Türkiye'de yapılacak olan seçimler için takvim Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular 19 Mart'ta, siyasi partilerin milletvekili aday listeleri ise 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulacak. Cumhurbaşkanı ve milletvekili kesin aday listeleri sırasıyla 31 Mart ve 19 Nisan'da ilan edilecek. Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan'da başlayacak.
14 Mart 2023

Tekirdağ Kapaklı Kaymakamlığı'nın sosyal yardım ve inceleme görevlisi alımında, KPSS puanı en düşük olan aday mülakatta en yüksek puanı alarak işe yerleşti. 12 Ocak'ta duyurulan alım için en yüksek KPSS puanına sahip beş aday mülakata alındı. KPSS'den 65.85 puan alan D.B., mülakatta 78,71 puanla asil olarak belirlendi. En yüksek KPSS puanına sahip olan G.D. ise mülakatta düşük puan alarak sondan ikinci sırada yer aldı.
31 Ocak 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, engelli kamu personeli alımında hizmetli kadrosu için imam hatip mezunu olma şartı koştu. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı, bu durumu ayrımcı ve kabul edilemez olarak nitelendirdi ve büro memurluğu gibi pozisyonlar için bu şartın alakasız olduğunu belirtti. ÖSYM tarafından yapılan EKPSS tercih süresinin 13 Ocak'ta sona ereceği bilgisi de verildi.
13 Ocak 2023

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin ardından, sandık kurullarının kararlarına ve tutanaklarına karşı yapılan itirazlar için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru süresi bugün saat 17:00'de sona eriyor. İlçe seçim kurullarının kararlarına yapılan itirazlar, il seçim kurulları tarafından değerlendirildikten sonra, seçimlerin kesin sonuçları 19 Mayıs'ta açıklanacak. Seçim sonrası tutanaklara itirazlar seçimin ertesi günü başlamış ve ilçe seçim kurulları kararlarını aynı günün gece yarısına kadar vermişti.
17 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili genel seçimi öncesinde, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanacağı Avrupa'daki bazı temsilciliklere heyet gönderme kararı aldı. Toplamda 75 ülke ve 156 yerde sandık kurulları oluşturuldu. YSK heyeti, 27 Nisan'da başlayacak oy verme işlemi öncesinde Avrupa'daki temsilciliklerde incelemeler yapacak ve seçimlerin sağlıklı yürütülmesi için gerekli düzenlemeleri sağlayacak.
23 Nisan 2023

YÖK Başkanı Erol Özvar, Kahramanmaraş'taki depremler sonrası ertelenen üniversite eğitimlerinin 3 Nisan'dan itibaren hibrit modelle devam edeceğini açıkladı. Bu modelle öğrenciler, isteğe bağlı olarak yüz yüze veya uzaktan eğitim alabilecekler. Bahar dönemi ara sınavları çevrimiçi yapılacak ve derslerin en fazla yüzde 30'unun uzaktan eğitimle verilme kısıtlaması kaldırılacak. Ayrıca, 14 Mayıs seçimleri nedeniyle adres değişikliği yapacak öğrenciler için son tarih 2 Nisan olarak belirlendi.
30 Mart 2023

Türkiye Cumhuriyeti'nde 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için seçim takvimi 18 Mart 2023 tarihinde başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener tarafından yapılan açıklamaya göre, seçim takviminin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında oy kullanma ilkeleri üzerinde de çalışmalar devam etmektedir. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda 28 Mayıs'ta tekrar oy kullanılacak ve seçime girme yeterliliği bulunan 36 parti bulunmaktadır.
13 Mart 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli yargı hakimi ve savcı adaylarının atama kararını Resmi Gazete'de yayımladı. Bu karara göre, 1042 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 60 idari yargı hakim adayı, 25 Temmuz'da yapılan ad çekme sonucu HSK tarafından atandı. Atamalar, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13'üncü maddesi gereğince gerçekleştirildi.
28 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar dönemi eğitimlerini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. YÖK Başkanı Erol Özvar, nisanda hibrit eğitim değerlendirileceğini belirtse de, üniversitelerin açılıp açılmayacağı konusunda belirsizlik sürüyor. 14 Mayıs seçimleri öncesinde, adres değişikliği için son tarih olan 2 Nisan'a kadar üniversitelerin durumu netleşmezse, öğrencilerin oy kullanma süreci zorlaşacak. Öğrenciler, hem sınav dönemi hem de ekonomik ve lojistik zorluklar nedeniyle memleketlerine dönüp oy kullanamayacaklarını ifade ediyorlar.
23 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitime ara verilen 10 ilde eğitim öğretim takviminde bir uzatma olmayacağını duyurdu. Bakan Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının planlandığı gibi 16 Haziran'da tamamlanacağını belirtti.
27 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirmek üzere 11 Nisan'da saat 14'te bir toplantı daha gerçekleştirecek. İtiraz süreci, 7 Nisan'da başladı ve 14 Nisan saat 17'ye kadar devam edecek. İyi Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yaptığı itiraz da dahil olmak üzere, siyasi partiler ve bağımsız adayların yaptığı itirazlar kurulun gündeminde olacak. Kesin seçim sonuçları, tüm itirazlar değerlendirildikten sonra YSK tarafından açıklanacak.
11 Nisan 2024

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem ara tatili, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki yaklaşık 20 milyon öğrenci için bugün başladı. Dokuz gün sürecek olan tatil, öğrencilere bayram tatiliyle birleşik bir mola imkanı sunuyor. Öğrenciler, 15 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacaklar ve eğitim öğretim yılı 14 Haziran'da sona erecek.
5 Nisan 2024

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, oylama 28 Mayıs'ta tekrarlanacak. Erdoğan'ın seçim kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı ve YSK'nın seçimle ilgili 40'tan fazla genelgesi hazır bekletiliyor.
10 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesine dayanarak yayın yasaklarını başlattı. Yasaklar, oy verme işleminin sona ereceği 31 Mart Pazar günü YSK tarafından belirlenecek saate kadar devam edecek. Bu süre zarfında, tüm yayın organlarında siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçlarına dair haber, tahmin ve yorum yapılması yasaklanmıştır. Ancak, seçime katılan siyasi partiler ve adayların propaganda faaliyetleri 18.00'e kadar yayınlanabilecek.
30 Mart 2024

Son 10 yılda yurtdışında üniversite eğitimi hedefleyen öğrenci sayısındaki artış, Türkiye'nin gündemini meşgul ediyor. Yurtdışından mezun olan öğrencilerin Türkiye'de mesleklerini icra etmek istemeleri durumunda, YÖK'ten denklik alması gerekiyor. Yeni yönetmelik değişikliği ile, yurtdışında tıp, hukuk, mühendislik gibi bölümleri hedefleyen öğrencilerin, YKS'ye girip belirli bir başarı sırasını göstermeleri gerekecek. Bu değişiklik, 2024 YKS başvuru döneminden sonra yapıldığı için, ÖSYM ikinci bir geç başvuru dönemi açtı.
3 Nisan 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kamu kurumlarına sandık kurullarında görevlendirme yapılacağını belirten bir yazı gönderdi. Bu gelişme, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmalarının sürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ifade ederken, muhalefet YSK'nın iktidar etkisinde kalabileceğini ve seçimi teknik altyapı yetersizliği gerekçesiyle erteleyebileceğini öne sürüyor. YSK'nın iki komisyon kurarak deprem bölgesinde incelemeler yapacağı ve sağlıklı seçmen listelerini oluşturmak için çalışmalara başladığı belirtiliyor.
1 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Türkiye içinde 190 bin 736 sandıkta 60 milyon 904 bin 499 seçmenin, yurt dışında ise 4 bin 969 sandıkta 3 milyon 286 bin 786 seçmenin oy kullanabileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için toplam 249 milyon 670 bin 310 adet birleşik oy pusulası basılacak. Görme engelliler için 814 bin 120 adet oy kullanma şablonu hazırlanacak ve seçim sonuçlarının belirlenmesinde uygulanacak usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı.
24 Mart 2023

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Seçim yasakları 21 Mart'ta başlayıp, seçim propagandası 30 Mart'ta sona erecek. İstanbul, 49 adayla en çok adayın yarışacağı belediye olurken, Gaziantep ve Malatya sırasıyla 29 ve 28 adayla takip ediyor. Oy verme saatleri, mevsim şartları göz önünde bulundurularak doğu illerinde 07.00-16.00, diğer illerde ise 08.00-17.00 olarak belirlendi.
16 Mart 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakat yapılacağını belirtti. Bu durum, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve önceki eğitim bakanı Mahmut Özer'in seçim vaatleriyle çelişiyor. Erdoğan ve Özer, mülakatların kaldırılacağını ve atamaların KPSS puanına göre yapılacağını ifade etmişlerdi. Tekin, mülakat sürecinin düzgün bir mülakat prosesine dönüştürülmesi için zaman alacağını belirtti.
12 Eylül 2023

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler kapsamında, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00'de başlayıp 16.00 itibarıyla sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlemelerine göre, bu illerdeki oy verme süreci diğer illere göre bir saat erken başladı ve bitti. Ülke genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimlerde, 34 siyasi partinin adayı yarıştı ve 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi için oy kullanıldı. Oy sayımı, oy verme işleminin bitiminden sonra başlayacak ve önce belediye başkanlığı pusulaları sayılacak.
31 Mart 2024
İşaretlediklerim