Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir evden ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli tutuklandı. Polis, sekiz çeyrek altın, bir yarım altın, bir beş taş yüzük ve bir altın kolyenin çalındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Y.Ş. ve M.U. isimli zanlılar İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılardan Y.Ş'nin dokuz, M.U'nun ise 173 suç kaydı olduğu belirlendi.
9 Ağustos 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, GDZ Elektrik ve İZSU çalışanları dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şu ana kadar 14 şüpheli tutuklanmış, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bilirkişi raporuna göre beş şüphelinin daha ihmali tespit edildi ve üçü yakalandı.
19 Temmuz 2024

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan 82 bin 944 kutu sahte şampuana el koyuldu. Operasyonda ayrıca 73 bin 350 şampuan kutusu, 133 bin 200 şampuan etiketi, 10 bin 100 kapak ve 20 bin 400 boş ambalaj kutusu bulundu. Gözaltına alınan bir şüphelinin işlemleri devam ediyor.
15 Ağustos 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen 'sibergöz-38' operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon lira hareketlilik tespit edildi. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden kişisel verileri ele geçirerek vatandaşları tehdit etmiş ve sahte araç ilanı, kiralık villa, yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle dolandırıcılık yapmışlar. Operasyon sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.
6 Mayıs 2024

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edildi.
9 Temmuz 2024

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen forex dolandırıcılığı operasyonunda, yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 62 şüpheli tutuklandı. Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, paravan şirketler aracılığıyla toplanan paraların kripto para borsalarına transfer edildiği ve bir kısmının nakit olarak çekildiği belirlendi. Operasyonda toplamda 125 şüpheliye ulaşıldı ve 99 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 64'ü adliyeye sevk edildi ve 42'si tutuklandı, önceki gün sevk edilen 28 şüpheliden 20'si de tutuklanarak toplam tutuklu sayısı 62'ye yükseldi.
14 Haziran 2024

Adana'da gerçekleştirilen 'Narkoçelik-21' operasyonlarında 282 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 266'sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Adana Valiliği, Adana Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapıldığını duyurdu. Operasyonlarda 12 uyuşturucu suç çetesi çökertildi ve EGM'nin tek operasyonda en yüksek tutuklama oranına ulaştığı belirtildi.
7 Haziran 2024

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Irak ve Suriye'de IŞİD adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen yedi şüpheliyi tespit etti. Bu şüphelilere yönelik olarak yedi ayrı adreste operasyon düzenlendi ve aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.
17 Ocak 2023

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın Galatasaray camiasından tanınan isimler de dahil olmak üzere birçok müşteriyi dolandırdığı iddia ediliyor. İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Erzan'ın kuzeni Nazlı Can ve iki kişi daha tutuklandı. Ali Yörük'ün ismi Erzan tarafından sorguda anılmış ve Erzan, dolandırdığı kişilerden birinin parasını Yörük'e aldırttığını itiraf etmişti.
30 Nisan 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023
İşaretlediklerim