Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesi, AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan tarafından ziyaret edildi. Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek, olayın çözüleceği ve desteklerinin süreceği mesajını verdi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Hem AKP hem de MHP'den cinayetle ilgili uzun süre herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
6 Ocak 2023

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 2002 yılında öldürülmesiyle ilgili davanın devamında, aralarında eski Özel Kuvvetler komutanı albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu altı sanık, yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Bu kararla birlikte dosyada tutuklu sanık kalmadı. Göktaş daha önce Bulgaristan'da yakalanmış ve Türkiye'ye iade edilmişti. Hablemitoğlu suikastı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeniden gündeme gelmiş ve soruşturma genişletilmişti.
19 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim günü ve gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline kanunsuz emirlere itaat etmemeleri yönünde çağrıda bulundu. Bu çağrı, CHP milletvekili Murat Bakan'ın İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü TSK'dan zırhlı araçların hazır bulundurulmasını istediğini iddia etmesi ve belge paylaşmasının ardından geldi. Özdağ, personeli anayasaya ve yasalara sadık kalmaya ve sadece Türk devleti ve milletinin hizmetkarı olmaya davet etti.
13 Mayıs 2023

Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alındı. Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili iki özel harekat polisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
3 Ocak 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan avukat Can Atalay, Hatay'dan TİP milletvekili olarak seçildi. Avukatları, Atalay'ın mazbatasını alarak tutukluluğun sona ermesi için başvuruda bulundu, ancak Atalay hala serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Atalay'ın hukuksuz bir şekilde tutuklu tutulduğunu ve bunun hesabını soracağını belirtti. Kılıçdaroğlu, adalet sistemindeki erozyonun durdurulması ve Atalay'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
5 Haziran 2023

Ankara Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı hakkında, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla resen soruşturma başlattı. Ataklı'nın 18 Ağustos'ta sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Sincan Belediyesinin Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi'nde çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle ilgili sözleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici paylaşım yaptığı belirtildi. Soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 216/1 maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan başlatıldı.
19 Ağustos 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında iktidarı dolaylı olarak suçlayarak, 'hapisten çıkarılan çetelere öldürtüldüğünü' iddia etti. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanmış, ancak tetikçi henüz yakalanamamıştı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, ülkeyi mafyalara ve çetelere bırakmayacaklarını, Sinan Ateş'in ailesinin adalete kavuşacağını belirtti ve herkesi uyardı.
4 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından dolayı fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin ardından fezleke, TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Tanrıkulu'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açılmıştı. Bu durum, partisi CHP içerisinde de tepkilere neden olmuştu.
18 Eylül 2023

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yemek fiyatlarına yapılan yüzde 193'lük zam, öğrenciler tarafından protesto edildi. Protesto sırasında çatal-bıçakları masalara vuran ve slogan atan öğrenciler, özel güvenlik birimleri tarafından okul bahçesine çıkartılarak emniyet güçlerine teslim edildi. Gözaltına alınan öğrenciler arasında olayı görüntülemeye çalışanlar da vardı.
5 Ekim 2023

Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği Hatay'da bir cezaevinde isyan çıktı ve bu isyan sırasında üç mahkum öldü, dokuz mahkum yaralandı. Yaklaşık 250 kişinin koğuşları ateşe verdiği olaya Yayladağı Cezaevi Jandarma Komutanlığı'ndan personel müdahale etti ve takviye kuvvetler gönderildi. İsyan bastırıldıktan sonra yaralılar Hatay Mustafa Kemal Atatürk Hastanesi'ne sevk edildi ve burada üç mahkumun öldüğü belirtildi. Cezaevi yetkilisi, tüm tutuklu ve hükümlülerin sevk edilmeye başlandığını ve cezaevi önünde çok sayıda otobüsün olduğunu ifade etti.
8 Şubat 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Gazeteci Alican Uludağ, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar ve cinayetin detayları hakkında bilgi verdi. İddialara göre, cinayetle ilgili olarak eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı ve MHP bağlantısı olduğu öne sürüldü. Cinayetin nedenine dair iki tez bulunuyor: Mersin olayına misilleme veya Sinan Ateş'in İyi Parti ile temasta olduğu algısı nedeniyle 'ders verilmesi'.
1 Ocak 2023

Ankara'da, uyuşturucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen 17 yaşındaki Y.B.B isimli genç, eski okulu olan Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi önünde bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda, Kahramanmaraş'tan deprem nedeniyle ailesiyle Ankara'ya taşınan ve burada eğitimine devam eden 11 yaşındaki Alperen Palta hayatını kaybetti. Ayrıca bir üniversite öğrencisi ve üç lise öğrencisi yaralandı. Saldırgan, öğretmen ve veliler tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi ve tutuklandı.
30 Mart 2023

Ermenistan'da, iktidarı zorla ele geçirme ve başbakanla hükümet üyelerine suikast iddiasıyla sekiz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 'Haçlılar Askeri-Yurtsever Toplum Kuruluşu' üyeleri ve Erivan eski belediye başkanı Albert Bazeyan'ın da olduğu belirtildi. Bu kişilerin hükümetin yetkilerini anayasada öngörülmeyen bir şekilde devralarak iktidarı zorla ele geçirme hazırlığı yaptıkları tespit edildi.
25 Eylül 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında, suikastı organize etmekle suçlanan Tolga Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Ancak Demirbaş'ın bu evde yakalanmasına dair polis tutanağı kaybolduğu için savcılar dosyaya Kılavuz'u dahil edemedi. Bu durum, cinayetin siyasi bağlantılarına dair soruşturmayı etkileyebilir ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde cinayetin hesabını soracağına dair sözleri de gündemde.
23 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli orgeneral Ahmet Çörekçi, emekli korgeneral Hakkı Kılınç ve emekli tuğgeneral İdris Koralp'in kalan cezalarını sağlık sorunları gerekçesiyle kaldırdı. Adli Tıp Kurumu'nun sağlık raporlarına dayanarak verilen bu kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Daha önce Kılınç ve diğer bazı hükümlüler sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmiş, emekli korgeneral Vural Avar ise cezaevinde hayatını kaybetmişti. Adalet Bakanlığı, yaşlı ve hasta hükümlüler için bir genelge yayımlamıştı.
3 Mart 2023

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Durdu Özer'in, MHP'li isimlerle samimi ilişkiler içinde olduğu belgelendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ve diğer MHP'li isimlerle çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı.
18 Ocak 2023

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TED Antalya Koleji’nde düzenlenen Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamasında yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınan öğretmen E.K. hakkında konuştu. Bakan Tekin, öğretmenin davranışını tasvip etmediğini belirtti ve 'İlgili birimler gereğini yapar' dedi. Öğretmen E.K., konuşmasında Cumhuriyet'i yok etmeye çalışanlara karşı çıkmış ve 'Türkiye Yüzyılı' masalına herkesi inandırmaya çalışanları eleştirmişti.
1 Kasım 2023
İşaretlediklerim