Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde üçüncü kez aday olabilme durumu tartışılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim tarihlerinin mevsim şartlarına bağlı olarak Mayıs ayına çekilmesini önerdi. İktidar, bu durumu 'erken seçim' yerine 'seçimlerin öne alınması' olarak nitelendiriyor. Erdoğan, seçim tarihini mevsim şartlarına göre güncelleyebileceklerini belirtmişti ve Bahçeli de bu konuda partisinin grup toplantısında açıklamada bulundu.
17 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı buluşmanın ardından birlik mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin olarak, bu tür olayların amacının seçmenleri sandıktan uzaklaştırmak olduğunu belirtti ve vatandaşları 14 Mayıs'a odaklanmaya çağırdı.
8 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce'deki bir konuşmasında, hem 2018 hem de 2023 seçimlerinde halkın kendilerine yüzde 10 oy vererek 'Gözümün önünden ayrılma' dediğini ifade etti. Akşener, partisinin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olduğunu belirtti ve önümüzdeki yerel seçimlerde kimseyi kazandırma ya da kimseye kaybettirme niyetlerinin olmayacağını söyledi.
19 Ekim 2023

İYİ Parti, Millet İttifakı'ndan ayrıldıktan sonra başlattığı yerel seçim kampanyasında 'Mecbur değilsin' sloganıyla hem AKP'ye hem de CHP'ye yönelik eleştiriler içeren afişler hazırladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, afişlerin belediye tarafından asılmasının engellendiğini iddia etti ve sosyal medya üzerinden afişlerin içeriğini paylaştı. Afişlerde, tek adam baskısına, yandaş ve yoldaş medyaya, hain ve cahil diyenlere karşı bir duruş sergilenmesi vurgulandı.
30 Ocak 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultanahmet Camii'nin açılışında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasında siyasi propaganda yaptığını ve muhalefeti hedef aldığını belirten Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın din ve imanı oy için kenara bıraktığını iddia etti ve karanlık zihniyetin geleceği karartmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.
22 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da düzenlenen partisinin ikinci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık AK Partililer ve diğerleri olarak bir ayrım olduğunu ve devletin zorbaların eline geçtiğini belirtti. Akşener, devletin vatandaşına korku saçmak yerine güven vermesi gerektiğini ve İYİ Parti'nin cumhuriyeti sahiplenme, silahlara veda etme ve musibetlere karşı birlik olma konularında var olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ve bunun için herkesle birlikte çalışacaklarını söyledi.
21 Ocak 2023

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'deki mitingindeki kalabalığın büyük bir kısmının çevre illerden taşındığını ve Suriyeli mültecilerin de bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, genç katılımcı sayısının az olduğunu ve Erdoğan'ın konuşması bitmeden kalabalığın dağılmaya başladığını belirtti. Mitingin başlama saati planlanandan yaklaşık iki buçuk saat sonra gerçekleşti.
29 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında taraftarların 'Hükümet istifa' sloganları atmasını sorumsuzluk ve şuursuzluk olarak nitelendirdi. Türkiye'nin büyük bir deprem felaketiyle mücadele ettiği bir dönemde sporun kirli siyasete alet edilmesini kınadı. Bahçeli, futbol kulüplerinin bu tür sloganlara alet olmaması gerektiğini belirterek, maçların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirler alınarak oynanması gerektiğini ifade etti ve MHP'nin konunun takipçisi olduğunu söyledi.
26 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında mayıs ayında seçim yapılması çağrısında bulundu ve adaylarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise, mayıs ayının olağan seçim takvimi içinde olduğunu ve bu durumda Erdoğan'ın aday olamayacağını ifade etti. Kadıgil, Anayasa ve mevzuata uygun olarak Erdoğan'ın aday olmasını ve kaybetmesini istediklerini, bunun için Meclis'in erken seçim kararı alması gerektiğini söyledi.
17 Ocak 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine maruz kalıyor. Anketlerde şans tanınmazken, İnce yüzde 30'luk bir oy potansiyeli olduğunu iddia ederek hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu belirtti. Babala TV'de katıldığı programda, Erdoğan'ın ve Millet İttifakı'nın kazanmasından korktuğunu, 'beşli çete' ve akraba atamaları gibi konularda görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, eski AKP'li bir adayın Memleket Partisi listelerinden seçime girmesi ve vergi kaçırma iddiaları hakkında da konuştu.
17 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak bir seçim listesi oluşturmanın mantıklı olmadığını belirtti. MHP'nin üst düzey bir yetkilisi, partinin seçmenlerinin 'üç hilal' logosunu görmek istediklerini ve aksi halde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bu nedenle MHP, kendi adayları ve amblemiyle seçime katılma kararı aldı. AKP'nin taşra teşkilatlarından gelen ortak liste talepleri ise görüşülmedi.
31 Mart 2023

MHP Mersin Milletvekili ve Nişantaşı Üniversitesi'nin sahibi Levent Uysal tarafından üniversitenin rektörü ve akademisyenlere gönderilen motivasyon mektubu, içerdiği Türkçe hataları ve anlatım bozuklukları nedeniyle sosyal medyada gündem oldu. Vakıf Üniversitesi Dayanışma Meclisi (VÜDAM), Uysal'ı üniversitenin akademik ve idari süreçlerine doğrudan müdahale etmek ve etik olmayan uygulamalarla eleştirdi. Uysal'ın Türkçe kullanımı da sosyal medya kullanıcıları tarafından yorumlanmaya açık bırakıldı.
4 Temmuz 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda Türk vatandaşları için 'locals' yani 'yerel halk' demesini eleştirdi. Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında bu ifadeyi kullanarak Türk milletini değersizleştirdiğini ve son dönemde yaşanan skandalların sorumlusu olarak gösterdi. Ayrıca, DEM Parti'yi de hedef alarak, bölücü faaliyetlerle mücadele etmek için daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
22 Nisan 2024

Seçim sürecinde kamuoyunun önüne çıkmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kullanırken görüntülendi. Bahçeli'nin yüzünde morluklar ve kolunda askı olduğu gözlemlendi. Oy kullanma işlemi sonrası basına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diledi. Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.
31 Mart 2024

Yerel seçimlerde CHP'nin, AKP'nin önüne geçmesi ve MHP'nin baraj altında kalması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli, milletin verdiği mesajın önemli olduğunu belirterek, MHP'nin bu demokratik mesajı aldığını ve seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere çalışmalara başladığını ifade etti. Ayrıca, siyasi ve ekonomik istikrarın önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinin devam edeceğini belirtti.
1 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı için yayımladığı mesajında 'yumuşama' siyasetine sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, yumuşama mesajlarının yalan, dedikodu ve iftira kampanyalarıyla örtüldüğünü ve bu kampanyaların sinsi emellere hizmet ettiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi ve Sinan Ateş'in ailesini kabul etmesi MHP'de rahatsızlık yaratmaya devam ediyor.
15 Haziran 2024

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı'nda yaptığı konuşmada, MHP ve Ülkü Ocakları'na yönelik eleştirilerde bulunan gazetecileri hedef aldı. Bahçeli, bu gazetecilerin mahkemede dinlenmesini ve iddialarını belgelemelerini istedi. Özellikle Halk TV, Now ve Sözcü gibi medya kuruluşlarını eleştiren Bahçeli, adli müracaatlarını en kısa sürede gerçekleştireceklerini belirtti.
27 Mayıs 2024

Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, seçim öncesi AKP'yi eleştirdiği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından istifaya zorlanmıştı. Sancaklı, yerel seçimlerde cumhur ittifakının kan kaybetmesinin ardından Bahçeli'nin davetiyle partisine geri döndü. Bahçeli'nin bu daveti, parti içi dinamikler ve ittifak politikaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
15 Nisan 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partinin lideri Devlet Bahçeli'nin sosyal medyada paylaştığı ve çeşitli spekülasyonlara neden olan video hakkında açıklamalarda bulundu. Yalçın, videonun AKP veya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bir mesaj içermediğini, bunun yerine MHP'den ayrılarak İYİ Parti'yi kuran Meral Akşener ve ekibine bir gönderme olduğunu belirtti. Ayrıca, Bahçeli'nin sağlık durumu ve ameliyat geçirdiği için 23 Nisan gösterilerine katılamadığı bilgisini de paylaştı.
26 Nisan 2024
İşaretlediklerim