Tokat'ta yaşayan 51 yaşındaki Nadir Yeşilkaya, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan 15 gün sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yeşilkaya, daha sonra Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Yeşilkaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

17 Mart'tan bu yana Türkiye genelinde muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda altı kişi hayatını kaybetti, 62 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir polis memuru da bulunuyor. Olaylarla ilgili aralarında muhtar adaylarının da olduğu 26 şüpheli gözaltına alındı, ikisi tutuklandı. Bu tür olaylar her sene yaşanmakta ve can kayıplarına yol açmaktadır.
1 Nisan 2024

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı. Göçük, henüz belirlenemeyen bir nedenle Gelik beldesindeki maden ocağında gerçekleşti. Kurtarma çalışmaları sonucunda Savaş Onur yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, Şenol Zurnalı tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Yaralı işçi Savaş Onur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
14 Mayıs 2024

ABD'nin Cidde Konsolosluğu yakınında bir silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada, biri koruma diğeri saldırgan olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın kimliği ve amacı hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi. Suudi Arabistan Emniyeti, olayın aydınlatılması için güvenlik incelemesinin devam ettiğini bildirdi.
29 Haziran 2023

Konya'nın Emirgazi ilçesinde Belçika ve Fransa uyruklu iki kişi, bisiklet turu sırasında dinlenmek için çadır kurdukları alanda alkollü olduğu iddia edilen iki kişi tarafından dövüldü. Saldırganların ayrıca kamp malzemelerini gasp ettiği belirtildi. Olayın ardından şikayet üzerine gözaltına alınan iki zanlı, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
19 Ağustos 2023

Ekim 2021'deki darbenin ardından yönetimi ele alan generaller konseyi arasındaki anlaşmazlıklar Sudan'da çatışmalara yol açtı. Bu çatışmalar sonucunda Türkiye, ABD ve Fransa, Sudan'daki vatandaşlarını ve diplomatik personellerini tahliye etmeye başladı. ABD önce elçilik personelini tahliye etti, ardından vatandaşlarının tahliye işlemine başladı. Fransa da hızlı bir tahliye operasyonu başlattığını duyurdu. Türkiye de tahliye işlemlerine başladı.
23 Nisan 2023

Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş’in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 2 bin 59'a çıktığını açıkladı. Ölümler, El-Huz bölgesi, Tarudant, Şişava, Verzazat, Marakeş, Azila, Agadir, Kazablanka ve Yusifiyye bölgesinde kaydedildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, insani yardımların deprem bölgelerine ulaştırılması için tüm imkanlar seferber edildi.
10 Eylül 2023

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen silahlı saldırıda en az iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın neden ateş açtığı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Belçika medyası, kurbanların İsveçli olduğunu belirtiyor. Saldırının, yerel saatle 19:00 civarında, kent merkezindeki D'Ypres bulvarında gerçekleştiği ve saldırganın otomatik bir tüfek kullandığı ve kaçtığı bildirildi.
16 Ekim 2023

Daniel Kasırgası, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan'da onlarca kişinin ölümüne yol açtıktan sonra Libya'da da büyük yıkıma neden oldu. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Derna kentinde iki barajın yıkıldığı ve bölgeyi sular altında bıraktığı bildirildi. Bingazi yönetimine bağlı bölge yöneticisi ve ülkenin doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı, ölü sayısının binlerce olduğunu ve binlerce kişinin kayıp olduğunu belirtti. Ülke yetkilileri acil durum ilan etti.
11 Eylül 2023

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Libya'nın Derne kentinde sel felaketinden etkilenen 9 bin kişinin hala kayıp olduğunu duyurdu. DSÖ, Libya'ya yaklaşık 250 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak 29 ton tıbbi malzeme gönderdiğini belirtti. Libya'yı vuran Daniel kasırgasının yol açtığı seller ve Derne'de iki barajın yıkılması nedeniyle şimdiye kadar en az 3 bin 930 kişi yaşamını yitirdi. Ancak ölü sayısı hakkında çelişkili açıklamalar var ve ülkedeki uzmanlar bölgede kolera gibi salgın hastalıkların yayılmasından endişe duyuyorlar.
16 Eylül 2023

