Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle uyarılarda bulundu. Ordu, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illeri sarı kodla; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illeri ise turuncu kodla uyarıldı. MGM, bu illerde ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
15 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 16 ilinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu ve sarı kod uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olacağı belirtildi. MGM, Doğu Anadolu bölgesinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, dolu, rüzgar gibi olumsuz hava koşulları ve ulaşımda aksamalar için de uyarıda bulundu.
13 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 28 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı yapılan bölgeler arasında Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin büyük bir kısmı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri ve diğer bazı iller yer alıyor. Ayrıca, rüzgarın Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Sıcaklık değişiklikleri de farklı bölgelerde değişiklik gösterecek.
18 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege bölgelerinde yer alan Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Sakarya, Yalova, Aydın, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Tekirdağ ve Antalya şehirlerini sarı kodla uyararak, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu illerde yaşayanların sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
13 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılar yayınladı. 14 il için sarı kodlu, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği, ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.
18 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman ve Şırnak illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde kar, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinleri uyarıldı.
20 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir hava durumu beklendiğini duyurdu. 24 il için turuncu, 32 il için sarı kodlu uyarı verilirken, kuvvetli yağış ve rüzgarın yanı sıra bazı bölgelerde toz taşınımı ve çığ tehlikesi riski olduğu belirtildi. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.
29 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde toz taşınımı beklendiği için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ayrıca, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın belirtilen bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, Güneydoğu Anadolu'da ise artacağı tahmin ediliyor.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, iki il için 'turuncu', 16 il için ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman ve diğer bazı illerde etkili olması öngörülüyor. Ayrıca Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiği ve hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
7 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illeri için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ayrıca vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Aralık 2023
İşaretlediklerim