Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'taki Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasının ardından gözaltına alınan dört kişi serbest bırakıldı. Saldırıda en az 17 kişi yaralanmıştı. Daha önce gözaltına alınan 15 ve sonrasında 9 kişi de serbest bırakılmıştı. Saldırıya karıştığı belirlenen ve Erzurum Merkez Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuşun sözleşmesi feshedilmişti.
11 Mayıs 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart'ta gerçekleşen ve 143 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Rus Devlet Soruşturma Komitesi'ne bağlı müfettişler, saldırganların Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılı olduğuna dair kanıtlar bulduklarını açıkladı. Saldırganların Ukrayna'dan nakit ve kripto para aldıkları ve bir şüphelinin daha gözaltına alındığı belirtildi. ABD'nin saldırıdan önce Rusya'yı yazılı olarak uyarmış olduğu da iddialar arasında.
29 Mart 2024

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale amacıyla 2 Be-200 amfibi yangın söndürme uçağını gönderdiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı ve Türkiye'nin talebi üzerine harekete geçen uçaklar, Muğla ve İzmir'deki yangınlara müdahale edecek. Uçaklar, yangınları izlemek ve tespit etmek için kızılötesi termal kameralarla donatılmış.
19 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, Fransa’da dört gün süren sorgulamanın ardından serbest bırakıldı. Durov, Le Bourget Havalimanı’nda özel jetinden inerken gözaltına alınmış ve 12 suç ihlalini içeren adli soruşturma kapsamında sorgulanmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gözaltının siyasi bir karar olmadığını belirtti. Durov’un serbest bırakılması Rusya’da tepki çekti ve Kremlin, Durov’a gerekli tüm yardım ve desteği sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.
28 Ağustos 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğraması sonucu en az 17 kişi yaralandı. Saldırıya karışanlardan birinin Erzurum Merkez Komutanlığı'nda görevli piyade uzman çavuş Akif Keleş olduğu tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı, Keleş'in gözaltına alındığını ve yapılan tahkikat sonucunda sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu. Olayla ilgili gözaltına alınan diğer kişiler ise serbest bırakıldı.
9 Mayıs 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kız çocuğuna akrabası olan bir Suriyelinin cinsel tacizde bulunması üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, tacizcinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayları vandallık olarak nitelendirerek muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Taha Akyol, bu olayların Türkiye'nin göçmen taşıma kapasitesinin üstünde göçmen kabul etmesinden kaynaklandığını belirtti.
2 Temmuz 2024

Bir sosyal paylaşım sitesinde Bakırköy'de bomba patlatılacağına dair paylaşımda bulunulması üzerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda, Atatürk'e hakaret içerikli görseller ve çeşitli provokatif paylaşımlarda bulunan bir hesap tespit edildi ve bu hesapla ilgili yabancı uyruklu B.N, Zeytinburnu'nda gözaltına alındı. B.N, ifadesinde paylaşımı yapan kişinin yurt dışında yaşayan arkadaşı A.H. olduğunu ve kendisinin bu hesapla bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.
24 Haziran 2023

Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni, üç yıldır tutuklu bulunduğu hapishanede ölü olarak bulundu. Kremlin, ölüm nedeni hakkında bilgi vermezken, Navalni'nin ölümü, Putin iktidarında şüpheli şekilde hayatını kaybeden diğer Rus muhaliflerini akıllara getirdi. Yevgeni Prigojin, Vladimir Golovlyov, Sergey Yuşenkov, Anna Politkovskaya, Boris Nemtsov, Aleksender Litvinenko ve Aleksander Perepilichnyy gibi isimlerin şüpheli ölümleri, Rusya'da muhaliflerin karşılaştığı tehlikeleri gözler önüne seriyor. Ayrıca, Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenme girişiminden kurtuldukları belirtiliyor.
18 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Mersin, İstanbul, Hakkari, Tekirdağ ve Niğde'de 'Sibergöz-33' adlı operasyon düzenlenmiş, nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik 16 şüpheli yakalanmıştır. Ayrıca, 11 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-34' operasyonunda ise 47 şüpheli gözaltına alınmış, Facebook Marketplace üzerinden sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları belirlenmiştir. Her iki operasyonda toplamda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.
24 Nisan 2024

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD'nin Türk Hava Yolları'na (THY) baskı yaparak Rus vatandaşlarını Meksika'ya giden uçuşlardan men etmeye çalıştığını iddia etti. Bu iddia, THY'nin İstanbul'dan Latin Amerika'ya yapılan uçuşlarda bazı Rus yolcuları kabul etmediği yönündeki şikayetler üzerine ortaya atıldı. Rusya Tur Operatörleri Birliği ve diğer kaynaklar, THY'nin bu eylemlerinin ABD'nin emriyle yapıldığına inanıyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve THY konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
26 Nisan 2024

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

Reuters, Ukrayna'daki ekibinde güvenlik danışmanı olarak görev yapan Ryan Evans'ın, Kramatorsk kentinde konakladığı otelde füze saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıda iki Reuters gazetecisi yaralandı ve birinin durumu ağır. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu ve otelin Rusya'ya ait bir İskender füzesiyle yok edildiğini belirtti.
26 Ağustos 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Etibank Caddesi'nde üç şüpheli tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. 20'li yaşlarda olduğu belirtilen şüpheliler, saldırının ardından olay yerinden kaçtı. Polis ve sağlık ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. Yaralılardan biri, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
13 Nisan 2024

Alman Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut, 3 Ağustos'ta Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Antalya Havalimanı'nda gözaltına alındı. Akbulut hakkında 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Alman Dışişleri Bakanlığı'nın araya girmesiyle serbest bırakılan Akbulut, ertesi gün Türkiye'den ayrılarak Yunanistan'a geçti. Akbulut, hakkındaki davanın silindiği ve yakalama kararının kaldırıldığı bilgisini doğruladı.
13 Ağustos 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturmada Ankara'da bir komiser daha gözaltına alındı. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Bakan Yerlikaya, emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlandığını ve bir komiserin daha gözaltına alındığını duyurdu.
22 Mayıs 2024

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, iki adet silahlı insansız hava aracı (İHA) saldırı girişiminin engellendiğini açıkladı. İki İHA'nın hava savunma sistemlerince vurularak düşürüldüğünü belirten Sobyanin, bu hava araçlarından birinin Minsk otobanı, diğerinin ise Domodedovo bölgesinde imha edildiğini duyurdu. Rus yetkililer, Ukrayna'nın Moskova'ya daha önce de İHA ile saldırılar düzenlediğini, ancak ölü veya yaralı bulunmadığını bildirdi.
9 Ağustos 2023
İşaretlediklerim