CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Türkiye'ye saldıracağı yönündeki iddialarını eleştirdi. Özel, bu iddiaların altının doldurulmadığını ve Türkiye'nin bu konuda endişelenmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın bu açıklamaları ekonomik sorunlardan dikkatleri başka yöne çekmek için yaptığını savundu. Özel, Türkiye'nin gerçek gündemine dönmesi gerektiğini vurguladı.
8 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vergi ve harçlara yapılan zamları 'ekonomik soykırım' olarak tanımladı. KDV, yurtdışından getirilen telefonların kayıt harcı ve harç tutarlarına yapılan zamları eleştiren Kılıçdaroğlu, bu zamların sadece belirli bir kesimi zenginleştirirken geniş halk kitlelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, iktidarın yurt dışından para bulma çabalarını ve Türkiye'nin itibar kaybını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, iktidarın değişeceğini ve halkın yaşayarak bunu göreceğini ifade etti.
9 Temmuz 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını ve AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretin büyümenin üzerinde arttırıldığını savundu. Bu açıklamaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Haddinizi bilin' diyerek tepki gösterdi ve CHP iktidarında halkın alım gücünün 10 kat artırılacağı sözünü verdi. Özel, asgari ücrete enflasyon zammı yapılmasını, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini ve çiftçilerin desteklemelerinin artırılmasını talep etti.
1 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı'nın İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Özel, Türkiye'nin İsrail'den daha güçlü bir devlet olduğunu ve bu tür tehditlere boyun eğmeyeceğini belirtti. Ayrıca, Meclis'te yapılacak kapalı oturumda İsrail tehdidi hakkında somut bilgiler verilmezse, bu durumu ifşa edeceğini söyledi. Özel, bu tür tehditlerin halkı korkutmak ve dikkatleri ekonomik sorunlardan uzaklaştırmak için kullanıldığını iddia etti.
7 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadın cinayetlerini artırdığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Özel, İsrail ile ticaretin devam ettiğini ve bu konuda hükümetin samimiyetsiz olduğunu iddia etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak davasının Türk halkının seçme hakkına bir saldırı olduğunu savundu. Gülşah Durbay ile ilgili iddialara da sert tepki gösteren Özel, partisine yönelik dış saldırılara karşı duracaklarını ifade etti.
8 Ekim 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i, MHP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle tehdit etti. Yalçın, Özel'in MHP'ye saldırmaya devam etmesi durumunda kendisine haddini bildirmekten çekinmeyeceklerini belirtti. Bu tehdit, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından MHP'de oluşan tepkilerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yalçın, Özel'in MHP'yi hedef alarak seviyesini düşürdüğünü ve korkakça davrandığını iddia etti.
13 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yeni kaynak sağlamak amacıyla Meclis'e sunulan kanun teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Teklif, kredi kartı sahiplerinden ve araç tescillerinden alınacak yeni vergileri içeriyor. Yılmaz, bu vergilerin bütçeye değil, tamamen savunma sanayii projelerine aktarılacağını belirtti. Teklif, sosyal medyada tartışmalara yol açtı.
12 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

İsmet Berkan, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelirleri kayıt dışı olan bir grubu korumaya ve onları vergi ödemeden yaşatmaya kararlı olduğunu belirtiyor. Meclis'e sunulan yeni vergi düzenlemeleri teklifinde, Mehmet Şimşek'in önemle üzerinde durduğu asgari gelir vergisi ve 'Bu geliri nereden buldun' sorusunun sorulmasına olanak tanıyan maddelerin yer almadığına dikkat çekiliyor. Berkan, bu durumun ülkede demokrasi ve ekonomik düzelme açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını savunuyor.
18 Temmuz 2024

