Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin sebepleri arasında yüzde 70-75 oranında alkolizmin bulunduğunu iddia etti. Kadın örgütlerinin yeterli önleyici tedbirlerin alınmadığını savunmasına karşın Bakan Yanık, alkol kullanımını sorunun ana kaynağı olarak gösterdi. Ayrıca, eşcinselliğin normalleştirilmesini beklememeleri gerektiğini, ancak eşcinsellerin yaşam haklarının korunmasının devletin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

İranlı Azeri rapçi Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği suçlamasıyla iki ay önce başlatılan soruşturma kapsamında bugün tekrar gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Alizade'nin bir klibinde 'esrar gibi' ifadesi kullanması tespit edilmişti. Daha önce serbest bırakılan Alizade, yabancı olduğu ve suça karıştığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzereyken, polis merkezine her gün imza atmadığı için yeniden gözaltına alındı ve emniyet işlemlerinin ardından il göç idaresine teslim edileceği bildirildi.
5 Temmuz 2023

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye'de 2013 yılından beri uygulanan ve akşam 10 ile sabah 6 arasında alkollü içki satışını yasaklayan düzenlemeye aykırı davrananlara uygulanan idari para cezalarının artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle cezaların alt limiti 215 bin 337 TL, üst limiti ise 1 milyon 60 bin TL'ye çıkarıldı. Aybaş, bu artışın yüzde 230 oranında olduğunu ve dünyada benzeri görülmemiş bir ölçüde olduğunu belirtti.
3 Ocak 2023

Batman'ın Gerçüş ilçesinin eski kaymakamı Server Sinanoğlu, alkollü araç kullanırken 13 yaşındaki Muhammet Çelik'in ölümüne neden olmuş ve 0.27 promil alkollü olarak tutuklanmıştı. Çocuğun ailesinin şikayetten vazgeçmesi üzerine tahliye edilen Sinanoğlu, daha sonra Çorum valiliğine hukuk müşaviri olarak atanmıştı. Yargılandığı davada 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezası ertelenmedi.
13 Temmuz 2023

Hukukçu Kerem Altıparmak, İstanbul Valiliği'nin kentteki park, piknik yeri, plaj ve sahilde içki yasağının muğlak, ölçülülük ve yasallık ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Altıparmak, bu düzenlemeyle kamu düzeninin bozulmadığı bir durumda içki tüketilmesinin de kamu düzenine aykırı hale geldiğini ifade etti. Valilik, tepkilerin ardından kararın yeni olmadığını, ilgili kurumlara yükümlülüklerin hatırlatıldığını savundu. Altıparmak, hatırlatmanın da hukuka uygun olması gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2023

Avustralya'nın Victoria eyaletinde kısa bir gezintiye çıkan 48 yaşındaki Lillian Ip, yanlış bir dönüş yaparak çamura saplandı ve beş gün boyunca aracında mahsur kaldı. Bu süre zarfında annesine hediye etmek için taşıdığı bir şişe şarabı tüketti. Geçen cuma havadan yapılan arama sonucu acil durum hizmetleri tarafından bulunan Ip, hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
9 Mayıs 2023

Burdur'da yılbaşı tedbirleri kapsamında yapılan trafik denetimlerinde 0.62 promil alkollü olduğu tespit edilen Yiğit Safa Çapar isimli genç sürücüye 4 bin 64 TL para cezası kesildi ve ehliyetine altı ay süreyle el konuldu. Çapar, cezayı aldıktan sonra pişman olduğunu ifade ederek, işlem yapan polis memuruna sarılarak teşekkür etti. Kendisinin yılın ilk trafik cezasını aldığını öğrenince, polislerin işlerini yaptıklarını ve kendisinin hata yaptığını kabul etti.
1 Ocak 2023

İran asıllı rapçi Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği gerekçesiyle gözaltına alındı ve serbest bırakıldıktan sonra sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi. Alizade'nin gözaltına alınması, kliplerinin incelenmesi sonucu uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında gerçekleşti. İranlı şarkıcı, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılsa da, ülkesine gönderilmek üzere işlemleri başlatıldı.
27 Mayıs 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

