Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dışişleri bakan yardımcılığına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran'ı atadı. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Burhanettin Duran, daha önce Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar (SETA) Genel Koordinatörü olarak görev yapıyordu.
17 Mayıs 2024

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte, Türk Tabipleri Birliği (TTB) hekimlerin taleplerini Bakan'a iletti. Hekimler, geçim sıkıntısı, ücret adaletsizliği ve sağlıkta şiddet gibi konulara dikkat çekti. Emekli hekimler de emeklilik maaşları ve ek ödemeler konusunda yaşadıkları sorunları dile getirdi. Aile hekimleri ise binaların bakım ve onarımının Bakanlık tarafından yapılmasını ve performans kesintilerinin kaldırılmasını talep etti.
30 Ağustos 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş deprem bölgesinde akut bağırsak enfeksiyonlarının arttığını belirtti. Halk sağlığı uzmanları, tuvalet, temiz su ve hijyen sorunları nedeniyle salgın hastalık riskine dikkat çekiyorlar. Koca, bir suçiçeği vakası tespit edildiğini ve grip gibi diğer hastalıklarda salgın oluşturacak bir durumun olmadığını ifade etti. Ayrıca, bölgede barınma, tuvalet ve su sıkıntısının devam ettiği bilgisi verildi.
19 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce tüm bakanları milletvekili adayı yapacağını belirtmişken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık'ın aday gösterilmediği ortaya çıktı. AKP'nin, özellikle deprem bölgelerinden aday göstereceği bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor. Ayrıca, üç dönem kuralına takılan bazı isimlerin de aday listesinde yer almayacağı, eski bakanların ise farklı illerden aday gösterildiği ifade ediliyor.
9 Nisan 2023

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin depreme dayanıksız binalarından dolayı Taksim ve İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanelerine taşınma planları tepkiler üzerine iptal edildi. Fakülte, yeni binalar tamamlanana kadar Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde hizmet verecek. İstanbul Tıp Fakültesi'nin (Çapa) Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanelerine taşınma kararı ise henüz değişmedi. Sağlık Bakanlığı, depreme dayanıksız diğer hastanelerin de taşınma sürecini planlamaktadır.
23 Mart 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın pandemi yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu. TTB, Koca'nın salgının en yoğun dönemlerinde dahi 'tam kapanma' önermediğini hatırlattı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği yeni aşının temin edilerek risk grubuna uygulanması çağrısını tekrarladı. Ayrıca, Koca'nın bilim insanlarını 'küresel sermayeye alet olmakla, bilimden uzaklaşmakla' suçladığına dikkat çekildi. TTB, Koca'nın 'Türkiye, küresel propagandanın uygulama sahası olmayacak. Türkiye, sağlık konusunda da tam bağımsızdır' söylemini eleştirdi.
4 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve daha sonra iptal edilen etkinliklerle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bilgilendirme yapıldı. Koca, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gastrointestinal enfeksiyon geçirdiğini belirtti. Gastrointestinal enfeksiyon, sindirim sistemini etkileyen ve çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu bir iltihaplanma durumudur. Enfeksiyonun önlenmesinde el yıkamanın ve hijyenin önemi vurgulandı.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört farklı üniversiteye rektör ataması gerçekleştirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre atanan isimler Antalya Belek Üniversitesi için Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için Prof. Dr. İsmail Boz, İstanbul Esenyurt Üniversitesi için Prof. Dr. Selman Öğüt ve İstanbul Okan Üniversitesi için Prof. Dr. Güliz Muğan olarak belirlendi.
1 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Paraguay, Fransa, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı, Mısır, İspanya ve Cezayir nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı. Atanan isimler arasında Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Kül, Yunus Demirer, Nevzat Uyanık, Salih Mutlu Şen, Nüket Küçükel Ezberci ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Muhammet Mücahit Küçükyılmaz bulunuyor.
22 Temmuz 2023