Kenya'da 'açlık tarikatı' olarak bilinen Good News International Kilisesi'ne yönelik soruşturma kapsamında, 613 kayıp kişinin arandığı ve şu ana kadar 264 kişinin cesedinin bulunduğu açıklandı. Tarikat lideri Paul Mackenzie'nin davası ertelenirken, kendisinin tutuklu yargılandığı ve hapishanede adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başladığı belirtildi. Soruşturma sürecinde 45 kişi gözaltına alındı ve 95 kişi canlı olarak kurtarıldı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Kenya polisi, benzer tarikat ve gruplara karşı operasyonlar düzenledi.
11 Haziran 2023

ABD'nin Maine eyaletinde gerçekleşen silahlı saldırıda en az 22 kişi hayatını kaybetti, 60'a yakın kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kimliği belirsiz zanlı, üç ayrı bölgede insanların üzerine ateş açtı. Olay nedeniyle okullar tatil edildi ve yetkililer saldırının şüphelisini arıyor. Androscoggin İlçesi Şerif Ofisi, şüphelinin fotoğraflarını paylaşarak, kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için halkın yardımını istedi.
26 Ekim 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir alışveriş ve eğlence merkezinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 60 kişi öldü, 115 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Rusya Soruşturma Komitesi, olay yerindeki delillerin toplandığını ve incelemelerin devam ettiğini açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, saldırının Rusya tarafından planlandığını iddia etti, ancak IŞİD saldırıyı üstlendi. Rusya, ABD'nin olayla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Mart 2024

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda kömür madeni genişlemesine karşı direnen İkizköylüler, mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji'nin işlettiği termik santral için ormanın feda edilmesine karşı çıkan köylüler, topraklarını ve evlerini korumak için direniyor. Köylüler, sağlık sorunları, tehditler ve cezalarla karşı karşıya kalmalarına rağmen geri adım atmıyor. Akbelen direnişçileri, İstanbul Tabip Odası Sevinç Özgüner İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü'nü aldı.
25 Mayıs 2024

Radikal İslamcı örgüt IŞİD, Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonunda düzenlenen ve en az dört kamuflajlı ve ağır silahlı saldırganın insanlara ateş açtığı saldırıyı üstlendi. Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) göre, saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırganlar henüz yakalanmadı. ABD ve diğer ülkeler, bu ay başında Moskova'daki vatandaşlarına kalabalıklardan uzak durma çağrısında bulunmuştu.
23 Mart 2024

Adana'nın Seyhan ilçesinde akraba oldukları belirtilen iki grup arasında çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen silahlı kavgada Adnan Omay ve Aydın Daş isimli iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen her iki yaralı da kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yaklaşık 30 kovan bulan polis, olayla ilgili soruşturmayı devam ettiriyor.
6 Temmuz 2023

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Sudan Silahlı Kuvvetleri ve Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) 24 Nisan gece yarısından itibaren 72 saat sürecek bir ateşkes için anlaştıklarını duyurdu. ABD, tarafların ateşkese tam olarak uyması için çağrıda bulundu ve kalıcı ateşkesin denetlenmesi için bir komite oluşturulmasına yardımcı olacaklarını belirtti. HDK, ABD'nin arabuluculuğuyla ateşkesi kabul ettiklerini ve bunun insani koridor oluşturulması ve sivillerin güvenli bölgelere ulaşması için yapıldığını açıkladı. Sudan'da Ekim 2021'deki darbenin ardından yaşanan çatışmalarda en az 427 kişi hayatını kaybetti.
24 Nisan 2023

Sudan'ın başkenti Hartum'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmaların sürdüğü bir dönemde, elektrik kesintileri ve bakımsızlık nedeniyle Maygoma Yetimhanesi'nde 11 çocuğun öldüğü rapor edildi. Çatışmalar nedeniyle bazı bakıcıların kaçtığı ve sağlık hizmetlerinin verilemediği, yetersiz beslenme ve elektrik kesintilerinin ölümlere yol açtığı belirtildi. Çocuklar, mahalle sakinlerinin yardımıyla defnedildi. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü, Sudan'daki çatışmaların geniş çaplı insani sonuçlarına dikkat çekti.
31 Mayıs 2023

Üsküdar'da bir kafede iki grup arasında çıkan ve üç kişinin öldüğü silahlı çatışmaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Olayda yaklaşık 40 kişinin karıştığı belirtilirken, F.Ö ve kafe işletmecisi C.Y gözaltına alındı. Çatışmada beş kişi yaralanmış ve yaralılardan ikisinin durumu ağır olarak bildirilmişti. Soruşturma kapsamında daha fazla kişinin sorgulanması bekleniyor.
24 Mayıs 2024
İşaretlediklerim