Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın SGK borçlarıyla ilgili açıklamasının ardından CHP yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarına haciz kondu. Erdoğan, emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyelerin prim borçlarını hatırlatmış ve bu borçların tahsil edilmesi için bakanlıkların harekete geçeceğini belirtmişti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu adımın muhalif partilerin belediyelerini zor durumda bırakmak için yapıldığını ifade etti.
30 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında CHP'li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan prim borçlarını gündeme getirdi ve bu borçların tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, prim borçlarının tahsili için gereken adımların atılacağını duyurdu. Işıkhan, özellikle yerel seçimlerden sonra CHP'li belediyelerin prim borçlarının arttığını belirtti ve bu borçların ödenmesi için kararlı olduklarını ifade etti.
24 Temmuz 2024

İsmail Saymaz, Türkiye'de yaşanan çeşitli felaketler ve kazalar sonrasında AK Parti'li yetkililerin genellikle soruşturulmadığını veya tutuksuz yargılandığını belirtiyor. Buna karşın, CHP'li belediye başkanlarının benzer durumlar için haksız yere cezalandırıldığını öne sürüyor. Saymaz, bu durumun çifte standart ve siyasi kararların bir göstergesi olduğunu iddia ederek, adaletin sağlanmadığını ve intikam amaçlı hareket edildiğini vurguluyor.
16 Nisan 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borcu olan belediyeleri son kez uyardı ve borçların yasal yollarla tahsil edileceğini belirtti. Işıkhan, borçların büyük çoğunluğunun CHP'li belediyelere ait olduğunu ve bu borçların seçimden sonraki iki ayda 96 milyardan 120 milyar liraya yükseldiğini açıkladı. İzmir, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin de borçlarının hızla arttığını vurgulayan Işıkhan, SGK'nın aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorunda olduğunu ifade etti.
1 Eylül 2024

Orhan Bursalı, Mehmet Şimşek'in IMF programını uygularken sermayenin önünü açmaya çalıştığını ve halkın ekonomik durumunu iyileştirmediğini eleştiriyor. Bursalı, AKP'nin popülizme izin vermediğini ve halkın beklentilerini karşılamadığını belirtiyor. Ayrıca, CHP'nin taleplerinin de Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmediğini vurguluyor. Yazıda, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün teleferik kazası nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılması da değiniliyor.
13 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin Paris'teki harcamalarını eleştirerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını hatırlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Paris'te 'İstanbul Evi' açması ve bu evin kira bedeli üzerinden yapılan harcamalar tartışma konusu oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, harcamaların sponsorlar tarafından karşılandığını belirtti. Erdoğan, muhalefeti Paris'teki harcamalar üzerinden hedef alarak, SGK borçlarını ödememekle suçladı.
10 Ağustos 2024

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir etkinlikte ağlamasına neden olan Kürtçe şarkının Türk düşmanlığı içerdiğini iddia etti. Ancak, Akif Beki'nin yazısına göre, bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Şarkı, Rojda tarafından Yaşar Kemal'i anma gecesinde söylenmiş ve siyasi bir yanı olmayan, aşk üzerine bir halk şarkısıdır. Beki, Özdağ'ın bu iddiasıyla ilgili olarak ya yanlış bilgilendirildiğini ya da bilerek provoke etmeye çalıştığını öne sürüyor.
7 Mart 2024

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP'ye 15 belediye başkanı ve iki milletvekilinin transferiyle ilgili olarak AKP'yi siyasi şantaj yapmakla suçladı. Erbakan, AKP'nin kamu gücünü kullanarak YRP'li belediye başkanlarını hizmet yapamaz hale getirdiğini ve bu başkanları AKP'ye geçmeye zorladığını iddia etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise 15 belediye başkanı ve iki milletvekilinin AKP'ye katılacağını duyurdu.
13 Ağustos 2024

Akif Beki, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik eleştirilerini ve bu eleştirilerin sivil siyasetin spor kulüplerine müdahalesi olarak yorumlanmasını ele alıyor. Beki, Uçum'un sosyal medyada Ali Koç'u sert bir şekilde eleştirerek, Koç'un döneminin sona ereceğini ima ettiğini belirtiyor. Yazıda, sivil siyasetin alanının genişletilmesi için yeni bir Anayasa talep edenlerin, mevcut durumda bile spor kulüplerine müdahale edebildiği vurgulanıyor.
29 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Meclis'te AKP'li Alpay Özalan'ın saldırısına uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a verilen destek üzerinden muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, muhalefetin Ahmet Şık'a destek vermesini 'teslimiyet işareti' olarak nitelendirdi ve muhalefetin halktan kopuk olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Üsküdar'daki bir inşaat projesi üzerinden eleştirerek, belediyelerin elitist bir yaklaşımla yönetildiğini savundu.
25 Ağustos 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

Akif Beki, Türkiye'deki siyasi atmosferde yaşanan son gelişmeleri köşe yazısında değerlendirdi. Yazıda, Cumhurbaşkanlığı seyahatlerine sıkça katılan Abdülkadir Selvi'nin, Osman Kavala ve Gezicilerin serbest bırakılmasını savunması ve bu durumun MHP tarafından nasıl karşılandığına dikkat çekti. Ayrıca, MHP'nin Anayasa taslağı ve İYİ Parti lideri Dervişoğlu'nun seçilmesi gibi konulara değinildi. Beki, siyasi liderler arasındaki etkileşimlerin ve tepkilerin altını çizerek, Türkiye'deki siyasi dinamikleri irdeledi.
1 Mayıs 2024

Şeref Oğuz, iktidarın muhalefet belediyelerini zor durumda bırakmak için çeşitli stratejiler uyguladığını iddia ediyor. Bu stratejiler arasında borç yükü oluşturma, belediye kasalarını boşaltma, projeleri onaylamama ve SGK borçlarını tahsil etme gibi yöntemler bulunuyor. Oğuz, bu durumun halkın gözünde iktidarın itibarını zedelediğini belirtiyor. Ayrıca, iktidarın bu tür 'şeytani inovasyonlar' yerine daha yapıcı çözümler üretmesi gerektiğini savunuyor.
26 Temmuz 2024

Osman Ulagay, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) ekonomi politikalarını eleştirdi. 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi sonrası, AKP'nin 'biz ve onlar' anlayışıyla hareket ettiğini ve ekonomide yandaş firmalara öncelik verdiğini belirtti. Devlet ihaleleri ve kur garantili projelerin bu firmalara verildiğini, devlet kaynaklarının bu firmaların büyümesi için seferber edildiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz politikalarının enflasyonu artırdığını ve devlet bankalarının düşük faizle yandaş firmaları desteklediğini vurguladı.
20 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelere yardım için bağış yapan ve kendisi tarafından 'beşli çete' olarak nitelendirilen şirketlere seslenerek, bağış dekontlarını saklamalarını ve bu bağışları şirketlerin devletten aldıkları ihaleler nedeniyle oluşan 418 milyar dolarlık borçlarından düşeceğini ifade etti. Bu şirketlerin, AKP iktidarı döneminde beş farklı sektörde iktidara yakın gruplara aktarılan 418 milyar dolarlık kaynağın sahipleri olduğu iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bağış yapan şirketlerin performansının kendisini duygulandırdığını belirtti.
15 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay'da partisinin belediye başkan tanıtım toplantısında yaptığı ve büyük tepki çeken açıklamalarının arkasında durduğunu belirtti. Erdoğan, hükümetin yerel yönetimlerle işbirliğinin önemine dikkat çektiği ifadeleri üzerine gelen tepkilere Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir törende yanıt verdi. Erdoğan, hükümet olarak tüm belediyelere bütçeden gereken payı gönderdiklerini ve muhalefetin elindeki şehirlerde bakanlıklar aracılığıyla yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerini basiretsizlikle suçladı.
6 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarı döneminde 'beşli çete' olarak adlandırdığı bazı holdinglere 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. Bu şirketlerin iktidardan aldıkları ihaleler nedeniyle bu şekilde adlandırıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu paranın her kuruşunun Türk halkına geri verileceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.
5 Mart 2023

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Türk Borçlar Kanunu'na atıfta bulunarak, AKP hükümetinin seçim vaatlerini yerine getirmediğini ve halkı aldattığını iddia etti. Tanal, yapılan vergi zamlarını gerekçe göstererek erken seçim çağrısında bulundu. KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmesi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcının 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarılması ve harç tutarlarının yüzde 50 artırılması gibi zamların ardından bu çağrıyı yaptı.
7 Temmuz 2023

Gazeteci Akif Beki, Cübbeli Ahmet tarafından kendisine açılan hakaret davasında beraat etti. Beki, Diyanet'in hurafeci şarlatanlarla yeterince mücadele etmediğini eleştirdiği yazısında, Cübbeli Ahmet'in kendisini hedef aldığını iddia etti. Mahkeme, Beki'nin hakaret kastı taşımadığını belirterek beraat kararı verdi. Beki, yazısında hurafeci nitelemesini hakaret amacıyla değil, olguyu tarif etmek için kullandığını ifade etti.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim