Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden tehdit içeren mesajlar gönderen Mustafa Neşeli isimli şahıs hakkında, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle ceza verilmedi. İstanbul 46'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanığın hukuki anlam ve sonuçları algılayamadığı ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azaldığı belirtildi. Mahkeme, sanığın yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasına karar verdi. İddianamede, sanığın Baladın'a yönelik 'asit atma' ve 'silahla tehdit' içeren mesajlar gönderdiği ve bu eylemlerin 'kadına karşı silahla tehdit' suçunu oluşturduğu belirtilmişti.
1 Şubat 2024

Müzisyen Emel Çiftçi, Ankara ve Batman'da başlatılan soruşturmalar kapsamında 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla tutuklandı. Çiftçi'nin kanser tedavisi gördüğü ve acil ameliyat olması gerektiği belirtildi. Çiftçi'nin tutuklanmasına gizli tanık beyanları, MASAK Mali Analiz raporları, HTS analiz raporları ve otel konaklamaları suçlama konusu yapıldı. Çiftçi, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.
22 Ağustos 2023

Anadolu 1'inci Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, yazar İclal Mine Kırıkkanat'ın açtığı davada Elif Şafak ve yayınevi Doğan Yayıncılık ve Yapımcılık Tic. AŞ'nin maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti. Elif Şafak'ın 'Bit Palas' adlı eseri ile Kırıkkanat'ın 'Sinek Sarayı' arasında intihal olduğu iddia edilmişti. Mahkeme, Şafak ve yayınevinin toplamda 159 bin 51 lira 65 kuruş maddi ve 10 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi ve kararın bir gazetede ilan edilmesini istedi.
24 Ocak 2024

Türk yazar Alev Alatlı, 79 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alatlı'nın bir süredir tedavi gördüğünü açıkladı. Alatlı, 'Yaseminler Tüter mi, Hâlâ', 'İşkenceci', 'O.K Musti Türkiye Tamamdır', 'Schrödinger’in Kedisi' gibi eserleriyle tanınmaktadır. Ayrıca Filistin davasına yaptığı katkılardan dolayı Yaser Arafat tarafından 'Özgürlük Madalyası' ile ödüllendirilmiş ve 2018'de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştı.
2 Şubat 2024

Instagram, Filistinli anlamına gelen 'Palestinian' kelimesi, Filistin bayrağı emojisi ve Arapça 'Elhamdülillah' kelimesi bulunan bazı kullanıcıların biyografilerinin 'Elhamdülillah, Filistinli teröristler özgürlükleri için savaşıyor' diye İngilizceye çevrilmesi üzerine özür diledi. Instagram'ın çatı şirketi Meta, sorunun 'otomatik çeviri' kaynaklı olduğunu belirtti. Bu durum, sosyal medyada tepki çekti ve Meta, 'Elhamdülillah' kelimesinin artık 'Allah’a şükür' diye çevrildiğini açıkladı.
20 Ekim 2023
İşaretlediklerim