinin yaşadığını bildirdi. Depremin merkez üssü Marakeş şehrinin 71 kilometre güneybatısında belirlendi ve Portekiz ve Cezayir'de de hissedildi. Fas İçişleri Bakanlığı, depremde 2 bin 946 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 674 kişinin yaralandığını duyurdu. Bölgedeki heyelan riski, kurtarma ve yardım çalışmalarını zorlaştırıyor.
16 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında bina kontrolsüz bir şekilde çöktü. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı ancak hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
24 Eylül 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen iki büyük deprem sonucunda en az 5 bin 177 bina yıkıldı ve 7 bin 108 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarının ilk 24 saatte yetersiz kaldığı ve binaların deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediği eleştirileri gündeme geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremde ihmali ve kusuru olanların yargı sürecinin ardından hesap vereceğini belirtti.
8 Şubat 2023

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Delikkaya Mahallesi'nde, 2019'da heyelan riski nedeniyle boşaltılan 10 binadan biri, kar sularının erimesi sonucu oluşan yeni heyelanlar nedeniyle yan yattı. Bölgede güvenlik önlemleri alınırken, AFAD Müdürü Osman Işık, bölgede yaklaşık 250 dönüm tarım arazisinin de heyelandan etkilendiğini ve uzman ekiplerle çalışmaların başlatılacağını belirtti.
3 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda ölenlerin sayısı 50 bin 399'a ulaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, can kaybının arttığını ve kimliklendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Soylu Hatay'ın eskisinden daha güçlü bir şehir olacağını ifade etti.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim