İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masadaki diğer partiler ve HDP'yi sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, konuşmasını yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiği, ancak içeriği paylaşmadığı belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ağıralioğlu'nun parti teşkilatlarının görüşlerini yansıttığını ve Akşener'in ifade özgürlüğüne önem verdiğini yazdı. Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği veya istifasının istenip istenmeyeceği konusunda ise net bir durum olmadığı ifade edildi.
23 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerinin teslim edilmesinden bir gün önce, 8 Nisan'da Parti Meclisi'ni toplantıya çağırdı. Toplantıda, YSK'ya teslim edilecek milletvekili aday listeleri ele alınacak ve parti meclisinin onayından geçirilecek. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, Millet İttifakı ortaklarıyla 8 Şubat'ta varılan ortak liste uzlaşısına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyor.
5 Nisan 2023

CHP, DEVA ve Saadet Partisi'nden birer milletvekiline ait olan üç dokunulmazlık dosyası, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Dosyalar, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci ile ilgili. Bu dosyalar, 'Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri' olarak adlandırılıyor ve Anayasa ile Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi.
15 Şubat 2024

Beş milletvekiline ait dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik fezlekeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) iletildi. Fezlekeler, karma komisyona sevk edilen milletvekilleri arasında DEM Parti'den Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Şık, Pervin Buldan, Salihe Aydeniz ve Hüseyin Olan bulunuyor. Hüseyin Olan'a ait üç ayrı dosya olduğu belirtiliyor.
13 Mart 2024

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması önergesi, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine tartışma çıktı ve AKP'li Alpay Özalan, Şık'a saldırdı. Olayın ardından Şık ve Özalan'a kınama cezası verildi. CHP'nin TBMM'nin çalışmalarına devam etmesine ilişkin önergesi de kabul edilmedi.
16 Ağustos 2024

MHP, tutuklu milletvekili Can Atalay için Meclis'te yapılacak olağanüstü toplantıya katılmayacağını açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bu toplantı çağrısını maksatlı ve kötü niyetli olarak nitelendirdi. Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini 'yok hükmünde' sayan kararı sonrası CHP, 16 Ağustos'ta olağanüstü toplantı çağrısı yapmıştı. Yalçın, bu çağrının Türk hukuk sistemine zarar verdiğini ve MHP'nin bu tür siyasi oyunlara gelmeyeceğini belirtti.
9 Ağustos 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine gerginlik yaşandı ve AKP'liler kürsüye yürüdü. Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkûm edilen Atalay, AYM'nin hak ihlali kararı sonrası tahliye edilmemiş ve vekilliği düşürülmüştü. Yargıtay'ın AYM kararına uymaması ve Atalay'ın tahliye edilmemesi tartışmalara yol açtı.
16 Ağustos 2024

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasına rağmen, Meclis'in ikinci kez olağanüstü toplanmayacağını açıkladı. 16 Ağustos'ta yapılan olağanüstü toplantıda, Alpay Özalan ve AKP'liler Ahmet Şık'a saldırmış, bu olay sonrasında Şık ve Özalan'a kınama cezası verilmişti. CHP, 10 Eylül'de ikinci bir olağanüstü toplantı talep etmiş, ancak Kurtulmuş bu talebi reddetmiştir. Kurtulmuş, Atalay hakkında yeni bir hukuki durum olmadığını ve Meclis'in 1 Ekim'de çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
8 Eylül 2024

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Can Atalay için olağanüstü toplanacak Meclis genel kurulunu AKP'li Bekir Bozdağ'ın yöneteceğini duyurdu. Anayasa Mahkemesi, Gezi Davası kapsamında hapis cezası verilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar vermişti. Muhalefet partileri, bu kararı ele almak üzere Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı. Ancak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis’in bu konuda yapabileceği bir şey olmadığını belirtti.
14 Ağustos 2024

HDP (şimdiki adıyla DEM Parti) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere, partinin Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de içinde bulunduğu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobani davasının son duruşmasında, 18 tutuklu siyasetçinin tahliye talepleri 'kaçma şüphesi' gerekçesiyle reddedildi. Mahkeme, Demirtaş'ın avukatlarının Anayasa'ya aykırılık iddiası dahil olmak üzere diğer talepleri de reddetti ve duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi.
17 Nisan 2024

RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, TRT'nin seçim döneminde iktidar partisi ve muhalefet partileri hakkında tek taraflı yayın yaptığını iddia ederek Üst Kurul'a şikayet etti. 40 günlük yayın kayıtlarına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 1945 dakika, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP ise sadece 25 dakika ekranda yer aldı. Keser ve Taşcı, TRT'nin tarafsızlık ilkesine aykırı hareket ettiğini ve gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını talep etti.
28 Şubat 2024

CHP'li milletvekilleri Gökhan Günaydın ve Deniz Yavuzyılmaz, TRT'nin seçim döneminde tarafsız yayın yapmadığı gerekçesiyle Genel Müdür Zahit Sobacı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, muhalefete ayrılan yayın süresinin kriterleri sorgulandı. Ayrıca, Şırnak ve Bursa'da kamu görevlilerinin AK Parti adayları lehine seçim çalışmalarına katıldığı örneklerine yer verilerek, ülkedeki demokratik kurumların işleyişindeki aksaklıklar ve bürokratik-otoriter işleyiş eleştirildi.
10 Mart 2024

CHP, TBMM Genel Kurulu'nda Madımak ve Başbağlar katliamlarının faillerinin tespit edilerek toplumsal adaleti sağlayacak süreçlerin başlatılması için bir öneri sundu. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, önergenin gerekçesini açıklarken, bu katliamların insanlık onurunu yaraladığını ve toplumsal uzlaşma için faillerin yargılanması gerektiğini belirtti. Ancak, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla bu öneri reddedildi.
11 Temmuz 2024

AKP milletvekili ve eski maliye bakanı Nureddin Nebati'nin Meclis'te olmadığı halde yerine oy kullanılmaya çalışıldığı belirlendi. Bu durum, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in yoklama talebi üzerine ortaya çıktı. İyi Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, yaşananları TBMM Genel Kurulunda hile yapıldığı şeklinde değerlendirdi ve tepki gösterdi. Olayın ardından yeterli çoğunluk olmadığı gerekçesiyle TBMM Genel Kurulu kapandı.
27 Şubat 2024

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu. Soylu, dilekçesinde, kendisine ve görev yaptığı döneme yönelik organize ve sistematik karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bu kampanyaların, devletin itibarını zedelemeyi amaçladığını ve kendisinin bu iftira ve karalamalar karşısında dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiğini ifade etti.
1 Ağustos 2024

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis kürsüsünde AKP'yi hırsızlıkla suçladığı için AKP milletvekili ve eski ulaştırma bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından tekme ve tokatla saldırıya uğradı. Olay, Meclis polisi tarafından müdahale edilerek sonlandırıldı. Bozan, TÜİK verilerine dikkat çekerek AKP'yi eleştirmişti. Saldırı, Meclis'te büyük bir tartışmaya yol açtı.
24 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1 Mart 2024 tarihli Merkez Hakem Kurulu (MHK) toplantısının sızdırılan bölümlerinin ardından toplantının tamamını yayınladı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sızdırılan görüntüler, Süper Lig'in 27'nci haftasında oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında verilen bir penaltı kararının hakemler tarafından tartışıldığı bir toplantıya aitti. TFF, bu toplantının rutin bir eğitim çalışması olduğunu ve kamuoyuna kapalı olduğunu belirtti, izinsiz yayınlamanın hukuken suç olduğunu açıkladı.
26 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Birinci, eski AKP milletvekili Mehmet Metiner ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik arasında Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olaylar üzerine tartışma çıktı. Metiner, teğmenlerin gayrı kanuni yemin törenini eleştirirken, Yiğit Bulut ve Ömer Çelik bu eleştirileri vesayetçi olarak nitelendirdi. Mücahit Birinci de tartışmaya katılarak, Bulut'un ifadelerini eleştirdi ve FETÖ suçlamalarının yersiz olduğunu belirtti.
4 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için takvimin hazır olduğunu ancak Danıştay'dan çıkacak kararı beklediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde mülakatın kaldırılacağı vaadine rağmen, seçim sonrası atamaların yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS notuyla yapılmasına karar verilmişti. Bu değişiklik sendikalar ve siyasi partiler tarafından Danıştay'a taşındı. Tekin, Danıştay'ın kararının ardından atama sürecini başlatacaklarını ifade etti.
23 Ağustos 2024

Kaan Sezyum, AKP'nin seçimlerdeki başarısızlığını analiz etmek üzere bir rapor hazırlandığını iddia ediyor. Yazısında, bu raporda yer alabilecek muhtemel mazeret ve gerçek nedenler üzerine spekülasyonlarda bulunuyor. Sezyum, parti içi suçlamalar ve sorumlulukların yanı sıra, Türkiye'nin karşılaştığı sosyal ve ekonomik sorunlara da değiniyor. Ayrıca, ülkede yaşanan adaletsizlikler ve yolsuzluklar gibi ciddi meselelerin yeni anayasa tartışmalarıyla örtbas edilmeye çalışıldığını öne sürüyor.
1 Mayıs 2024
İşaretlediklerim