İstanbul'da polis, jandarma ve başsavcılığın altı aylık teknik takibi sonucunda sahte içki üreten bir depo tespit edildi. Bu depo, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla'ya sahte alkol satışı yapıyordu. Düzenlenen altı operasyonla 28 bin 400 litre sahte içki ve 15 bin 150 sahte bandrol ele geçirildi. Sahte içki tüketimi nedeniyle İstanbul'da ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi.
6 Aralık 2024

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda 27 bin 859 litre sahte içkiye el konuldu. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dezenfektan ve yüzey temizleyicisi adı altında alkollü içki üretmek isteyenlere etil alkol satışı yapıldığını tespit etti. Tuzla, Büyükçekmece, Avcılar, Pendik ve Esenyurt'ta düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda sahte içki malzemesine el kondu. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Ağustos 2024

Aydın'ın Efeler, Kuşadası ve Nazilli ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, sahte içki üretildiği belirlenen adreslerde 361 litre sahte içki ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Bu operasyon, sahte içki kaynaklı ölümlerin artış gösterdiği bir dönemde gerçekleşti.
4 Aralık 2024

İstanbul'un Şişli ve Beyoğlu ilçelerinde sahte içkiden zehirlenen yedi kişiden ikisi hayatını kaybetti. Polis, sahte içkinin Dolapdere Caddesi'ndeki bir daireden dağıtıldığını tespit etti ve burada yapılan operasyonda 400 litre sahte içki ele geçirildi. Ayrıca, Şişli'deki bir tekel bayisine düzenlenen operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı. Bu olaylar, sahte içki üretimi ve dağıtımına karşı alınan önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
27 Kasım 2024

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda sahte içki ürettikleri ve piyasaya sürdükleri iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Operasyonda, büyük miktarda sahte içki ve içki üretiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Türkiye genelinde sahte içki nedeniyle ölümler artarken, güvenlik güçleri bu tür operasyonlarla sahte içki üretimini engellemeye çalışıyor.
9 Aralık 2024

İstanbul'un Fatih ilçesinde polis ekipleri, eğlence yerlerinde yaptıkları denetimlerde sahte içki ele geçirdi ve beş kişiyi gözaltına aldı. Denetimler sırasında 18 şişe ve 149 litre bandrolsüz sahte içki bulundu. Ayrıca, sahte içki tüketimi nedeniyle zehirlenme vakaları yaşandı ve bazı kişilerin hayati tehlike altında olduğu belirlendi. Gözaltına alınan zanlılar, 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' suçundan adliyeye sevk edildi.
1 Aralık 2024

Aydın'ın Efeler ilçesinde düzenlenen operasyonda, sahte alkol üretimi yapıldığı belirlenen iki iş yerinde 2,5 ton etil alkol ele geçirildi ve üç kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca alkol aroma likitleri, dolumda kullanılan ekipmanlar ve etiketsiz plastik bidonlar bulundu. Bu tür operasyonlar, sahte içki kaynaklı ölümleri önlemek ve kaçakçılığı engellemek amacıyla gerçekleştiriliyor. Sahte içki tüketimi, özellikle metil alkol içermesi durumunda ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.
28 Kasım 2024

İstanbul'da sahte içki tüketimi nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti ve 22 kişinin tedavisi devam ediyor. Polis ekipleri, Şişli, Beyoğlu, Fatih, Kağıthane, Esenyurt, Sultangazi, Bakırköy, Üsküdar ve Ümraniye'de sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 46 kişiyi tespit etti. Sahte içki operasyonları kapsamında 19 şüpheli yakalandı, bunlardan sekizi tutuklandı ve altısı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Aralık 2024

İstanbul'da sahte içki tüketimi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye ulaştı. Şişli, Beyoğlu, Fatih, Kağıthane, Esenyurt, Sultangazi, Bakırköy, Üsküdar ve Ümraniye'de toplam 46 kişi sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli yakalandı, bunlardan sekizi tutuklandı. 24 kişinin tedavisi sürerken, yedi kişi taburcu edildi.
5 Aralık 2024

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

Samsun'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İlkadım ilçesinde durdurdukları bir kamyonette 706 litre etil alkol ele geçirdi. Bu alkolün sahte içki üretiminde kullanılacağı tespit edildi. Operasyon kapsamında M.Y. isimli şahıs gözaltına alındı ve işlemleri için emniyete götürüldü. Ayrıca, etil alkol ticaretinin elektronik ortamda takip edileceği yeni bir sistemin devreye gireceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Türkiye genelinde düzenlenen 'Çengel-9' ve 'Çengel-10' operasyonları kapsamında 159 bin 767 litre sahte içki ele geçirildi ve sahte içki ürettiği tespit edilen 324 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahte içki nedeniyle ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı. Bu operasyonlar, sahte içki üretimi ve tüketiminin önlenmesi amacıyla gerçekleştirildi.
10 Aralık 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde zabıta ekipleri, merdiven altı üretilen ve halk sağlığını tehdit etme riski taşıyan 7 bin 857 şişe sahte parfüme el koydu. Alanya Belediyesi zabıta ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen sahte parfümler, silindirle ezilerek imha edildi. Denetimlerin devam edeceği belirtildi.
7 Ağustos 2024

Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yaptığı iddia edilen iki firmaya operasyon düzenledi. Operasyonda, içeriği değiştirilmiş 380 kilogram sucuk, 400 litre sahte zeytinyağı ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. İlgili firmalara adli ve idari işlem uygulandı. Bu operasyon, düşük maliyetle üretilen sahte gıdaların piyasaya sürülmesini engellemeyi amaçlıyor.
26 Ekim 2024

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

Erzurum'da usulsüz içki satışı yapan işletmelere ve kamuya açık alanlarda içki içip rahatsızlık veren kişilere toplamda 3 milyon 603 bin 796 lira para cezası kesildi. Erzurum Valiliği'nin açıklamasına göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Ağustos 2024'teki valilik emriyle denetimlere başladı. Denetimlerde, mesire ve kamuya açık alanlarda içki içen 231 kişiye 474 bin 12 lira, 22.00'den sonra içki satışı yapan sekiz işletmeye 341 bin 223'er lira ve 18 yaş altı kişiye içki satan bir iş yerine 400 bin lira ceza kesildi.
26 Eylül 2024

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir işletmede 8 bin 664 şişe bandrolsüz içkiye el konuldu. İl Jandarma Komutanlığı, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki işletmeye yapılan ihbar üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda farklı türlerde bandrolsüz içkiler bulundu ve içkilere el konuldu. İşletme sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.
2 Ağustos 2024

Erzurum'da usulsüz içki satışı yapan işletmelere ve kamuya açık alanlarda içki içip rahatsızlık veren kişilere toplamda 3 milyon 177 bin 196 lira para cezası kesildi. Erzurum Valiliği'nin açıklamasına göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri valilik emriyle denetim başlattı. Denetimlerde, mesire ve kamuya açık alanlarda içki içen 231 kişiye 474 bin 12 lira, 22.00'den sonra alkol satışı yapan sekiz işletmeye 341 bin 223'er lira ve 18 yaş altı kişiye alkol satan bir iş yerine 400 bin lira ceza kesildi.
26 Eylül 2024

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan 82 bin 944 kutu sahte şampuana el koyuldu. Operasyonda ayrıca 73 bin 350 şampuan kutusu, 133 bin 200 şampuan etiketi, 10 bin 100 kapak ve 20 bin 400 boş ambalaj kutusu bulundu. Gözaltına alınan bir şüphelinin işlemleri devam ediyor.
15 Ağustos 2024
İşaretlediklerim