Bilim insanları, Grönland köpekbalıklarının metabolik adaptasyonlarının olağanüstü uzun ömürlerinin sırrı olabileceğini keşfettiler. Manchester Üniversitesi'nden Ewan Camplisson ve ekibi, bu köpekbalıklarının yaşla birlikte enzimatik aktivitede beklenen değişikliklere uyum sağlamadığını buldu. Bu bulgular, köpekbalıklarının kardiyovasküler hastalıklardan etkilenmeden uzun yaşamalarını sağlayan adaptasyonların insanlara uygulanabileceği umudunu doğurdu. Ancak, ısınan okyanusların bu tür için büyük tehdit oluşturduğu belirtildi.
5 Temmuz 2024

Anoosha Kargarfard, Miami'deki bir barınaktan sahiplendiği Beau isimli köpeğin sürekli sarılmak istediğini gösteren sevimli görüntüler paylaştı. Beau, başlangıçta çekingen ve utangaç olmasına rağmen, yeni evinde kendine güven kazanmaya başladı. Kargarfard, Kanada'dan Florida'ya taşındıktan sonra Beau'yu sahiplendi ve onunla güçlü bir bağ kurdu. Bu hikaye, barınak hayvanlarının sahiplenilmesinin önemini vurguluyor.
17 Haziran 2024

Ünlü gastronomi eleştirmeni Vedat Milor, Balıkçı Rıza lokantasının sunduğu hizmet ve yemek kalitesini övgüyle anlattı. Lokantanın özenli ve gayretli çalışmasını takdir ettiğini belirten Milor, sunulan yemeklerin lezzetinden memnun kaldığını ve bazılarını tekrar denemek isteyeceğini ifade etti. Milor'a göre, bu lokantada aşırıya kaçmadan krallar gibi yemek mümkün.
2 Mart 2024
İşaretlediklerim