Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı rekor seviyelere ulaşmasına rağmen, işlem hacmi önemli ölçüde azaldı. 14 Aralık'ta 158,9 milyar lira ile zirve yapan işlem hacmi, yılın son aylarında ortalama 100 milyar lira civarında seyretti. Ancak haftanın ilk işlem gününde işlem hacmi 46 milyar TL'ye geriledi. Bu durum, piyasada likiditenin azalmasına ve oynaklığın artmasına yol açıyor.
29 Mart 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından olumlu bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da, en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler açıklandı. Kazandıran hisseler arasında ERBOS, YKBNK, BRYAT, VAKBN ve AKBNK yer alırken, kaybettiren hisseler ise FENER, PSGYO, SELEC, KCAER ve EKGYO olarak sıralandı.
15 Haziran 2023

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası borsa, geçen hafta yaşanan sert düşüşler ve devre kesici tetiklenmeleri sonrasında 15 Şubat gününe kadar kapatıldı. 8 Şubat'taki işlemler iptal edildi. Bloomberg'e konuşan bir yetkili, borsanın planlandığı gibi 15 Şubat'ta açılacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler için vergi muafiyeti sağlayarak hisse geri alımlarını artırmayı planladığı ifade edildi.
14 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BERA, KONTR, CIMSA, EGEEN ve KMPUR oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler SRVGY, ULAS, GSRAY, BJKAS ve TUKAS olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
22 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da BJKAS (Beşiktaş), ENSRI ve BAYRK hisseleri için yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. Beşiktaş ve ENSRI hisseleri 26 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. BAYRK hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
28 Aralık 2023

Investing tarafından yapılan bir derlemeye göre, 20-24 Mart haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi olan hisseler arasında Fenerbahçe, Net Holding ve Alkim Alkali Kimya gibi şirketler yer aldı. Bu hisseler arasında Kiler Holding, yüzde 15 değer artışıyla dikkat çekti. Öte yandan, en çok para çıkışı yaşanan hisseler arasında Akfen GYO, Kontrolmatik Teknoloji ve Smart Güneş Enerjisi bulunuyor.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,40 yükselişle 8.275,14 puandan başladı. Bugün sekiz hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ATSYH hisseleri 26 Ekim’e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT hisseleri, aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. TARKM hisseleri ise 27/09/2023 aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
27 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, ISATR, QNBFB gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri ise KLNMA, SAMAT, SUMAS gibi şirketler oldu.
19 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından yükselişini sürdüren piyasada, en çok kazandıran hisseler listesi yayımlandı. Listede ISKUR, BRMEN, MRSHL gibi şirketlerin hisseleri yer aldı. Aynı zamanda en çok kaybettiren hisseler de açıklandı ve bu listede INDES, ISBIR, SMART gibi hisseler bulunuyor. Borsa İstanbul'un günlük başlangıcı ve genel görünümü hakkında bilgi verilmiş.
1 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksi, seçimlerin ardından dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Bloomberg HT'nin aktardığı bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, DIRIT, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında SAMAT, KZGYO, NTGAZ gibi şirketler bulunuyor. Borsa İstanbul'un günlük başlangıcı ve hisse senedi piyasasının genel durumu hakkında bilgi veriliyor.
4 Ocak 2024

Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükselişe geçti ve bu hafta rekor bir seriyi sürdürüyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan beş hisse AHGAZ, ASELS, GARAN, PSGYO ve ENJSA oldu. Buna karşılık, en çok değer kaybeden hisseler ise CANTE, TUKAS, TKNSA, QUAGR ve SELEC olarak sıralandı. Ayrıca, borsadaki dört şirketin hisse geri alımı yaptığı bilgisi paylaşıldı.
14 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse ODAS, ASTOR, TSKB, GESAN ve ALFAS oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler QUAGR, BRYAT, TCELL, PSGYO ve SASA olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
21 Temmuz 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların olumlu seyrini sürdürdüğü gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün borsada en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, BALAT, SNPAM gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında UFUK, MRSHL, ADEL gibi şirketler bulunuyor.
11 Kasım 2023

Borsa İstanbul, deprem bölgesinde faaliyet gösteren sekiz şirketin hisselerindeki işlemleri, şirketlerin depremden etkilenme durumları hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel durum açıklaması yapılana kadar askıya aldı. İşlemleri durdurulan şirketler arasında SASA, BOSSA, Bilici Yatırım, SANKO, Hateks, İskenderun Demir Çelik, Arsan Tekstil ve Rubenis Tekstil bulunuyor.
6 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir piyasa hareketliliği gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün borsada en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, DIRIT, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında SAMAT, BAYRK, QUAGR gibi şirketler bulunuyor.
5 Ocak 2024

Seçim öncesinde yükselişe geçen borsa, seçim sonrasında düşüşe geçti. İş Bankası, Koç Holding, Akbank, Anadolu Efes, Coca-Cola gibi hisselerde sert düşüşler gözlemlendi. Örneğin, İş Bankası yüzde 19, Koç Holding yüzde 17 değer kaybetti. Buna karşın, Flap Kongre, Avrupa Yatırım Holding ve Emlak Konut gibi hisselerde yüzde 20'nin üzerinde değer kazançları yaşandı.
17 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, TUKAS, ULKER, AKFGY ve VAKBN oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler BRSAN, ASUZU, CEMTS, EUREN ve AYDEM olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
6 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BRSAN, ODAS, BRYAT, HALKB ve BERA oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler TAVHL, PGSUS, THYAO, ASUZU ve GUBRF olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
16 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da seçim sonrası yükseliş trendi devam ediyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse TTRAK, GSDHO, KCHOL, IPEKE ve AKBNK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise PENTA, SELEC, SMRTG, QUAGR ve ISGYO olarak belirtildi.
29 Temmuz 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir seyir izleyen piyasada, dün en çok değer kazanan ve kaybeden hisse senetleri belirlendi. En çok kazanan hisseler arasında ISKUR, ESEN, MAGEN, BRMEN ve EUKYO gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisseler ise KSTUR, QNBFL, KENT, TBORG ve ISBIR olarak sıralandı. Borsa İstanbul'un günlük başlangıcı ve genel piyasa durumu hakkında bilgi verilmiyor.
29 Kasım 2023
İşaretlediklerim