Türk Hava Yolları, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlattığı tahliye uçuşlarını 1 Mart 2023 tarihine kadar sürdüreceğini duyurdu. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'dan çıkışlı uçuşlar ücretsiz olacak. Yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmeleri gerekiyor ve rezervasyonu olanlara öncelik tanınacak. Şimdiye kadar bu uçuşlarla 265 bin kişi taşınmış.
19 Şubat 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve kalp pili takıldı. Bu durum, Netanyahu'nun Türkiye ve Kıbrıs'a yapmayı planladığı resmi ziyaretlerin ertelenmesine neden oldu. Netanyahu'nun ameliyatı, İsrail'de tartışmalı yargı reformunun parlamentoda tartışmaya açılmasına saatler kala gerçekleşti. Netanyahu, ameliyat olmasına rağmen oylamaya katılacağını açıkladı.
23 Temmuz 2023

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD'nin Türk Hava Yolları'na (THY) baskı yaparak Rus vatandaşlarını Meksika'ya giden uçuşlardan men etmeye çalıştığını iddia etti. Bu iddia, THY'nin İstanbul'dan Latin Amerika'ya yapılan uçuşlarda bazı Rus yolcuları kabul etmediği yönündeki şikayetler üzerine ortaya atıldı. Rusya Tur Operatörleri Birliği ve diğer kaynaklar, THY'nin bu eylemlerinin ABD'nin emriyle yapıldığına inanıyor. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve THY konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
26 Nisan 2024

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, THY'nin 2033 yılına kadar uçak sayısını 813'e çıkarmayı ve dünya sıralamasında üçüncü sıraya yükselmeyi hedeflediğini açıkladı. Şu anda 437 uçağa sahip olan ve 129 ülkeye uçuş düzenleyen THY, 2003 yılında 65 uçakla 35'inci sırada yer alırken, şu an dokuzuncu sırada bulunuyor.
3 Aralık 2023

Bursa ile İstanbul arasında hizmet veren Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler BUDO'nun internet sitesinde duyuruldu. İptaller, 03/12/2023 Pazar günü gerçekleşecek olan sabah ve öğlen saatlerindeki Bursa-İstanbul ve İstanbul-Bursa arasındaki seferleri kapsıyor.
3 Aralık 2023

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'da iki gün üst üste gerçekleşen ve Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla sonuçlanan saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttu. Nasrallah, bu saldırıların Lübnan halkına karşı bir savaş ilanı olduğunu belirtti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda toplam 37 kişinin öldüğünü ve 2 bini aşkın kişinin yaralandığını açıkladı. Nasrallah, Hizbullah'ın yıkılmayacağını ve Gazze'ye destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
19 Eylül 2024

İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danny Danon, Lübnan'a kara istilası düzenlemeyi planlamadıklarını ve diplomatik çözümü tercih ettiklerini belirtti. İsrail, Lübnan'a hava saldırılarını sürdürürken, kara saldırısı tatbikatı yapmış ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a yeni darbeler vurmaya hazır olduklarını söylemişti. Danon, İsrail'in Lübnan'a kara istilası başlatmaya hevesli olmadığını, ancak İsrail'deki sivilleri koruma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 558 kişinin öldüğünü ve 1835 kişinin yaralandığını açıkladı.
25 Eylül 2024

Türkiye, Gazze Şeridi'ndeki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanenin koordinatlarının dahil olduğu gerekli tüm bilgilerin İsrail makamlarıyla paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada, Gazze'deki Filistin halkını temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu saldırının uluslararası hukuku ihlal ettiği ifade edildi.
30 Ekim 2023

İstanbul'da etkili olan yoğun sis, Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Beykoz-Sarıyer ve Sarıyer-Rumelikavağı-Anadolukavağı vapur seferlerinin iptaline yol açtı. Ayrıca, sisin görüş mesafesini sıfıra indirmesi sebebiyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından geçici olarak çift yönlü olarak durduruldu. İptal edilen seferler ve gecikmeler Şehir Hatları'nın internet sitesinden anlık olarak takip edilebilir.
23 Şubat 2023

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, Hizbullah'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara müdahil olmaması yönünde 'şartlı güvence' aldıklarını açıkladı. Buhabib, Hizbullah'ın İsrail'in Lübnan'a taciz ve saldırıda bulunmaması halinde savaşa müdahil olmayacağını belirtti. Bu açıklama, İsrail ordusunun Lübnan'dan İsrail'deki bir askeri gözlem noktasına roketle saldırı yapıldığını duyurduğu ve Lübnan'daki Hizbullah'ın İsrail sınırındaki askeri noktaya yapılan saldırıyı üstlendiği bir dönemde geldi.
9 Ekim 2023

