İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

Daltonlar çetesinin eş liderleri Beratcan Gökdemir ve Bahadır Akdağ'ın suç faaliyetleri ve çete yapısı hakkında bilgiler verildi. Bahadır Akdağ, 13 Şubat 2023'te Büyükçekmece'de bir villada yakalandı. Bu villa, Akdağ'ın şoförlüğünü yapan yeni emekli polis O.C. tarafından kiralanmıştı. Villada ruhsatsız silah ve sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Akdağ'ın yakalanmasının ardından, diğer lider Gökdemir sosyal medyada devlete meydan okuyan bir paylaşım yaptı.
19 Nisan 2024

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

Antalya'nın Kaş ilçesinde başsavcı Gökhan Feyzoğlu, avukat Hakan Tüzen'in adliye personeli ve avukatların kullandığı tuvaleti kullanmasına izin vermedi. Başsavcı, avukatı tuvaletten çıkarmak için polis memurlarını çağırdı ve avukatı zorla dışarı çıkarttırdı. Olay, Antalya Barosu'ndan avukat Polat Balkan tarafından sosyal medyada paylaşıldı ve meslek grubu açısından üzücü ve kabul edilemez olarak nitelendirildi.
15 Mayıs 2024

Türkiye'nin dış politika ve güvenlik odaklı çabaları çerçevesinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın ve Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Bağdat ve Erbil'e ziyaretleri gerçekleşti. Bu ziyaretler, özellikle PKK ile mücadele ve Haşd-i Şaabi'nin PKK karşıtı operasyonlara dahil edilmesi konularında Bağdat ve Erbil ile işbirliği yapma amacını taşıyor. Ankara, ayrıca Süleymaniye yönetimini PKK'dan uzaklaştırmak ve bölgedeki İran etkisini sınırlamak istiyor. Bu diplomasi trafiği, Türkiye'nin bölgedeki güvenlik ve dış politika hedeflerine ulaşma çabasını yansıtıyor.
7 Mart 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 96 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplamda yedi kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
9 Şubat 2024

Mustafa Yalçıner, generallere af getirilirken halkı savunanların yüksek cezalara çarptırılmasını eleştiriyor. Yalçıner, bu durumun hukuksal değil, tamamen siyasal bir işlem olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Kobanê davasında halkı savunanların cezalandırıldığını, affedilen generallerin ise halka zulmeden kişiler olduğunu vurguluyor. Yalçıner, bu affın insani bir yaklaşım olarak sunulmasının da gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor.
21 Mayıs 2024

Abdulkadir Selvi, Ayhan Bora Kaplan davasında yaşanan gelişmeleri ele alıyor. Serdar Sertçelik'in iddialarının polis şefleri tarafından yapılan telefon kayıtlarıyla desteklenmediği belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporunda, Sertçelik'in baskı ve tehditle gizli tanık yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor. Ayhan Bora Kaplan'ın tahliye edilmesi durumunda operasyonun amacına ulaşacağı vurgulanıyor.
24 Mayıs 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar 94 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
8 Şubat 2024

Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak, terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla soruşturma altına alındı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Konak'ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yaptığı konuşmaları soruşturmanın temelini oluşturduğunu belirtti. Konak, ifade vermek üzere adliyeye çağrıldı.
13 Mayıs 2024

Haziranda Meclise sunulacak olan 9. yargı paketi taslağında yer alan 'etki ajanlığı' düzenlemesi, yabancı devlet veya organizasyonların stratejik çıkarları doğrultusunda araştırma yapanların hapis cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor. Bu düzenleme, iktidarın hoşuna gitmeyen materyalleri hazırlayan gazeteciler, akademisyenler ve STK'lerin hedef haline gelebileceği endişesini doğuruyor. Ayrıca, yurttaşların kendilerine kuşkulu sorular soranları ihbar edebileceği ve bazı meslek gruplarının 'fondaş'lıkla suçlanabileceği belirtiliyor. İstihbaratın sadece bilgi toplamakla kalmayıp, hedefi etkilemenin de bir tür ajanlık olduğu vurgulanıyor.
24 Mayıs 2024

Cem Küçük, bir televizyon programında, terörle mücadelede görev almış bir polis memurunun ismini açıklayarak, bu kişiyi potansiyel bir hedef haline getirdi. Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesi, terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin kimliklerini açıklayan veya yayımlayan kişilere ceza öngörüyor. Ancak, bu duruma rağmen Cem Küçük hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmamıştır. Barış Pehlivan, bu durumu eleştirerek, yargının ve ilgili yasal mekanizmaların etkinliğini sorguluyor.
14 Şubat 2024