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in TİP'in oy oranını küçümseyen açıklamalarını eleştirdi. Özel, TİP'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te CHP grubu tarafından ayakta karşılanmasını eleştirmesi üzerine, TİP'in oy oranının düşük olduğunu ve geçmişte CHP'den gelen tepki oylarıyla bu oranı elde ettiğini belirtmişti. Erkan Baş, Özel'in bu sözlerinin 1 milyon yurttaşı küçümsediğini ve bu tür açıklamaların yakışıksız olduğunu ifade etti.
9 Ekim 2024

Esfender Korkmaz, Hazine ve Maliye Bakanı'nın mali disiplini sağlamak amacıyla vergileri ve cezaları artırma planlarını eleştirdi. Korkmaz, kamu harcamalarının etkin kullanılmaması durumunda bu tür önlemlerin bütçe açıklarını kapatmada yetersiz kalacağını savundu. Ayrıca, kamu yatırımlarının azaltılması ve vergilerin artırılmasının özel yatırımları olumsuz etkileyerek işsizliği artıracağını ve kalıcı büyümeyi engelleyeceğini belirtti. Yeni vergi reform paketi kapsamında, vergi istisnalarının kaldırılması ve konut satışlarında vergi muafiyetinin sona erdirilmesi gibi değişiklikler öngörülüyor.
24 Mayıs 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tartışılan vergi düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, düzenlemenin amacının vatandaşa yük getirmek değil, vergi adaletini sağlamak olduğunu vurguladı. Sosyal medyada dolaşan spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Çelik, düzenlemenin enflasyonist etkiler yaratmaması ve üretim, istihdam, ihracat süreçlerini olumsuz etkilememesi için hassasiyetle değerlendirildiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu düzenlemeye tam destek verdiğini söyledi.
25 Haziran 2024

Türkiye'de KDV oranının %18'den %20'ye yükseltilmesi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcının 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarılması ve harç tutarlarının %50 artırılması gibi vergi ve harçlara yapılan zamlar sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter üzerinden hükümete yönelik eleştirilerini dile getirdi. Akşener, adı konmamış bir IMF programının uygulandığını iddia ederken, Babacan iktidarın beceriksizliğini ve Davutoğlu ise ekonomi yönetiminin yanlışlığını eleştirdi.
7 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'ni eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezun edip atamadığı öğretmenleri kusurlu öğretmenlere dönüştüreceğini ve diplomalarını çalacağını iddia etti. Özel, bu durumu Cumhuriyet tarihinin en büyük kumpası olarak nitelendirdi. Ayrıca, teklifin yeterince tartışılmadan geçirilmek istendiğini ve bu durumun öğretmenlerin haklarını gasp edeceğini belirtti. Özel, eğitim müfredatının anayasa yapmak kadar önemli olduğunu vurguladı.
5 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de belediye başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, hükümetin emeklinin sorunlarını çözemediğini belirtti. Özel, 11 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmede asgari ücretin enflasyon oranında güncellenmesi ve emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması konularını gündeme getireceğini söyledi. Ayrıca, küçük esnaf ve KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
8 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sabah Meclis kürsüsünde 'çürük' dediği CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i akşam teselli etti. Bahçeli, Özel'e siyaseten söylemesi gereken şeyler olduğunu belirtti. Özel ise Bahçeli'ye saygıda kusur etmediklerini ve siyasette kişisel kırgınlıkları sürdürmenin haksızlık olacağını ifade etti. İkili, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğindeki yeni yasama yılı resepsiyonunda sohbet etti.
1 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşılaması nedeniyle gelen eleştirilere yanıt verdi. Özel, bu davranışın cumhurbaşkanlığı makamına ve seçmenlere saygıdan kaynaklandığını belirtti ve pişman olmadığını ifade etti. Ayrıca, bu tutumun toplumda geniş bir destek bulduğunu ve CHP'nin anket sonuçlarına göre partinin önde olduğunu söyledi. Özel, Erdoğan'la mücadeleye devam ettiklerini ve bu süreçte bedeli kendisinin ödeyeceğini vurguladı.
9 Ekim 2024
İşaretlediklerim