Bloomberg'e göre, Türkiye'nin İsrail ile olan tüm ticari ilişkileri durduruldu. Bu karar, İsrail ile ticaret konusunda hükümet üzerinde artan baskılar sonucunda alındı. Önceden İsrail ile sınırlı sayıda üründe ticaret kısıtlamaları getirilmişti, ancak bu adımlar yetersiz bulunarak eleştirilmişti. Resmi bir açıklama henüz yapılmamış olup, bu durumun iki ülke arasındaki ilişkiler üzerindeki etkileri merak konusu.
2 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları (THY), tüm uçaklarında ücretsiz internet hizmeti sunmaya başlayacağını duyurdu. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, bu hizmet yıl sonunda başlayacak ve iki yıl içinde tamamlanacak. Proje kapsamında, THY mevcut filosunu en yeni uçak içi bağlantı (IFC) teknolojileriyle güçlendirecek ve yeni uçakları daha verimli IFC teknolojileriyle donatacak. Bu sayede, tüm yolculara sınırsız, kesintisiz ve daha hızlı internet hizmeti ücretsiz olarak sunulacak.
23 Temmuz 2024

ABD Ankara Büyükelçiliği, İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle ABD'ye karşı Türkiye'de başlayan protesto eylemleri nedeniyle Türkiye'deki vatandaşlarına güvenlik uyarısında bulundu. ABD işletmelerine yönelik boykot çağrıları ve ABD markalı işletmelerin çalışanlarına yapılan saldırılar sebebiyle, ABD hükümet personeline halka açık etkinliklerden kaçınmaları, ABD ile ilişkilendirilebilecek kıyafetler giymemeleri ve Güneydoğu'daki Adana Konsolosluğu bölgesine seyahat etmemeleri tavsiye edildi. Ayrıca, Adana ve İzmir Konsoloslukları geçici olarak ziyarete kapalı olacak.
17 Kasım 2023

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Nabatiye şehrine saldırı düzenledi. Bu saldırı, Lübnan’da Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişinin ölmesi ve 3 bin 250 kişinin yaralanmasının ardından geldi. İsrail, daha önce de Beyrut’ta bir noktaya saldırı düzenlemiş ve 14 kişinin ölümüne neden olmuştu. Hizbullah, İsrail’in saldırılarının bir savaş ilanı olduğunu belirtti.
21 Eylül 2024

Türkiye, İsrail'e ihraç edilen 54 ürüne kısıtlama getirdi. Bu karara İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'dan tepki geldi. Katz, Türkiye'nin bu adımını 'tek taraflı bir ihlal' olarak nitelendirerek, İsrail'in de benzer şekilde karşılık vereceğini belirtti. Ayrıca, Katz Türkiye'nin bu kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı destekleme çabası olarak değerlendirdi.
9 Nisan 2024

THY ve AJet uçuşlarında yaşanan rötarların ana nedenleri arasında ekip eksikliği ve hava trafik kontrolörlerinin inisiyatif almadan çalışması yer alıyor. AJet'in filosunda 95 uçak bulunmasına rağmen, uçuş planlamasında yedek ekip ve uçak eksiklikleri rötarlara yol açıyor. Hava trafik kontrolörlerinin inisiyatif alarak çalışmaları uçuş sürelerini kısaltırken, bu inisiyatifin alınmaması rötarları artırıyor. Bu durum, özellikle yaz sezonunda uçak yolculuğu yapmak isteyen yolcular için büyük bir sorun teşkil ediyor.
9 Temmuz 2024

İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içerisine bir grup şüphelinin sızdığına dair ihbar aldıklarını duyurdu. İsrail basını, ülkeye sızmaya çalışan iki kişinin öldürüldüğünü bildirdi. İsrail ordusu, bölgeye askerlerin sevk edildiğini ve konuyla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağını belirtti. Lübnan makamlarından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
9 Ekim 2023

İsrail, güvenlik gerekçesiyle Türkiye dahil bölge ülkelerindeki diplomatlarını geri çağırdı. Bu karar, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından geldi. İsrail ve ABD'ye karşı bölgedeki birçok ülkede büyük protesto eylemleri başlamıştı. ABD, protesto eylemlerinden duyduğu endişe nedeniyle Adana’daki konsolosluk binasını 'bir sonraki duyuruya kadar' kapatmıştı.
19 Ekim 2023

Lübnan Su ve Enerji Bakanı Velid Feyyad, ülkede elektrik üretimi için sadece 12 günlük akaryakıt kaldığını açıkladı. Günlük 2 bin 500 ton akaryakıt tüketildiğini belirten Feyyad, Irak ve Cezayir'den gelecek 84 bin ton yakıtla stokların 45 güne çıkacağını ifade etti. Bu açıklama, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarının yoğunlaştığı ve 150 bin kişinin yerinden olduğu bir dönemde geldi. ABD ve Fransa, Lübnan'da acil ateşkes çağrısında bulundu.
26 Eylül 2024

Lübnan'da 17 ve 18 Eylül tarihlerinde Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi hayatını kaybetti ve 3 bin 250 kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer, olaydan İsrail'i sorumlu tutarken, Norveç, bu cihazların dağıtımında rol oynadığı iddia edilen bir vatandaş için uluslararası arama kararı çıkardı. Norveç Ulusal Ceza Soruşturma Servisi, şüphelinin Norveç pasaportu taşıyan 39 yaşında bir erkek olduğunu ve ABD'ye kaçtığını düşündüklerini belirtti.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim