KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve öğrenci Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili soruşturmada, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. ve asansör firması sahibi H.T.'nin ardından mühendis R.H.A. da tutuklandı. Bu son tutuklama ile soruşturma kapsamında tutuklu sayısı üçe yükseldi.
17 Kasım 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Müşterilerini bir fon üzerinden dolandırmakla suçlanan Erzan'ın, banka içinde ve kendi odasında nakit para alışverişleri yaptığı, bu durumun bankanın güvenlik kameralarıyla takip edilebileceği belirtildi. Denizbank, iddiaların banka sistemlerinde iz bulunmadığını savunurken, mağdur avukatı bu iddiaları hukuki dayanaktan yoksun olarak nitelendirdi. Ayrıca Erzan'ın müşterilere attığı WhatsApp mesajları ve bir not defteri de delil olarak sunuldu.
28 Nisan 2023

Bir şube müdürünün tutuklanması üzerine başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında, İstanbul başsavcılığı, Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) raporuna dayanarak, üst düzey Denizbank yöneticilerinin 'zimmet' suçu işlediğine ilişkin kovuşturma yürütmeye değer bir bulguya rastlanmadı. Ancak, tutuklu bulunan şube müdürü Seçil Erzan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanması sürecektir. Erzan, onlarca müşterisini bir 'fon' üzerinden yüksek getiri vaadiyle on milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor.
20 Ekim 2023

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Diyarbakır merkezli bir operasyonda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 48'i tutuklandı. İstanbul Kadıköy'de, tutuklanan meslektaşları için basın açıklaması yapmak isteyen gazetecilere polis müdahale etti ve altı gazeteci gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler arasında Pınar Gayıp, Zeynep Kuray ve diğer dört gazeteci bulunuyor.
29 Nisan 2023

Viranşehir'de çiftçiler, elektrik ve su kesintileri nedeniyle protesto gerçekleştirdi ve gözaltına alındı. Kesintilerin sebebi, çiftçilerin ödenemeyen borçlarıydı ve bu durum, ürünlerini hasat edememelerine yol açtı. Özelleştirilmiş enerji dağıtımının yarattığı sorunlar, çiftçilerin yüksek borçlar altında ezilmesine ve ürünlerini düşük fiyatlarla satmak zorunda kalmalarına neden oluyor. Ayrıca, özelleştirmenin altyapı yatırımlarını ihmal etmesi, Isparta'da yaşanan elektrik kesintisi gibi felaketlere de yol açtı.
2 Temmuz 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

İstanbul'da Denizbank'ın Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından tutuklandı. Erzan, Florya şubesinde müdürken müşterilerine 'özel bir fon' teklif ederek güvenlerini kazanmış ve yüksek meblağlarda para toplamış. Aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan gibi ünlü spor isimleri ve aile üyeleri de dahil olmak üzere birçok kişi dolandırılmış. Toplam dolandırılan miktarın 5 milyon doların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma devam ederken, Erzan'ın dijital ayak izleri silinmeye başlandı ve banka ile mağdurlar arasında bir 'sağırlar diyaloğu' yaşanıyor.
20 Nisan 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın kuzeni Nazlı Can da aynı suçlamalarla tutuklandı. Denizbank, inceleme raporunu ve şubenin kamera kayıtlarını savcılığa ve mali polise teslim ettiğini açıkladı. Banka, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve sürecin banka dışında gerçekleştiğini belirtti. Ayrıca, banka itibarını zedeleyecek asılsız haberlere karşı kanuni haklarını kullanacaklarını duyurdu.
28 Nisan 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan toprak kayması olayına ilişkin soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda, maden ocağında sismik radar sisteminden sorumlu jeoteknik mühendis A.R.K. tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce de altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G'nin de aralarında bulunduğu sekiz zanlı tutuklanmış, üç zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
20 Mart 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da siber dolandırıcılık suçlarına yönelik Sibergöz-31 operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak mağdurları dolandırdıklarını ve bu yöntemle 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini açıkladı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.
17 Nisan 2024

Amasra maden faciasında birinci derece sorumlu olarak görülen tutuklu sanıkların Zonguldak'ta görevlendirildiği ortaya çıktı. Dönemin müessese müdürü Cihat Özdemir ve işleme müdürü Selçuk Ekmekçi, 'olası kastla öldürme' suçundan toplam bin 80 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Diğer 19 sanık ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçunu işledikleri iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkeme, tutuklu yedi sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 16 Ekim 2023 tarihine ertelenmesine karar verdi.
25 Temmuz 2023

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

Erzincan Başsavcılığı, 13 Şubat'ta Erzincan İliç'te yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı maden faciasıyla ilgili olarak sekiz şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, olayda kusuru olduğu değerlendirilen Kanadalı firma yetkilisi de bulunuyor. Faciada toprak altında kalan dokuz işçiyi bulma çalışmaları devam ederken, Sivas Valiliği Erzincan'a gidişleri yasaklayarak protesto istemiyor.
15 Şubat 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyelerine düzenlenen operasyonda 10 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dağlık arazide yapılan aramalarda silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
22 Eylül 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023
İşaretlediklerim