İsviçre'deki Rhone Buzulu'nun 15 yıl içinde hızla eridiği, İngiliz bir çiftin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla gözler önüne serildi. Helen ve Duncan Porter çifti, 2009 ve 2024 yıllarında aynı noktada çekilmiş fotoğrafları karşılaştırarak buzulların dramatik şekilde küçüldüğünü gösterdi. Bilim insanları, Rhone Buzulu'nun 2080 yılına kadar tamamen yok olabileceğini öngörüyor. Bu durum, insan kaynaklı iklim değişikliğinin ciddi sonuçlarını bir kez daha ortaya koyuyor.
9 Ağustos 2024

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde beş ay önce doğa yürüyüşüne çıkan ve kaybolan ünlü oyuncu Julian Sands'ı arama çalışmalarında insan kalıntıları bulundu. Kemikler, kimlik tespiti için adli tıp ofisine gönderildi. Sands'ın kaybolduğu bölgede bulunan kemiklerin, oyuncuya ait olup olmadığı bir hafta içinde açıklanacak.
25 Haziran 2023

İngiliz Jon Rice, her yılın en sıcak gününde Death Valley'deki geleneksel koşusunu gerçekleştirdi. Bu yıl 53.3 derece sıcaklıkta Darth Vader kostümüyle yaklaşık 2 kilometre koştu. Bu geleneği yaklaşık 25 yıldır sürdüren Rice, koşuya hazırlanmak için yıl boyunca koşu yapıyor ve yüksek sıcaklıkta egzersizlerle vücudunu Death Valley'deki sıcaklıklara alıştırıyor. Rice, yüksek sıcaklıklarda koşmanın keyfinin aldığı riske değdiğini belirtiyor.
19 Temmuz 2023

Polonyalı dağcı Daniel's Baranowski, Erciyes Dağı'nda izinsiz zirve tırmanışı yaparken mahsur kaldı. Uluslararası Acil Durum Koordinasyon Merkezi'ne ihbarda bulunan Baranowski, AFAD, JAK, UMKE ve HADAK Dağcılık Kulübünden oluşan 25 kişilik ekip tarafından 6,5 saat sonra bulundu. Sağlık durumu iyi olan dağcı, yaklaşık üç saatte indirildi ve sağlık ekiplerince kontrol edildi.
20 Eylül 2023

Titanik'te hayatını kaybeden en zengin yolcu John Jacob Astor'a ait altın cep saati, 1,2 milyon sterline (yaklaşık 49 milyon TL) satılarak rekor kırdı. Saat, ABD'deki Henry Aldridge & Son müzayede evinde bir özel koleksiyonere satıldı ve Titanik'ten çıkarılan en pahalı eşya oldu. Daha önce bu rekoru 1,1 milyon sterline satılan bir keman elinde bulunduruyordu. Astor, Titanik battığında eşini kurtarmak için bir filikaya bindirmiş, kendisi ise gemiyle birlikte sulara gömülmüştü.
28 Nisan 2024

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Avustralya'nın Queensland bölgesinde balık tutarken kaybolan 65 yaşındaki Kevin Darmody adlı kişinin cesedinin parçaları, bölgede yapılan arama çalışmaları sırasında öldürülen iki timsahın birinin midesinden çıktı. Darmody'nin yanında olan arkadaşı, olay anında sadece bir bağırış ve suya düşme sesi duyduğunu belirtti. Yaban hayatı uzmanları, Darmody'nin iki timsah tarafından öldürülmüş olabileceğini tahmin ediyor. Bu olay, 1985'ten bu yana kayıtlara geçen 13'üncü timsah saldırısı vakasıdır.
3 Mayıs 2023

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar toplam üç mürettebatın cesedine ulaşılmış durumda. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından geri kalan dokuz kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte.
24 Kasım 2023

Amsterdam-İstanbul seferini tamamlayan bir Türk Hava Yolları (THY) uçağında, iniş takımlarının olduğu bölümde yabancı uyruklu bir kişinin cesedi bulundu. Ceset, uçağın rutin bakımı sırasında fark edildi. Olay yerine gelen ekipler, uçağın etrafını güvenlik şeridiyle kapattı ve ceset, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. THY yetkilileri, kaçak yolcunun uçağın dış yüzeyindeki 'ana iniş takımı yuvası'na gizlendiği için sefer öncesi yapılan rutin kontrollerde fark edilmediğini belirtti.
15 Eylül 2023

Bolivya'nın kuzeyinde avlanırken kaybolan 30 yaşındaki Jhonattan Acosta, 31 gün sonra kurtarıldı. Ayak bileğini kırdığı ormanda yırtıcı hayvanlardan korkan Acosta, yanında sadece bir mermi bulunan tüfeği, yaban domuzlarına karşı kullanmış. Yağmur suyu içip böcek ve solucan yiyerek hayatta kalan Acosta, 17 kilo kaybetti ve yaşadığı deneyimden sonra avcılığı bırakmaya karar verdi.
2 Mart 2023

Mersin'in Anamur ilçesinde, Toros Dağları'nın 2 bin 200 rakımlı Morca Mağarası'na iniş yapan 14 kişilik dağcılık ekibinden ABD'li Mark Dickey, mağaranın yaklaşık 900 metre derinliğinde mide rahatsızlığı geçirerek mahsur kaldı. AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri, Dickey'in kurtarılması için çalışma başlattı.
4 Eylül 2023

Yalova'nın Armutlu ilçesinde kimlikleri henüz bilinmeyen iki kişi, kanoyla denize açıldıktan sonra kayboldu. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleri, denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlattı. Arama çalışmaları dört bot ve bir helikopterle sürdürülüyor. Ekiplerin kanoya ulaştığı, ancak kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
26 Ağustos 2024

Afyonkarahisar'da bir otelin bahçesine iniş sırasında rüzgara kapılan helikopter ağaçlara çarptı. Kazada helikopterde bulunan N.C. ve oğlu B.C. yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.
16 Eylül 2023

Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir şişme bot battı ve dört kişi hayatını kaybetti. Yunan Sahil Güvenlik birimleri denizde dört göçmenin cansız bedenlerini buldu. Bottaki beş göçmen karaya yüzerek çıkmayı başardı. Kurtulan göçmenlerin ifadelerine göre botta toplam 36 kişi bulunuyordu ve adada yapılan aramalarda 21 göçmen yakalandı.
23 Eylül 2024

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

ABD Sahil Güvenlik Birimi, Kanada ordusuna ait ekiplerin, 1912'de batan Titanik gemisinin enkazına turistik seferler düzenleyen bir denizaltının kaybolmasının ardından başlattığı arama çalışmalarında su altından sesler duyduğunu bildirdi. Denizaltıda beş kişinin bulunduğu ve irtibatın dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesildiği belirtildi. Denizaltının son sinyali pazar sabahı alınmış ve 24 saatten fazla süredir kayıp olduğu aktarıldı. Ayrıca, denizaltıda 28 saatlik oksijen kaldığı bilgisi paylaşıldı.
21 Haziran 2023

Glasgow Müzesi, Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’e ait 3 milyon sterlin değerindeki bir heykelin kaybolduğunu duyurdu. Heykel, Rodin’in ünlü ‘Les Bourgeois de Calais’ grubunun bir parçasıydı ve şu anda Glasgow’un sanat koleksiyonlarında bulunmuyor. 1901 yılında Rodin’den satın alınan alçı heykel, 1949 yılında Kelvingrove Park’ta sergilendi. Şu anda kayıp veya çalıntı olarak listelenen yaklaşık bin 750 parça arasında yer alıyor.
19 Ekim 2023

Turistlere Titanik enkazını göstermek için dalış yapan ve kişi başı 250 bin dolar ücret alan OceanGate şirketine ait bir turist denizaltısı kayboldu. Pazar günü dalış yapan denizaltının oksijeninin bugün öğlen saatlerinde tükendiği tahmin ediliyor. Denizaltı, kaybolduğunda 96 saatlik oksijen rezervine sahipti. OceanGate şirketi, denizaltının geliştirilmesi sırasında güvenlik endişeleri nedeniyle defalarca uyarılmıştı.
22 Haziran 2023

45 yaşındaki Tafari Campbell, eski ABD başkanı Barack Obama'nın özel şefi olarak biliniyor. Campbell, Massachusetts eyaletindeki Martha's Vineyard tatil beldesinde bir gölette kayboldu ve cesedi pazartesi günü bulundu. Olayın detayları hala yetkililer tarafından araştırılıyor. Campbell, Obama'nın başkanlığı bırakmasının ardından aile için çalışmaya başlamıştı.
25 Temmuz 2023

İranlı yetkililer, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının yerini Türkiye'ye ait Akıncı İHA'nın tespit ettiği iddiasını yalanladı. İran Kızılayı Derneği Başkanı Pirhossein Kolivan, helikopterin konumunu kendi imkanlarıyla bulduklarını ve İran İHA'sının enkazı tespit ettiğini belirtti. TRT dahil birçok kaynak, enkazın Akıncı tarafından tespit edildiğini öne sürmüştü. İran yetkilileri, Türk İHA'sının kazanın yerini tam olarak bulamadığını ifade etti.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim