Ahmet Hakan, köşe yazısında Fatih Erbakan'ın Türkiye hükümetinin İsrail'e jet yakıtı sattığı ve Kürecik radar istasyonunu İsrail için kullandırdığı yönündeki iddialarını ele alıyor. Hakan, İsrail bakanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine dikkat çekerek, Erbakan'ın iddialarının bu durumla çeliştiğini öne sürüyor. Ayrıca, Erdoğan'a yönelik artan düşmanlık ve hakaretlerin sebeplerini sorguluyor.
28 Nisan 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, bir polis amirinin 1 Mayıs kutlamaları sırasında gazetecilere yönelik 'Basını süpür' ifadesini kullanmasını ele aldı. Vali Gül, Basın Konseyi tarafından düzenlenen bir törende bu ifadenin maksadını aşmış olabileceğini belirterek, eğer böyle bir söz söylendi ise yanlış olduğunu kabul edip özür diledi. Olay, Taksim Meydanı'nda kutlamalar sırasında yaşanmış ve polis müdahalesi tepki çekmişti.
2 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere yönelik artan saldırılar nedeniyle cezaların artırılacağını duyurdu. Bu açıklama, İstanbul Alibeyköy'de bir lise müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi olayının ardından geldi. Öğretmenler, yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Erdoğan, öğretmenlere yönelik suçlarda cezaların yarı oranında artırılacağını belirten bir kanun teklifini Meclis'e sunacaklarını ifade etti.
10 Mayıs 2024

Ankara-Mamak'ta bulunan Hüseyin Gazi Dergahı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022'deki ziyareti sırasında cemevindeki bazı resimlerin değiştirilmesiyle gündeme gelmişti. Şimdi ise iki Alevi vakfı arasında dergahın tahsisi konusunda bir anlaşmazlık yaşanıyor. Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali Timurtaş Özmen ve Hüseyin Gazi Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, dergahı boşaltmaları için kendilerine gelen yazının haksız olduğunu belirtiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tahsis kararının maddi ve manevi zararlar doğuracağını ifade ediyorlar.
16 Haziran 2024

İstanbul Küçükçekmece'de 'Eros' isimli bir kedinin tekmeyle öldürülmesi sonrası fail İbrahim Keloğlan'ın serbest bırakılması kamuoyunda tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u arayarak olaya müdahil oldu. Keloğlan'a dört yıla kadar hapis cezası istenmesine rağmen, mahkeme 'iyi hal' ve 'pişmanlık' gerekçesiyle hükmün açıklanmasını geri bırakarak sanığı serbest bıraktı. Karara itiraz edilmesi üzerine, Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi ilk kararı kaldırdı ve dosyayı mahkemeye iade etti.
25 Şubat 2024

Ali Erbaş, Arapça bilmediği iddiaları ve sosyal medyada yayılan dua görüntüsü hakkında eleştirilere yanıt verdi. Erbaş, Arapça bilgisini ve akademik başarılarını detaylandırarak, Irak'ta tercüman kullanmasını diplomatik hassasiyetle açıkladı. Ayrıca, dua metnini avucuna yazdığı iddiasını yalanlayarak, bu tür yorumların haksızlık olduğunu belirtti. Erbaş, ayrıca lüks bir araç talep ettiği iddialarına da cevap vererek, Diyanet'e daha önce tahsis edilen araçlar hakkında bilgi verdi.
2 Mayıs 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 65'inci Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'nde Diken'in 'İTÜ'deki kadro ilanına Şentop'un oğlu için ince ayar' başlıklı sansürlenen haberlerini internet haberciliği kategorisinde övgüye değer buldu. Haberler, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlunun İTÜ'de bir kadro için yapılan sınavın iptal edilmesi ve şartların değiştirilerek yeniden ilan edilmesi sürecini ele alıyor. Bu haberler Meclis gündemine taşınmış ve sansürlenmişti. Ödül töreninde ayrıca farklı kategorilerde birçok gazeteci ve çalışma ödüllendirildi.
20 Mart 2024

Karaman'da bir ilkokulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında, Dilan Polat'ın polisler tarafından gözaltına alınmasını canlandıran bir mizansen düzenlendi. Bu gösteri, sosyal medyada yayılan bir video ile gündeme geldi. Ali Eyüboğlu, bu mizansenin çocuklara uygun olmadığını ve Dilan Polat gibi yargılanan bir kişiyi rol model olarak göstermenin yanlış olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın olayı soruşturduğu belirtildi.
27 Nisan 2024

Tuğçe Tatari, gazetecilerin belediye tarafından finanse edilen seyahatlere katılmalarını savunarak, bu tür gezilerin gazetecilik mesleğinin doğasında olduğunu belirtti. Tatari, Ekrem İmamoğlu'nun Roma gezisine katılan gazetecilerin eleştirilmesini haksız buldu ve bu tür seyahatlerin gazetecilik açısından meşru olduğunu vurguladı. Ayrıca, gazetecilerin bu tür gezilere katılmalarının onları bağımsızlıklarından ödün vermeye zorlamadığını ifade etti. Tatari, gazetecilik mesleğinin onurlu bir iş olduğunu ve bu tür tartışmaların mesleğin itibarını zedelememesi gerektiğini belirtti.
22 Mayıs 2024

Yazar Murathan Mungan, İYİ Parti tarafından kendisine ait dizelerin izinsiz olarak kullanıldığını belirterek dava açacağını açıkladı. İYİ Parti, 'Maskeli Balo'nun sahte yüzleri' isimli bir reklam yayınladı ve bu reklamda Mungan'ın 'Maskeli Balo' adlı eserinden dizeler kullanıldı. Mungan, bu kullanımın kendi rızası ve bilgisi dışında gerçekleştiğini ve bu nedenle hukuki yollara başvuracağını duyurdu.
28 Mart 2024

İsmail Saymaz, bir trafik kazasının ardından yurt dışına kaçış planı yapmakla suçlanan Bülent Cihantimur'un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadede dört yalan söylediğini iddia etti. Cihantimur'un oğlu Timur Cihantimur ve eşi Eylem Tok'un kazadan sonra İstanbul Havalimanı'na gitmek üzere bir sürücü tarafından taşındığı, ancak Bülent Cihantimur'un ifadesinin başlangıçta alınmadığı belirtildi. İsmail Saymaz'ın bu duruma tepki göstermesinin ardından, Cihantimur iki hafta sonra savcılığa çağrılarak ifade verdi.
17 Mart 2024

Ahmet Hakan, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Hakan, bu iddiaların FETÖ tarafından moral propagandası amacıyla ortaya atıldığını savundu. Ayrıca, Gülen'in son fotoğraflarının sahte ve manipülatif olduğunu öne sürdü. Hakan, bu tür iddialara inanmamak gerektiğini vurguladı.
6 Haziran 2024

Rahmi Turan, cehaletin toplumda yarattığı tehlikeleri ve bilgi eksikliğinin yol açtığı şiddet olaylarını ele alıyor. Mısır'da edebiyatçı Necip Mahfuz'a ve yazar Faraç Foda'ya yapılan saldırıları örnek göstererek, saldırganların eserleri okumadan ve anlamadan şiddete başvurduğunu belirtiyor. Turan, cehaletin aşısı olmadığını ve bilgiye ulaşmanın önemini vurguluyor.
2 Haziran 2024

Feyza Altun, şeriat hakkında küfürlü ve argüman sunmayan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşıma gelen tepkiler de benzer düzeyde küfürlü ve düzeysizdi. Ahmet Hakan, Altun'un şeriat hakkında doğru bir anlam vermediğini, sadece adına yapılan ilkel uygulamalara odaklandığını ve kavramsal düzeyde konudan habersiz olduğunu belirtti. Hakan'a göre, Altun'un bu tavrı kınanmalı ancak gözaltı gibi bir tedbirle karşılık verilmemelidir.
20 Şubat 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 1996 yılında New York'ta bir mağazada magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz etmekle suçlanmıştı. Trump, bu iddiaları reddetmesine rağmen tecavüz ve hakaret davasında 5 milyon dolar ve ek olarak 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Trump, bu tazminat cezasının ertelenmesini talep etti ancak Federal Yargıç Lewis A. Kaplan tarafından bu talep reddedildi. Ayrıca, Trump dolandırıcılık davasından da 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırılmış ve bu cezanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.
8 Mart 2024

Uğur Dündar ve D.G. adlı şahısların biyolojik babalık testi için Adli Tıp'a kan ve saç örnekleri verdiği belirtilmiş. 22 Mart 2024 tarihli raporda, Uğur Dündar'ın D.G'nin biyolojik babası olmadığı sonucu açıklanmış. Bu sonuç, mahkemenin 12 Haziran'daki duruşmasında dikkate alınacak. Ayrıca, medyanın Dündar hakkında olumsuz yayınlar yapmaya devam ettiği ve bu durumun politik nedenlerle yapıldığı iddia edilmiş.
25 Nisan 2024

Juventus, bir gazeteciyi tehdit eden teknik direktör Massimiliano Allegri ile yollarını ayırdı. Allegri, İtalya Kupası'nı kazanmalarına rağmen, kulübün değerleriyle bağdaşmayan davranışları nedeniyle görevden alındı. Kupa töreninin ardından basın toplantısında, Tuttosport'un genel yayın yönetmeni Guido Vaciago ile tartışan Allegri, gazeteciye ağır küfürler edip tehdit etmişti.
17 Mayıs 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 51'e yükseldi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, ölü sayısının artacağını belirtti. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü bildirildi. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini, İçişleri Bakanı Toha ise bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini açıkladı.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim