Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonucu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yıkılan Özpolatlar Apartmanı'nın enkazından Ülkü Doğan isimli bir yaralı, yaklaşık 44 saat sonra kurtarıldı. Daha önce enkazdan beş kişi daha kurtarılmış ve kurtarılanların sayısı altıya ulaşmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

2024'ün ilk altı ayında Britanya'ya Manş Denizi üzerinden botlarla gelen düzensiz göçmen sayısı yüzde 18 arttı ve bu göçmenlerin yüzde 10'u Türk. Britanya İçişleri Bakanlığı, bu dönemde küçük botlarla ülkeye girenlerin sayısının 13 bin 489 olduğunu açıkladı. Göçmenlerin yüzde 81'i yasal izni olmadan bu botlarla ülkeye giriş yaptı. Göçmen karşıtı eylemler ve sıkı göç kuralları, Britanya'da göçmenlerin durumunu daha da zorlaştırıyor.
23 Ağustos 2024

İstanbul Boğazı, SEA TURTLE isimli genel kargo gemisinin dümen arızası yaşaması sebebiyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, trafiğin geçici bir süreliğine askıya alındığını duyurdu. Bu durum, Kandilli önlerinde meydana geldi.
29 Mart 2024

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Ereğli ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldiğini ve dört işçinin etkilendiğini bildirdi. Göçüğün nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine polis, sağlık, UMKE, AFAD ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi. Vali, vardiyada 280 işçinin bulunduğunu ve sadece dört işçinin etkilendiğini belirtti.
13 Eylül 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremde yıkılan Mutlular Apartmanı'nın enkazında arama tarama çalışmaları sırasında hayat belirtisi tespit edilen Mustafa Sarıgül, 149 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına çeşitli arama kurtarma ekipleri, askeri personel ve Romanya'dan gelen ekipler destek verdi. Yaklaşık beş saat süren çalışmaların ardından Sarıgül, sağlık ekiplerine teslim edildi.
12 Şubat 2023

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Almanya'nın Akdeniz'deki kurtarma faaliyetlerine maddi destek vermesini eleştiren bir mektup gönderdi. Meloni, bu yardımların İtalya yerine Almanya'da yapılmasının daha faydalı olacağını belirtti. Ayrıca, Meloni, Akdeniz'deki kurtarma çalışmalarını yapan sivil toplum kuruluşlarının, bu faaliyetlerle göçmenleri denize açılma yönünde teşvik ettiklerini iddia etti. İtalya hükümeti, bu yıl ülkeye 133 bin sığınmacının geldiği için zor günler yaşıyor.
26 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu İskenderun'da yıkılan üç binanın enkazından bir çocuk dahil dört kişi yaralı olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonunda çalışan GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekipleri, gece saatlerinde Mehmet ve Hakan Yılmaz Çağan kardeşler ile Kubilay Özer ve Nejla Baygül'ü enkaz altından çıkardı. Kurtarılan depremzedeler, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.
7 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye'de meydana gelen fırtına ve aşırı yağışlar sonucunda Zonguldak açıklarında bir Türk bayraklı kuru yük gemisinin battığını ve bu olayda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batan gemideki 13 Türk mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı ve kayıp 11 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da sel nedeniyle ölümler gerçekleşmiştir.
20 Kasım 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Devlet Su İşleri'nin içme suyu hattı kazı çalışmasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu toprak altında kalan dört işçiden üçü hayatını kaybetti, bir işçi ise kurtarıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, boru patlaması sonucu göçüğün meydana geldiğini belirtti.
14 Temmuz 2024

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi. Bölgede ormanda mahsur kalan iki kişi, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici, sel nedeniyle kaybolan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, dört kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
5 Eylül 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

Maltepe sahiline bırakılan karavanlar, Küçükyalı sakinlerinin şikayetleri üzerine belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Aylardır park halinde duran karavanların sahiplerine ulaşılarak çektirildi, ulaşılamayan karavanlar ise çekiciyle yediemin otoparkına götürüldü. Toplamda 30'a yakın karavan sahilden kaldırıldı. Semt sakinleri, sahilde araçlarına yer bulmakta zorlandıkları için bu işlemden memnun kaldı.
9 Temmuz 2024

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Köprüsü'nde polis kontrolü sırasında bir kişi, polisten kaçmak amacıyla denize atladı. Vatandaşların attığı can simidine bir süre tutunan şahıs, daha sonra köprünün altına doğru ilerleyerek gözden kayboldu. Olayın ardından bölgeye deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi, ancak yapılan aramalarda kişiye dair bir bulguya rastlanmadı. Arama çalışmaları sürüyor.
19 Mayıs 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022'de güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuklara ilişkin istatistikleri yayınladı. Buna göre, çocukların karıştığı olay sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20,5 artarak 601 bin 754'e çıktı. Bu olaylarda çocukların 259 bin 106'sı mağdur olarak, 206 bin 853'ü 'suça sürüklenme' sebebiyle, 100 bin 490'ı bilgisine başvurma amacıyla, 16 bin 499'u kayıp olması sebebiyle, 12 bin 684'ü 'kabahat işlediği' iddiasıyla, 6 bin 122'si diğer nedenlerden dolayı güvenlik birimlerine geldi veya getirildi.
2 Ağustos 2023

Samsun'un Atakum ilçesinde aileleriyle denize giren ikizler İncilay ve Ahmet Altındal (12) ile akrabaları Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), boğulma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve polis ekipleri, üç çocuğu sudan çıkardı. İncilay Altındal sahilde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ancak daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Elif Nur Topçu da kurtarılamadı. Ahmet Altındal için arama çalışmaları devam ediyor.
15 Temmuz 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

İstanbul Boğazı'nda, Ukrayna'dan Mısır'a giden 229 metre boyundaki ALEXIS isimli yük gemisi, Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası yaşayarak karaya oturdu. Bu durum üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, boğazdaki gemi trafiğini çift yönlü ve geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geminin kurtarılması için çeşitli kurtarma ekiplerini ve ekipmanlarını olay yerine sevk etti.
7 Mayıs 2024

Mersin'in Anamur ilçesindeki Morca Mağarası'nda 3 Eylül'de rahatsızlanan ABD'li dağcı Mark Dickey, 9 Eylül'den itibaren başlayan tahliye çalışmalarının ardından güvenli bir şekilde mağaradan çıkarıldı. Tahliye çalışmalarına AFAD, UMKE, jandarma, Avrupa Mağara Kurtarma Derneği (ECRA) ve Türkiye Mağaracılık Federasyonu ekipleriyle beraber Türkiye dışında 8 ülkeden 196 arama kurtarma uzmanı katıldı. Dickey, daha sonra Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi ve tedavisine başlandı.
12 Eylül 2023

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir baba ve altı yaşındaki kızını enkaz altından kurtardı. Baba ve kızın kurtarılma anı Yunan ekiplerin sevinç gözyaşları ile kaydedildi. Aynı zamanda Polonya İtfaiyesi de Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir erkeği enkazdan çıkardı. Polonya, Türkiye'ye 76 uzman itfaiyeci ve sekiz arama kurtarma köpeği gönderdi ve madencilerin de gönderileceği açıklandı.
7 Şubat 2023
İşaretlediklerim