Meksika, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) ülkede kuş gribi nedeniyle ilk ölümcül vakanın kaydedildiği açıklamasını yalanladı. DSÖ, Meksika'da bir kişinin kuş gribinin alt türü A (H5N2) virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ancak Meksika Sağlık Sekreteri Jorge Alcocer, bu kişinin kuş gribinden değil, diyabet ve böbrek yetmezliğinden kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle öldüğünü belirtti.
7 Haziran 2024

Dünyanın en uzun boylu erkeği Sultan Kösen ve en kısa boylu kadını Jyoti Amge, Kaliforniya'da yeniden bir araya geldi. İki farklı kıtada yaşayan bu iki özel insan, altı yıl önce Mısır'da bir fotoğraf çekimi sırasında tanışmıştı. Sultan Kösen'in boyunun uzunluğu hipofiz bezlerinden kaynaklanan yüksek dozda büyüme hormonuna, Jyoti Amge'nin kısalığı ise genellikle gen mutasyonu veya akondroplazi hastalığına bağlanıyor. Bu buluşma, insan vücudunun farklılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.
23 Şubat 2024

Beş yaşındaki Jordan Marotta'ya, Open Bionics adlı şirket tarafından üretilen özel yapım, 3D baskılı biyonik kahraman kolu takıldı. Bu protez, kas kasılmalarını algılayıp biyonik el hareketlerine dönüştüren özel sensörler kullanıyor. Jordan, sol eli eksik doğmuştu ve bu yeni protez sayesinde scooter'ını tutup gezintiye çıkabiliyor. Annesi Ashley Marotta, Jordan'ın protez kolu aldıktan sonra çok mutlu olduğunu ve hemen okula gidip arkadaşlarına göstermek istediğini belirtti.
27 Mayıs 2024

Küçük Mariana meyve yarasası, bilim insanlarının biyolojisi veya davranışları hakkında yeterli bilgi edinemedikleri bir tür olarak biliniyordu. Bu tür, Pasifik adası Guam'da bulunuyordu ve 'Pteropus tokudae' olarak biliniyordu. 1960'larda yapılan bir araştırmada, bu türden yalnızca bir örnek bulunmuş ve bu örnek, türün bilinen son örneği olmuştur. Uzun süre gözlemlenememesi üzerine ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi tarafından neslinin tükendiği resmi olarak ilan edilmiştir.
24 Nisan 2024

Amerikalı entelektüel ve dilbilimci Noam Chomsky, Brezilya'nın Sao Paolo kentindeki bir hastaneden taburcu edilerek tedavisine evinde devam edileceği bildirildi. Chomsky'nin eşi Valaria Wasserman, Chomsky'nin öldüğü yönündeki haberleri yalanladı ve kendisinin gayet iyi olduğunu belirtti. Chomsky, bir yıl önce geçirdiği felcin ardından konuşmakta ve vücudunun sağ tarafını hareket ettirmekte güçlük çektiği için hastaneye kaldırılmıştı.
19 Haziran 2024

Britanya'nın en yaşlı ikizleri olduğu düşünülen 104 yaşındaki Elma Harris ve Thelma Barratt, genç kalmanın sırrını ara sıra içtikleri brendiye ve kendilerini genç hissetmeye bağlıyor. 1919'da doğan ve İkinci Dünya Savaşı'nda fabrikada çalışan ikizler, yaşlarına rağmen hayattan keyif almaya devam ediyorlar. Ağustos ayında 105 yaşına girecek olan ikizler, birbirlerine destek olarak bu yaşa ulaştıklarını belirtiyor.
7 Şubat 2024
İşaretlediklerim