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından Hakkari Belediyesi'ne kayyım atandığını duyurdu. Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Bakanlık, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Bu gelişme, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleşti.
3 Haziran 2024

Gökçer Tahincioğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili çeşitli iddiaları ele alıyor ve asıl önemli olanın bu cinayeti çözme iradesinin olup olmaması olduğunu vurguluyor. Elçi'nin itinayla hedef gösterildiğini ve garip bir biçimde öldürüldüğünü belirten Tahincioğlu, devletin cinayeti çözmek yerine dosyayı kapatma iradesiyle hareket ettiğini ifade ediyor. Bu tür cinayetlerin çözülmedikçe yenilerinin eklenebileceğini ve birilerinin insanları hedef gösterme ve öldürme cüretini gösterebileceğini belirtiyor.
13 Haziran 2024

Mehmet Altan, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın devlet içindeki mafyatik yapıların geçmişine dair açıklamalarını ele alıyor. Tantan, 12 Eylül öncesi ve sonrası dönemde yeraltı dünyasının yabancı istihbarat örgütleriyle işbirliği yaparak parasal güç elde ettiğini ve siyasileri beslediğini belirtiyor. Uyuşturucu trafiğinin aile düzeyinden siyasilerle bağlantılı uluslararası bir düzeye geldiğini vurgulayan Tantan, Türkiye'nin eroin trafiğinde kullanılan bir ülke haline geldiğini ifade ediyor. Altan, bu durumun Türkiye'deki suç kaosunu ve büyük sefaleti artırdığını belirtiyor.
27 Mayıs 2024

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin Irak ile bir ortak harekat merkezi kuracağını açıkladı. Bu açıklama, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın Bağdat'a yaptıkları ziyaretin ardından geldi. Güler, Irak yönetiminin PKK'yı ilk defa terör örgütü olarak kabul ettiğini ve yasakladığını belirtti. Bu gelişme, iki ülke arasında terörle mücadelede yeni bir işbirliği döneminin başlangıcı olarak görülüyor.
21 Mart 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, altın madeninin çevresel zararlarına ve siyanür kullanımına dikkat çeken çevre aktivisti Sedat Cezayirlioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçuyla gözaltına alındı. Cezayirlioğlu, özellikle Fırat Nehri'ne siyanür karışması durumunda Türkiye'nin tarımının tehlikeye gireceğini belirtmişti. İliç'te bulunan Çöpler Anagold Altın Madeni'nde meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmış, bu olay sonrası Cezayirlioğlu'nun jandarma tarafından engellendiği ve sonrasında gözaltına alındığı bildirildi.
14 Şubat 2024

Suriye'deki birliklerde görevli Tuğgeneral B.Ç'nin emir astsubayı ve koruma çavuşu, tuğgeneralin makam aracıyla Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yaparken yakalandı. Bu operasyonlardan her seferinde binlerce dolar kazandıkları belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı, Tuğgeneral B.Ç'nin ihmalinden dolayı soruşturma geçirdiğini ve emekliliğe sevk edildiğini açıkladı. Emir astsubayı ve koruma çavuşu hakkında ise savcılık soruşturması devam ediyor ve TSK ile ilişikleri kesildi.
20 Mayıs 2024

Ahmet Hakan, Ruanda'dan İstanbul'a sürekli uçak seferleri yapıldığı ve Ruandalı mültecilerin Türkiye'ye getirildiği iddialarının asılsız olduğunu belirtti. İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu iddiaları çürüten kanıtlar sunduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Ruanda ile mülteci anlaşması yaptığı iddiasının da doğru olmadığını, bu konuda da yanlış bilgilendirme yapıldığını ifade etti. Hakan, çağımızın en büyük sorunlarından birinin palavralarla mücadele olduğunu söyledi.
4 Haziran 2024

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım, Lyon Başpiskoposu Olivier de Germay'e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında çekilen fotoğrafta, Başkonsolos Yıldırım'ın memnuniyetsiz bir ifadeyle Başpiskopos'un bir adım önünde durmaya çalıştığı ve şehadet parmağını kaldırdığı görülüyor. Ahmet Hakan bu davranışları eleştirerek, Başkonsolosun bu tür davranışlarla Türklük ve Müslümanlık karşıtı bir propaganda yürüttüğünü öne sürüyor.
12 Mayıs 2024
İşaretlediklerim