Milli Savunma Bakanlığı, Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı'na atandığını duyurdu. Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 18 gün kalmış ve Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyeliğine atanmıştı. Bu atama, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzay alanındaki etkinliğini artırma çabalarının bir parçası olarak gerçekleşti.
12 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla yargılanıyor. Savcılık, Saltık'ın beş yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Saltık, savunmasında İBB'nin sosyal politikaları ve yoksullara yardım etme çabaları nedeniyle yargılandığını belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını yasadışı örgütlerle ilişkilendiren açıklamalarından sonra İstanbul başsavcılığı tarafından DİAYDER üyeleri hakkında bir iddianame daha hazırlandı.
15 Eylül 2023

İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen bir ihale ile ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla dava açıldı. İmamoğlu daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. İçişleri Bakanlığı'nın incelemesi sonucu hazırlanan rapor üzerine Büyükçekmece Başsavcılığı soruşturma izni istedi ve Danıştay izni onayladı. Savcılık, İmamoğlu dahil yedi isim hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep etti ve 53. Madde uygulanmasını istedi. Dava 15 Haziran 2023'te görülecek.
11 Ocak 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ), eski AKP Gençlik Kolları MKYK üyesi Dr. Ümit Karadoğan'a, iki buçuk yıl içinde iki adrese teslim akademik kadro ve dört idari görev verildi. Karadoğan'ın doktora tezi adı, öğretim görevlisi ve doktor öğretim üyesi kadro ilanlarında özel şart olarak belirtildi. Ayrıca rektör danışmanı, genel sekreter yardımcısı ve yurt-burs koordinatörü gibi idari görevler de üstlendi. İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu'nun, Karadoğan'a kadro ve görevler verilmeden önce AKP Gençlik Kolları yetkilileriyle görüştüğü belirtiliyor.
18 Nisan 2023

Sekiz yıl önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmeden önce alıkonulduğu anın görüntüsünü paylaştığı iddia edilen E.E.Y., 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde paylaşımın kendisine ait olmadığını ve tehditler aldığı için sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSYÖN'de çalışan E.E.Y.'nin iş akdi feshedildi. İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması kapsamında 1668 kişiyi tespit ettiğini açıkladı.
31 Mart 2023

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından Hakkari Belediyesi'ne kayyım atandığını duyurdu. Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Bakanlık, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Bu gelişme, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleşti.
3 Haziran 2024

Ekrem İmamoğlu, AKP'li rakibini ezici bir farkla geride bırakarak yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve mazbatasını aldı. 2019'da yaşanan zorlukların aksine, bu sefer mazbatasını daha rahat bir şekilde aldı. İmamoğlu, mazbatasını alırken yaptığı konuşmada, bu anın kendisi için çok özel olduğunu, İstanbul ve Türkiye için daha barışçıl ve sevgi dolu bir ortam umduğunu belirtti. Ayrıca, mazbatanın sadece kendisine değil, 16 milyon İstanbulluya ait olduğunun altını çizdi.
3 Nisan 2024

Babala TV'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na İBB'den atıldığını iddia ederek soru soran bir katılımcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun tarafından yalanlandı. Ongun, kişinin İBB çalışanı olmadığını, özel bir şirket elemanı olduğunu ve şirketin ihaleyi kaybetmesi nedeniyle işinin sona erdiğini belirtti. Ayrıca, kişinin akrabalarının İBB'de çalıştığını ve liyakatin önemli olduğunu vurguladı.
24 Mayıs 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar sırasında öne çıkan Alparslan Çepni, özel güvenlik müdürlüğüne vekaleten atandıktan sonra, 9 Ocak 2023'te iletişim fakültesine sekreter olarak atandı. Bu atama, 'kayyım rektör' olarak adlandırılan Naci İnci ve genel sekreter Hasan Fehmi Topal'ın imzasını taşıyor. Çepni'nin sendikal faaliyetleri ve güvenlik görevlilerini Türk Eğitim Sen'e üye yapması da dikkat çekiyor. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi'ne yeni kurulan hukuk ve iletişim fakülteleri ve bu fakültelerin yönetimindeki isimler hakkında da tartışmalar bulunuyor.
30 Mart 2023

Ankara'da, uyuşturucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen 17 yaşındaki Y.B.B isimli genç, eski okulu olan Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi önünde bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda, Kahramanmaraş'tan deprem nedeniyle ailesiyle Ankara'ya taşınan ve burada eğitimine devam eden 11 yaşındaki Alperen Palta hayatını kaybetti. Ayrıca bir üniversite öğrencisi ve üç lise öğrencisi yaralandı. Saldırgan, öğretmen ve veliler tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi ve tutuklandı.
30 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir için çalışma hedeflerini ve İstanbul'daki görev süresince edindiği tecrübeleri paylaştı. Gökce, İzmir'in tarihi ve kültürel varlıklarını koruyarak şehri Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma taşıma, yerel yönetim tecrübesiyle şehri geliştirme ve sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirme hedeflerini belirtti.
1 Aralık 2023

Tunceli'deki Munzur Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne son üç yılda üç çevre mühendisi öğretim üyesi atandı. Atamalar için açılan ilanlarda 'doçentliğini çevre bilimleri ve mühendisliği alanında almış olmak' şartı arandı. Görevine devam eden öğretim üyeleri Gökhan Önder Ergüven ve Mehtap Tanyol, hem çevre mühendisliği hem de siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinde görev alıyorlar. Rektör Ubeyde İpek'in talimatıyla yapıldığı iddia edilen bu atamalar, kadro kayırmacılığı ve adrese teslim atamalar olarak eleştiriliyor ve İpek'in adı daha önce de benzer skandallarla anılmış.
3 Mayıs 2023

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yaş haddinden emekliye sevk edildi ve yerine Orgeneral Ali Çardakcı atandı. Çetin, 2017 yılında Korgeneral rütbesindeyken Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanmıştı. 15 Ağustos’taki Subay ve Astsubay öğrencileri mezuniyet töreninde Çetin, Cumhurbaşkanı'na hitaben yaptığı konuşmada, millete hizmet etmeye geldiklerini ve Türkiye Yüzyılı'nda şehitlerin yolunda bayrağa sarılmaya hazır olduklarını belirtti.
16 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

Mehmet Altan, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın devlet içindeki mafyatik yapıların geçmişine dair açıklamalarını ele alıyor. Tantan, 12 Eylül öncesi ve sonrası dönemde yeraltı dünyasının yabancı istihbarat örgütleriyle işbirliği yaparak parasal güç elde ettiğini ve siyasileri beslediğini belirtiyor. Uyuşturucu trafiğinin aile düzeyinden siyasilerle bağlantılı uluslararası bir düzeye geldiğini vurgulayan Tantan, Türkiye'nin eroin trafiğinde kullanılan bir ülke haline geldiğini ifade ediyor. Altan, bu durumun Türkiye'deki suç kaosunu ve büyük sefaleti artırdığını belirtiyor.
27 Mayıs 2024

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları, gazeteci Sinan Aygül'e saldırı suçundan tutuklanmıştı. Aygül, Geylani'nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysali'nin saldırısına uğramıştı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü ve sanıklar tahliye edildi. Mahkeme, tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması sebebiyle sanıkların tahliyesine karar vererek, davayı 14 Aralık 2023'e erteledi.
14 Eylül 2023

Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), imar kanununa aykırı hareket ettikleri tespit edilen Üsküdar sahilindeki bazı işletmeler için yıkım kararı almıştı. İşletmelerin yürütmeyi durdurma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Yıkım sırasında İBB ekipleri silahlı şüpheliler ve polis engeliyle karşılaşmıştı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımdan sonra sahilde yapılacak yeşil alan düzenlemesinin planlarını Twitter üzerinden paylaştı.
23 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına Davut Menteş, İkinci Başkanlığa Mehmet Verim ve üyeliklere Nevzat Şen, Ömer Faruk Öztürk, Tayfun Aksoyak atandı. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliğine Didem Yeter Güler getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Konya ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürlükleri ile diğer bazı bölge müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş atandı.
14 Kasım 2023

Ankara'da, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin devam eden dava kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç üst düzey emniyet görevlisi hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, bu görevlilerin organize suçlarla mücadelede ihmalleri olduğunu belirterek görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu. Soruşturma sürecinde, yurt dışına kaçan gizli bir tanığın kaçırılmasında ihmali olan diğer kamu görevlileri hakkında da işlemler sürüyor.
11 Mayıs 2024
İşaretlediklerim