Eski aile bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Ömer Fatih Sayan, ulaştırma ve altyapı bakan yardımcılığı görevine yeniden getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Durmuş Ünüvar, Enver İskurt ve Osman Boyraz da bakan yardımcılığı görevlerine atandı. Ömer Fatih Sayan daha önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanlığı ve Türk Telekom başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. Sayan ailesinin diğer üyeleri de çeşitli devlet kademelerinde görev almaktadır.
22 Haziran 2023

Tunceli'deki Munzur Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne son üç yılda üç çevre mühendisi öğretim üyesi atandı. Atamalar için açılan ilanlarda 'doçentliğini çevre bilimleri ve mühendisliği alanında almış olmak' şartı arandı. Görevine devam eden öğretim üyeleri Gökhan Önder Ergüven ve Mehtap Tanyol, hem çevre mühendisliği hem de siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinde görev alıyorlar. Rektör Ubeyde İpek'in talimatıyla yapıldığı iddia edilen bu atamalar, kadro kayırmacılığı ve adrese teslim atamalar olarak eleştiriliyor ve İpek'in adı daha önce de benzer skandallarla anılmış.
3 Mayıs 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta 11 ili etkileyen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremler sonrasında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Gazeteci Fatih Altaylı'ya Kurban Bayramı'nda yaptığı açıklamalarda, insanların çadırlarda ve konteynerlerde zor şartlarda yaşadığını, kalıcı konutların bir an önce bitirilmesi gerektiğini, yeni imar planlarının olmamasının inşaatları geciktirdiğini ve su sorununun acilen çözülmesi gerektiğini ifade etti. Altaylı, Koca'nın depremin toplumun gündeminden hızla düşmesinden ve yeterli toplumsal duyarlılık gösterilmemesinden rahatsız olduğunu yazdı.
4 Temmuz 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 ve 2 Ağustos'ta iş bırakma kararı alan sağlık çalışanlarına bir mektup yazdı. Mektupta, taleplerin sokak yoluyla ifade edilmesini yerinde bulmadığını belirten Koca, hak aramaları için kendini ve bakanlığı adres gösterdi. Ancak, sağlık çalışanları Twitter üzerinden Koca'ya yanıtlarını yollayarak greve çıkacaklarını ifade etti.
31 Temmuz 2023

1 Mayıs 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararı ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da devlet hizmeti yükümlüsü olarak görev yapan doktorların yükümlülük süreleri yüzde 15 kısaltıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu değişikliği Twitter üzerinden duyurdu ve belirlenen sürenin yüzde 85'inin tamamlanması halinde yükümlülüğün yerine getirilmiş sayılacağını belirtti. Ancak yükümlülük süresi en düşük 300 gün olacak şekilde sınırlandırıldı.
2 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) beş yeni üye seçildi. Seçilen üyeler Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Haluk Görgün oldu. Karar, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince verildi.
1 Ağustos 2023

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, sağlık sorunları sebebiyle üç yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararı, valiliğin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Çuhadar, Adıyaman'da yaşanan deprem felaketinin ardından da gündeme gelmiş ve depremzedelerin sorularına gülerek yanıt vermesi tepki çekmişti. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Çuhadar'ın yerine Adıyaman'da koordinatör vali olarak görevlendirildi.
10 Mart 2023

Merve Kavakcı, 12 Ağustos 2022 tarihinden itibaren yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı dış politika danışma kurulu üyeliği görevinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla alındı. Görevden alma kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Kavakcı, daha önce 2017-2022 yılları arasında Kuala Lumpur büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Aynı kararla Süleyman Gökçe de görevden alındı.
23 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre; Altınbaş Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'nin yeni rektörleri belirlendi.
15 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir dizi büyükelçi ataması Resmi Gazete'de yayımlandı. AKP'nin eski genel başkan yardımcılarından ve mevcut Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atandı. Ayrıca, Tunus, Kuzey Makedonya, Slovak Cumhuriyeti, Portekiz, İslam İşbirliği Teşkilatı, Cibuti, Suudi Arabistan, Dominik Cumhuriyeti, Somali, Çad ve Gambiya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı.
16 Şubat 2024
İşaretlediklerim