İstanbul Ataşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde alkol kullandığını gösteren bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için S.Y.Ö. isimli kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen S.Y.Ö, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
17 Eylül 2023

İstanbul Küçükyalı'da E-5 Karayolu'nda, alkollü olduğu iddia edilen Atilla Mert Ç. yönetimindeki araç, yol kenarında çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçilerine çarptı. Kazada dört işçi hayatını kaybetti ve bir işçi yaralandı. Sürücü emniyete götürülürken, kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapandı ve daha sonra tekrar açıldı. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
24 Mayıs 2023

Avusturya'nın eski başbakanı Sebastian Kurz, yolsuzluk iddialarını soruşturan parlamento komitesine yalan beyanda bulunmaktan dolayı yargılanacak. Viyana merkezli Ekonomi ve Yolsuzluk Savcılığı, Kurz hakkında suç duyurusunda bulundu. Ekim 2021'de Kurz ve ona yakın kişilere yönelik yolsuzluk soruşturması başlatılmıştı. Kurz'un dışişleri bakanı olduğu dönemde kamuoyunu etkilemek için bir gazete ve bir kamuoyu araştırma şirketi ile anlaştığı ve bu olayın maliye bakanlığı bütçesinden finanse edildiği iddia edilmişti.
18 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, park, piknik yeri, plaj ve sahilde içki içme yasağının yeni bir karar olmadığını, ilgili kurumlara yükümlülüklerin hatırlatıldığını belirtti. Valilik, emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin şekilde denetim yapması ve halkın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan verilmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara hatırlattı.
30 Ağustos 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, iki kırmızı bültenle ve bir difüzyon mesajıyla aranan üç suç örgütü lideri Türkiye'de gözaltına alındı. Marihuana ticaretinden aranan Thomas Josef Konrad Antalya'da, dolandırıcılıktan aranan Jinking Peng ve kokain ticaretinden aranan Daniel Alexander Muller ise İstanbul'da yakalandı. Bu operasyonlar KAFES-21 adı altında gerçekleştirildi.
19 Aralık 2023

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde bir tır sürücüsü silahlı bir kişi tarafından rehin alındı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, yolu her iki yönde trafiğe kapattı. Zanlı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmek istedi ve bu görüşmenin sağlanmasının ardından tır sürücüsünü serbest bıraktı. Zanlı daha sonra silahıyla birlikte teslim oldu ve gözaltına alındı. Olayın çözülmesiyle otoyol tekrar trafiğe açıldı.
23 Aralık 2023

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye'de akşam saat 10'dan sonra yapılan içki satışlarına uygulanan cezanın üst limitinin 1 milyon 679 bin liraya çıkarıldığını açıkladı. 2023 yılında bu cezanın alt limiti 215 bin 337 lira, üst limiti ise 1 milyon 60 bin lira idi. Yeni düzenlemeyle birlikte cezalar yüzde 230 oranında artış gösterdi.
12 Ocak 2024

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden sorumlu başkan yardımcısı olarak atanan Nilgün Akman'ın, geçmişte 'ağaç ve fidanlara zarar vermekten' dolayı ertelenmiş hapis cezası aldığı belirlendi. 2018 yılında oturduğu sitedeki komşularının şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Akman'a beş ay hapis cezası verilmiş, ancak sabıka kaydı olmadığı için ceza ertelenmiş.
18 Ocak 2023

İstanbul Valiliği'nin İstanbul'da park, piknik yeri, plaj ve sahilde içki içme yasağına karşı İstanbul Barosu, genelgenin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı. Baro, genelgenin özel yaşamın gizliliğine müdahale ettiğini belirtti. Ayrıca, Anayasa'nın 20. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesiyle güvence altına alınan özel yaşamın gizliliğine müdahale edildiği ifade edildi.
31 Ağustos 2023
İşaretlediklerim