Nijerya'da kolera salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 156'ya yükseldi. Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi, 15-21 Temmuz tarihleri arasında 170 yeni kolera vakası tespit edildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı. Ocak ayından bu yana toplam 4 bin 809 kolera vakası görüldü. Ülkede temiz su yetersizliği ve tıbbi müdahalenin etkin yapılamaması hastalık ve ölüm riskini artırıyor.
1 Ağustos 2024

Sri Lanka'da denizde buldukları şişedeki sıvıyı içen dört balıkçı hayatını kaybetti, iki balıkçının durumu ise kritik. Balıkçılar, içinde içki olduğunu düşündükleri sıvıyı tükettikten kısa süre sonra ölmeye başladı. Olay, başkent Kolombo'ya yaklaşık 193 kilometre uzaklıkta bulunan bir sahil kasabasında protesto edildi. Yetkililer, şişelerin içeriğini araştırmaya devam ediyor.
30 Haziran 2024

Afrika Birliği, kıtada hızla yayılan M çiçeği virüsüne karşı kıta çapında halk sağlığı için acil durum ilan etti. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yılbaşından bu yana 450 kişi M çiçeği nedeniyle hayatını kaybetti ve 11 bin 166 vaka tespit edildi. Africa CDC Genel Direktörü Jean Kaseya, hastalığın yayılmasını önlemek için Afrika'daki hükümetleri işbirliğine çağırdı ve kıtaya aşı getirme taahhüdünde bulundu. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün yeni varyantının yakın ten temasıyla da bulaşabileceğine dair kanıtlar bulunduğunu belirtti.
13 Ağustos 2024

Atlantik Okyanusu'nda oluşan Beryl Kasırgası, Venezuela'nın kuzeydoğusunu vurdu ve altı kişinin ölümüne neden oldu. Kasırga nedeniyle 7 bin 960 evde hasar meydana geldi ve Cumanacoa kentindeki Manzanares Nehri taştı. Toplamda 29 bin kişi kasırgadan olumsuz etkilendi ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun talimatları doğrultusunda gerekli yardımlar ulaştırıldı. Kasırga ayrıca Grenada Adası, St. Vincent ve The Grenadines, ve Jamaika'da da can kayıplarına yol açtı.
9 Temmuz 2024

Libya'nın başkenti Trablus'un güneydoğusunda yer alan Şuveyrif bölgesinde, bir toplu mezarda 65 düzensiz göçmenin cesedi bulundu. Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kriminal Araştırmalar Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bulunan cesetlerden DNA örnekleri alındığı ve kimlik tespiti çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Cesetler, Şuveyrif bölgesinden sorumlu başsavcılığın belirlediği bir mezarlığa defnedildi.
22 Mart 2024

Türkiye, iç savaş halindeki Libya'da Trablus'taki yönetimle işbirliği yaparak askeri varlığını artırdı ve bir deniz yetki anlaşması imzaladı. Ancak bu anlaşma, Libya'nın doğusundaki parlamento tarafından onaylanmadığı için geçerliliğini yitirdi. Bu durum, Türkiye'nin 'Mavi Vatan' konseptine zarar verirken, Mısır ve Yunanistan arasında benzer bir anlaşmanın resmiyet kazanmasına yol açtı. Türkiye, şimdi ise Libya'da bir dönem hasım olduğu Hafter ile temas kurmuş durumda.
29 Temmuz 2024

Nijerya'nın Yobe eyaletinde yılbaşından bu yana devam eden menenjit salgınında ölü sayısı 85'e çıktı. Yobe Eyaleti Sağlık Komiseri Muhammad Lawan Gana, salgının ocaktan bu yana eyaletin farklı bölgelerinde yayılmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 2 bin 510 kişinin tedavi edilerek hastaneden taburcu edildiği bilgisi verildi. Nijerya hükümeti, menenjit hastalığını 2030 yılına kadar yenmek için yeni tedbirler aldığını duyurdu.
29 Nisan 2024
İşaretlediklerim