Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılar yayınladı. 14 il için sarı kodlu, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği, ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.
18 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği belirtildi. Bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
20 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına Davut Menteş, İkinci Başkanlığa Mehmet Verim ve üyeliklere Nevzat Şen, Ömer Faruk Öztürk, Tayfun Aksoyak atandı. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyeliğine Didem Yeter Güler getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Konya ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürlükleri ile diğer bazı bölge müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş atandı.
14 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda uyarılarda bulundu. Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa'nın doğusu ve Diyarbakır'ın batısında kuvvetli yağış beklenirken, Antalya'nın doğusu ve Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde altı ila on derece arasında düşmesi tahmin ediliyor.
13 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Beş il için 'turuncu', 10 il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Bu uyarılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz, ve diğer bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca Şırnak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riskine dikkat çekildi.
19 Mart 2023

Galatasaray taraftarları, Beşiktaş maçı öncesinde Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir koreografi gerçekleştirdi. 'İlelebet Cumhuriyet' ve '1923-2023' yazılarıyla dikkat çeken koreografide, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır' sözüne de yer verildi. Ayrıca koreografide Atatürk'ün portresinin yanı sıra, Aziz Sancar, Metin Oktay, Bülent Korkmaz ve Okan Buruk gibi isimlerin yanı sıra madenci, öğretmen, çiftçi ve öğrenci figürleri de yer aldı.
21 Ekim 2023

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye'de mal ve hizmetlerde uygulanan yüzde 18 olan Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 20'ye çıkarıldı. Ayrıca, bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8'lik KDV oranı da yüzde 10'a yükseltildi. Bunun yanı sıra, 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarı yüzde 50 oranında artırıldı.
7 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için 'turuncu', 44 il için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, rüzgarın güneyli yönlerden esmesi beklenirken, deprem bölgesinde ve bazı güneydoğu illerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı öngörülüyor.
4 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün'ü Savunma Sanayii Başkanlığı'na atadı. Bu atama İletişim Başkanlığı tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Haluk Görgün, bu göreve İsmail Demir'in yerine gelmiştir. İsmail Demir, 2014 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na atanmış ve kurum 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı olarak yeniden yapılandırıldığında başkan olarak görevine devam etmişti.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurulu'nda çeşitli üst düzey atama ve görevden alma kararları alındı. Bu kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atamalar arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı birçok genel müdür yardımcılığı pozisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi görevler bulunmaktadır. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü ve YÖK üyeliklerinde de değişiklikler yapıldı.
10 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir hava durumu beklendiğini duyurdu. 24 il için turuncu, 32 il için sarı kodlu uyarı verilirken, kuvvetli yağış ve rüzgarın yanı sıra bazı bölgelerde toz taşınımı ve çığ tehlikesi riski olduğu belirtildi. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yedi ile turuncu, dokuz ile sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Uyarılan illerde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz ve bazı Marmara illerinde yağışlar yer yer kuvvetli olacak. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr bekleniyor ve hava sıcaklıklarının iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.
12 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına, kuvvetli yağış ve kar beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 64 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlike anlamına gelirken, turuncu kod daha ciddi tehlike seviyesini ifade ediyor. Vatandaşlar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulundu.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Fenerbahçe, 29 Ekim'deki Pendikspor maçına Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir formayla çıkacak. Forma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini ve 1923 yılında kullanılan formadan ilham alınarak tasarlandı. Formanın yakasındaki ipler, bağımsızlık mücadelesi veren halkı temsil ediyor. Formanın arkasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm fertleri için 'imza' bir fotoğraf bulunuyor.
28 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Sivas, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ'ın bazı bölgelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, belirtilen bölgelerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
15 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları sona erdi ve AKP, seçim sürecini yeniden inşa etme kararı aldı. Reuters'a göre, AKP'nin yeni sloganı 'Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz' olacak. Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP'nin pandemi döneminde olduğu gibi bir bilim kurulu oluşturacağını ve bu kurulda sürpriz isimlerin yer alacağını belirtti. AKP'li üst düzey isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın radikal adımlar atacağını ve bilim ile teknolojinin öne çıkacağını ifade etti.
24 Şubat 2023

İçişleri Bakanlığı, 14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin güvenliğini sağlamak için 601 bin 251 güvenlik personeli, 73 helikopter, sekiz uçak, 61 İHA, 6 bin 708 zırhlı muharebe aracı, 754 TOMA ve 244 bot/gemi görevlendirecek. Seçim Koordinasyon Komisyonu kuruldu ve oy pusulalarının taşınması, enerji dağıtım merkezleri, kamera ve aydınlatma sistemleri gibi alanlarda güvenlik önlemleri artırılacak. Ayrıca sosyal medya provokasyonlarına müdahale edilecek ve seçim günü devriye sayısı artırılacak.
13 Mart 2023
İşaretlediklerim