Galatasaray, Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu ve kupadan elendi. Bu sonuçla birlikte, Galatasaray organizasyona veda eden büyük İstanbul takımlarından biri oldu. Daha önce de Fenerbahçe, Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek kupadan elenmişti. Bu sonuçlar, Türkiye Kupası'nda büyük sürprizlere sahne olmasına neden oldu.
29 Şubat 2024

Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah kentinde başladı. Türkiye'yi masters kategorisinde Mustafa Yılmaz, Ediz Gürel, Vahap Şanal, Yağız Kaan Erdoğmuş, Emre Can ve Mert Yılmazyerli temsil edecek. Challengers kategorisinde ise Gülenay Aydın yarışacak. Turnuva, 59 ülkeden 155 ünvanlı 294 sporcunun katılımıyla 23 Mayıs'ta sona erecek.
15 Mayıs 2024

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kiloda altın madalya kazandı. Detaylar henüz açıklanmadı.
21 Eylül 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiakos ile oynadığı rövanş maçında penaltılar sonucu mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. İlk maçı 3-2 kaybeden Fenerbahçe, rövanş maçında normal süre ve uzatmalar sonucunda üstünlük sağlayamayınca maç penaltılara taşındı. Penaltı atışları sonucunda Olympiakos'a yenilen Fenerbahçe, turnuvadan elenmiş oldu.
19 Nisan 2024

Konya'da yaşayan 11 yaşındaki Ali Enes Seren, masa tenisine ablasının etkisiyle başladı ve kısa sürede büyük başarılara imza attı. Selçuklu Belediyespor Kulübü'nde antrenmanlara başlayan Seren, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Avusturya'da düzenlenen WTT Youth Contender'da U11 kategorisinde dünya üçüncüsü olarak bronz kupa kazandı. Pandemi döneminde evde yemek masasında antrenman yaparak kendini geliştiren Seren, şimdi olimpiyatlarda yarışmayı ve ülkesini temsil etmeyi hedefliyor.
24 Ocak 2023

Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yönetiminde ikinci yarıya iki değişiklikle başladı ve maç boyunca stresli anlar yaşadı. Mert Hakan'ın uzaktan attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Weilton'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak Batshuayi'nin girmesi ve VAR'dan gelen penaltı kararı sonucu kazanılan golle maçı kazanmayı başardılar. Bu galibiyetle Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Gökhan Aktürk, eğer tüm maçlar deplasmanda oynansaydı Fenerbahçe'nin lider olabileceğini belirtti.
11 Mart 2024

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024

Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Ankaragücü'nü 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maç Ankara'da golsüz berabere sonuçlanmıştı. Finale yükselten golü 70. dakikada Muçi attı. Finalde Beşiktaş'ın rakibi, Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçın galibi olacak.
7 Mayıs 2024

Ünlü grafiti sanatçısı Banksy'nin, Rusya'nın Ukrayna işgalinin birinci yıldönümünde bir judo maçında yetişkin bir adamı yenen genç bir çocuğu tasvir eden duvar resmi pul olarak basıldı. Resimdeki çocuğun Ukrayna'yı, yetişkin adamın ise Rusya Devlet Başkanı Putin'e benzeyerek Rusya'yı temsil ettiği düşünülüyor. Ukrayna Posta Servisi başkanı Ihor Smilianskyi, resmin Ukraynalıların düşmanları hakkındaki hislerini en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti.
25 Şubat 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2'nci haftasında deplasmanda Manchester United'ı 3-2 yendi. A Grubu'ndaki ilk maçında Kopenhag ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Old Trafford Stadyumu'nda istediği sonucu elde etti. Sarı-Kırmızılılar iki kere geriye düştükten sonra beraberliği yakalayıp öne geçtiği maçta bir de penaltı kaçırdı.
3 Ekim 2023

Sırp tenisçi Novak Djokovic, Fransa Açık (Roland Garros) tek erkekler finalinde Norveçli Casper Ruud'u 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Üç saat 13 dakika süren maç sonucunda 7-6, 6-3 ve 7-5'lik setlerle galibiyete ulaşan Djokovic, bu zaferiyle kariyerindeki 23'üncü grand slam şampiyonluğuna ulaştı ve en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi rekorunu kırdı. Daha önce bu rekoru 22 şampiyonlukla İspanyol Rafael Nadal ile paylaşıyordu.
11 Haziran 2023

TFF 2'nci Lig'de Şanlıurfaspor'un şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından düzenlenen kutlamalarda, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, takımın başkanı Emin Yetim'den şampiyonluk kupasını alarak tartışma yarattı. Vali Ayhan'ın bu hareketi tepki toplarken, Yetim Twitter üzerinden yaşananları kamuoyu ile paylaştı ve valinin tutumunu saygısızlık olarak nitelendirdi. Şanlıurfaspor, Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek TFF 1'inci Lig'e yükselmişti.
16 Haziran 2023

Fenerbahçeli futbolcu Joshua King'in özel şoförü Murat Adkovayçin'i döverek öldürdüğü iddia edilen Muhammed Can U. tutuklandı. Adkovayçin, Muhammed Can U. ile çıkan bir tartışma sonucu dövüldü ve hastaneye kaldırıldı. Adkovayçin'in ölümünün ardından Muhammed Can U. hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı ve tutuklandı. Joshua King, Fenerbahçe'nin Rizespor'u 5-0 yendiği maçta attığı golü ölen şoförüne armağan etmişti.
3 Ekim 2023

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Ludogorets'e 2-0 mağlup oldu. Maçın 18. dakikasında Piotrowski'nin golüyle geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarıda da etkili olamayarak maçı kaybetti. Bu sonuçla Fenerbahçe, Avrupa'da devam eden dokuz maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı. Buna rağmen Fenerbahçe, grupta 9 puanla liderliğini korumaya devam ediyor.
10 Kasım 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter'i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Manchester City'nin yıldız oyuncusu Kevin De Bruyne sakatlanarak oyundan çıktı. Maçın tek golü 68. dakikada Rodri tarafından kaydedildi. Bu zaferle Manchester City, kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı.
10 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemlere yönelik fiili saldırılarda uygulanacak olan puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Bu karar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer büyük kulüplerin itirazları sonucu alındı. İptal edilen madde, futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin hakemlere saldırması durumunda uygulanacak cezaları içeriyordu. Bu kararla birlikte, hakemlere yönelik saldırılar sonucunda uygulanacak disiplin cezalarında bir değişiklik yapılmış oldu.
22 Mart 2024

Fenerbahçe, kendi evinde Beşiktaş ile oynadığı derbi maçını 2-1 kazanarak önemli 3 puanı elde etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki konumunu güçlendirmiş oldu. Maç, her iki takım için de büyük önem taşıyordu, ancak Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
27 Nisan 2024

Rusya'nın geçen yıl Ukrayna'daki birliklerini yöneten Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Sergey Surovikin'in görevden alındığı bildirildi. Yerine geçici olarak Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri Kurmay Başkanı Viktor Afzalov'un atandığı kaydedildi. Surovikin, geçtiğimiz Haziran'da Wagner adlı paralı savaşçı grubunun isyanında silah bırakma çağrısında bulunmuştu. İsyanın ardından Surovikin hakkında soruşturma başlatıldığı ve ev hapsinde tutulduğu iddia edilmişti.
23 Ağustos 2023

Dünya Serbest Dalış Kupası'nda yarışan milli sporcu Şahika Ercümen, Bahamalar'daki Mavi Çukur'da düzenlenen organizasyonun son gününde 100 metreye 3 dakika 14 saniye içinde dalarak Türkiye rekorunu kırdı. Ercümen, Türkiye serbest dalış tarihinde kadınlar ve erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu oldu. Slovenyalı kadın sporcu Alenka Artnik ise 111 metreyi 3 dakika 41 saniyede dalarak dünya rekorunu kırdı.
3 Ağustos 2023
İşaretlediklerim