Britanya'da 1970 ile 1980 yılları arasında binlerce hastaya ölümcül virüs taşıyan kan nakli yapıldığı ortaya çıktı. Bu skandal sonucunda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti. Hükümet, mağdurlara 210'ar bin sterlin tazminat ödeyeceğini açıkladı. Başbakan Rishi Sunak, yaşananları 'ahlaki bir başarısızlık' olarak nitelendirdi.
22 Mayıs 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, New Jersey eyaletinin Wildwoods sahilinde düzenlediği mitingde, akıl hastanelerinden serbest bırakılan kişilerin ABD'ye göç ettiğini öne sürdü. Trump, göç veren ülkelerin hapishane ve akıl hastanesi nüfuslarının azaldığını iddia etti. Ayrıca, 1991 yapımı 'Kuzuların Sessizliği' filmindeki Hannibal Lecter karakterine atıfta bulunarak, enflasyonu düşürüp ülkeyi düze çıkarma sözü verdi.
14 Mayıs 2024

ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas eyaletinde polisin Meksika sınırından ülkeye giren göçmenleri gözaltına alma yetkisi kazandığını onayladı. Aynı zamanda, eyalet yargıçlarına göçmenleri sınır dışı etme yetkisi de verildi. Bu karar, Joe Biden liderliğindeki Demokrat hükümet tarafından federal göçmenlik uygulamalarına müdahale olarak nitelendirilmişti. Teksas Valisi Greg Abbott'un sınır güvenliği önlemleri ve Biden yönetiminin bu önlemlere karşı çıkması, iki taraf arasında derin bir anlaşmazlık yaratmıştı.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim