İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları yüzde 25'in altına düştü. Mayıs ayında yüzde 48,58'e kadar ulaşan doluluk oranı bugün yüzde 24,97 olarak hesaplandı. Bu, son 9 yılın aynı dönemine göre barajlardaki en düşük seviye anlamına geliyor. Büyükçekmece Gölü'nde ise doluluk oranı yüzde 4,83'e düştü ve bu son 10 yılın en düşük verisi olarak kaydedildi.
19 Eylül 2023

Tunus'ta yaşanan kuraklık sebebiyle Tarım Bakanlığı, su kullanımında geçici kota uygulanacağını ve su israfını önlemek için araba yıkama, yeşil alanların sulanması ve sokakların şebeke suyuyla temizlenmesinin yasaklandığını duyurdu. Bu yasakları ihlal edenlere para cezası uygulanacak. Ayrıca, SONADE tarafından şebeke suyunda belirli saatlerde kesinti yapılacağı ve bu durumun eylül sonuna kadar devam edeceği bildirildi. 2022 kışının 1950'den bu yana en sıcak üçüncü kış olduğu ve yağışların düşük seviyede kalması barajlardaki doluluk oranını olumsuz etkiledi.
1 Nisan 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

İstanbul'da son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle, şehre su sağlayan barajların doluluk oranlarında artış gözlendi. İSKİ verilerine göre, 11 Kasım'da %16,18'e kadar düşen doluluk oranları, yağışlarla birlikte %20,54 seviyesine yükseldi. En yüksek doluluk oranı %40,14 ile Ömerli Barajı'nda kaydedilirken, en düşük oran %5,7 ile Sazlıdere Barajı'nda görüldü.
19 Kasım 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından işletilen bazı vapur seferleri iptal edildi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Maltepe-Adalar, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ve Üsküdar-Aşiyan hatlarında seferler yapılamıyor. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
12 Mart 2023

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü, yol çalışması nedeniyle 50 gün boyunca trafiğe kapatılacak. Karayolları 4’üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır, tünelin İstanbul yönünde tüpün uzatılması için çalışma yapılacağını açıkladı. Geçen yıl da heyelan riski nedeniyle tünelin Ankara yönündeki tüp uzatılmıştı. Çalışmaların temmuz sonu veya ağustos başında başlaması planlanıyor.
23 Temmuz 2024

Şanlıurfa'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bazı konutlar ile iş yerleri su baskınına uğradı. AKP'li Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Twitter hesabından sahada çalıştığını gösteren fotoğraflar paylaşarak duruma müdahale ettiklerini belirtti. Ancak, belediyenin yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri içeren yorumlar, Beyazgül tarafından Twitter üzerinden gizlendi.
15 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Esenyurt'ta Haramidere'nin istinat duvarı çöktü. Olay sonucunda Evren Oto Sanayi Sitesi'nin bir kısmı sular altında kaldı. İlçede daha önce yaşanan sel felaketinin ardından İSKİ tarafından başlatılan ıslah çalışması kapsamında yapılan beton bloklar parçalandı ve dere yatağına düştü. Ekipler, tahliye çalışmalarına devam ediyor.
1 Ekim 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 'uydu kentler' projesi kapsamında ilk temelin 22 Nisan'da atılacağını açıkladı. Sultangazi-Başakşehir arasında 10 bin konutluk bir alanın inşasına başlanacak. İstanbul'da 1,5 milyon konutun acil dönüşüm gerektirdiği ve bunun %20'sinin çok acil olduğu belirtiliyor. Anadolu yakasında ise Tuzla, Pendik ve Maltepe 'uydu kent' projeleri için planlanan bölgeler arasında.
12 Nisan 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu'nda, ağustos ayından itibaren geçerli olacak şekilde suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapılmasını oy çokluğuyla onayladı. Geçen yıl Nisan ayında başlatılan ve şebeke suyu tarifesinin Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre aylık belirlenmesi uygulaması, Sayıştay'ın maliyet artışlarının aylara bölünerek tarifelere yansıtılmasının uygun bulunmaması nedeniyle sonlandırılmıştı. Sayıştay'ın talebi üzerine, yılda iki kez artış yapılabilmesi kararlaştırıldı.
10 Temmuz 2023

İstanbul'da barajların doluluk oranları kritik seviyelere düşerken, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, iklim değişikliğinin etkilerine ve su kaynaklarının azalmasına dikkat çekti. Gökçe, Türkiye'nin 'su stresi' yaşayan bir ülke konumuna geldiğini ve 'su fakiri' olma yolunda ilerlediğini belirtti. İstanbul'da betonlaşma ve yoğun yapılaşmanın ekolojik kaynakları tehdit ettiğini, Kanal İstanbul projesinin de su kaynaklarının yüzde 29'unu tahrip edeceğini ifade etti. İBB'nin 'İstanbul İklim Değişikliği Eylem Planı' kapsamında 2050 yılında karbon nötr hedefine ulaşmayı ve çeşitli sürdürülebilirlik hedefleri belirlediğini açıkladı.
24 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da 21:00'den itibaren gök gürültülü sağanak yağışın başlayacağını ve yarın 17:00'ye kadar süreceğini duyurdu. Yağışlarla birlikte yoğun şimşek, yıldırım ve kuvvetli rüzgarın da etkili olması bekleniyor. Ayrıca, 14 ile 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.
25 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın ardından Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine gireceği ve Perşembe gününe kadar sürecek kar yağışı için İstanbulluları uyardı. Kar küreme ve tuzlama araçları, evsiz vatandaşlar için barınma hizmetleri, sokak hayvanları için beslenme ekipleri hazırlandı ve toplu taşımada ek seferler konuldu. İmamoğlu, zorunlu olmadıkça şahsi araç kullanılmaması ve resmi uyarıların takip edilmesi gerektiğini belirtti.
4 Şubat 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

İstanbul'da etkili olan yoğun sis, Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Beykoz-Sarıyer ve Sarıyer-Rumelikavağı-Anadolukavağı vapur seferlerinin iptaline yol açtı. Ayrıca, sisin görüş mesafesini sıfıra indirmesi sebebiyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından geçici olarak çift yönlü olarak durduruldu. İptal edilen seferler ve gecikmeler Şehir Hatları'nın internet sitesinden anlık olarak takip edilebilir.
23 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mevsim normallerinin üzerine çıkan aşırı sıcaklar nedeniyle arazi ve sahada görev yapan belediye personelinin çalışma saatlerini kısaltma kararı aldı. Belediye, zorunlu haller haricinde personelinin saat 10:30 ile 15:30 saatleri arasında çalıştırılmayacağını duyurdu.
17 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da dün akşam başlayan gök gürültülü sağanak yağışların yarın akşama kadar süreceğini duyurdu. Kentte sıcaklıkların öğleden itibaren 29 dereceye yükseleceği belirtildi. Meteoroloji, 10 il için sarı, beş il için de turuncu kodlu uyarı yaptı.
26 Temmuz 2024
İşaretlediklerim