Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere hitaben paylaştığı ve Alevi kimliğini vurguladığı videoya tepki gösterdi. Erdoğan, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Sünnilik, Alevilik veya Şiilik gibi ayrı bir din olmadığını, sadece İslam dininin olduğunu ve herkesin Müslüman kimliği altında birleştiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun neden bu yaşta mezhebi kimliği ile kamuoyu önüne çıktığını sorguladı. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi toplumu başta olmak üzere birçok kişi ve siyasetçi tarafından desteklenmişti.
23 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda seçim kazanmaları durumunda atacakları adımları anlattı. Kılıçdaroğlu, vatandaşların Avrupa'ya üç ay içinde vizesiz girebileceğini, deprem bölgesi için kapsamlı planlarının olduğunu ve demokratik reformlar yapacaklarını belirtti. Ayrıca, HDP'ye bakanlık verilmesi iddialarını reddetti ve seçim güvenliği için yapılan çalışmaları detaylandırdı. Muharrem İnce'ye yapılan teklifin kabul edilmediğini ve 'beşli çeteler' olarak adlandırdığı grupların kendisinin aday olmasını istemediğini ifade etti.
5 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere bir gün kala yaptığı açıklamada, sandık güvenliğinin önemine dikkat çekti. Twitter üzerinden paylaştığı videoda, iktidarın tehditlerinin ve baskılarının amacının insanları sandıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, gönüllü sandık görevlilerine teşekkür ederek, resmi görevlilere 'hükümetler geçicidir, devlet bakidir' hatırlatmasında bulundu ve hukuktan yana olmaları gerektiğini söyledi.
13 Mayıs 2023

CHP, TRT'nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sana Söz Yine Baharlar Gelecek' isimli reklam filmini yayınlamaması ve muhalefetin sesini kısmaya çalıştığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, TRT'nin iktidarın açıklamalarına geniş yer verirken muhalefeti görmezden geldiğini ve bu durumun hukuksuz olduğunu belirtti. Özkan, TRT'nin milletin televizyonu olma özelliğini yitirdiğini ve bunun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.
17 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası sırasında Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlanmış sahte videoları mitinglerde izletti. Bu videoların seçmen üzerinde etkili olduğu belirtilirken, Kılıçdaroğlu ikinci tur kampanyasında Erdoğan'ın döneminde yaşanan gerçek olayları gündeme getirerek yanıt verdi. Bu olaylar arasında PKK'lıların karşılanması, Hizbullah cinayetleri, Fethullah Gülen ile ilişkiler ve uyuşturucu baronlarının faaliyetleri yer aldı. Kılıçdaroğlu, seçmenlere 'Vatanını seven sandığa gelsin' çağrısı yaptı.
19 Mayıs 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden Erzincan'da yüzde 35,95 oy oranıyla milletvekili seçildi. Seçim sonuçlarının ardından Twitter üzerinden bir video paylaşarak, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Sarıgül, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olana kadar gece gündüz çalışacağını ve Erzincan'ı kucaklayacağını belirtti.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin 22. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözünün eri olmadığını ve vatandaşın aklıyla alay ettiğini iddia etti. Ayrıca, AK Parti'nin Türkiye'nin tüm zenginliklerini ve renklerini temsil ettiğini belirtti ve farklı tercihlerde bulunan vatandaşları AK Parti'ye katılmaya çağırdı.
24 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmediğini ifade etti. Partinin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, genel başkan değişikliğinin parti tüzüğü ve kuralları çerçevesinde gerçekleşeceğini, kendisinin bu konuda bir etkisinin olmadığını söyledi. Ayrıca, seçim kampanyasının genel olarak başarılı olduğunu, ancak bazı eksikliklerin bulunduğunu kabul etti.
20 Temmuz 2023

BBC News, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi profilini inceledi. Haberde, Kılıçdaroğlu'nun deneyimli bir siyasetçi olduğu ve CHP'nin sert mizacını dönüştürdüğü belirtildi. Yolsuzlukla mücadelesiyle tanınan Kılıçdaroğlu'nun, sakin kişiliği ve ikna kabiliyetiyle dikkat çektiği ve 'Gandi Kemal' lakabıyla anıldığı ifade edildi. Ayrıca, muhalefet partilerini adaylığına ikna etme sürecinin aylar sürdüğü ve Kılıçdaroğlu'nun nefret söyleminden uzak durduğu vurgulandı.
20 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Oğuzhan Uğur'un sunduğu 'Mevzular Açık Mikrofon' programına konuk oldu. Programda Kılıçdaroğlu, karşıt görüşlü katılımcıların eleştirel sorularını yanıtladı. Katılımcılar arasında AKP, MHP, Memleket Partisi, CHP ve Zafer Partisi üyeleri ile gazeteciler bulunuyordu. Programın tamamı yarın saat 21:30'da yayınlanacak ve tanıtım videosu Twitter üzerinden erişime açıldı.
23 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 418 milyar dolarının çalındığını öne sürerek, bu paranın geri alınacağını ve adaletin sağlanacağını belirtti. Ayrıca, neoliberalizme karşı bir eğilim olduğunu ve Türkiye'nin bu yeni dönemin öncü ülkesi olacağını ifade etti. Ekonomik programlarının, gelir dağılımındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırarak huzur ve refah getireceğini vurguladı.
14 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal’in Tahtası' adlı yeni bir konseptle Türkiye'de başlatmayı vadettiği 'üretim hareketi'ni altı maddede duyurdu. Kılıçdaroğlu, özel ekonomi bölgeleri, tarım ve hayvancılık merkezleri, üretim üsleri kurmayı ve Türkiye genelinde büyük bir üretim hareketi başlatmayı planladığını belirtti. Ayrıca, 10 yılın sonunda 300 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve bu yatırımların Türkiye'nin ekonomik büyümesini iki katına çıkaracağını ifade etti.
15 Nisan 2023

Türk medyası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesini geniş bir şekilde işledi. İktidara yakın gazeteler bu durumu 'kirli uzlaşma' olarak nitelendirirken, muhalif gazeteler farklı bakış açıları sundu. Ayrıca, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi.
7 Mart 2023

AKP'nin eski maliye bakanı Mehmet Şimşek, CHP lideri ve muhtemel cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası videosunu Twitter üzerinden beğendi. Bu durum sosyal medyada dikkat çekip haberleştirilince, Şimşek beğeniyi geri çekti. Daha sonra yapılan açıklamada, beğeninin Şimşek'in sekiz yaşındaki oğlu tarafından yanlışlıkla yapıldığı belirtildi.
31 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ile ilişkilendirildiği montajlanmış bir görüntüyü mitinglerde göstermesi üzerine, CHP Gençlik Kolları Twitter üzerinden Erdoğan'ın 2013 yılında 'çözüm süreci' sırasında kullandığı ifadeleri içeren bir video paylaştı. Videoda, Erdoğan'ın 'Kürdistan bölgesindeki değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum' dediği ve Kuzey Irak'tan gelenlerin halkı selamladığı görüntüler yer aldı. Video, 'Teröristlerle Erdoğan işbirliği yaptı. Karar ver Türkiye' ifadesiyle sonlandırıldı.
23 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

Saadet Partisi, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemek amacıyla 'Bay Kemal: Görevimiz ilk tur' başlıklı bir animasyon video yayınladı. Video, 'Görevimiz Tehlike' film serisinden esinlenerek, milletin kasasını soyan beş kişiyi durduran Kılıçdaroğlu'nu konu alıyor. Kılıçdaroğlu, videoda halktan çalınanları geri vereceklerini ve birleşerek kazanacaklarını ifade ediyor. Kılıçdaroğlu, videoyu paylaşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na Twitter üzerinden teşekkür ederek, beytülmal'ı kurtaracaklarını belirtti.
10 Mayıs 2023
İşaretlediklerim