Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen depremler sonrasında, Türkiye'deki baraj ve göletlerin durumunu değerlendirdi. Bakan Kirişci, 110 baraj ve 30 göletten 90'dan fazlasının incelendiğini ve Sultansuyu Barajı'nın suyunun boşaltılmaya başlandığını açıkladı. Ayrıca, bazı baraj ve göletlerde minör sızıntılar olduğunu ancak bunların önemli olmadığını ifade etti.
8 Şubat 2023

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarının yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmekte. Anadolu yakasında Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Ümraniye ve Kartal; Avrupa yakasında ise Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bakırköy, Bayrampaşa, Başakşehir, Esenyurt ve Beylikdüzü bölgeleri beyaz örtüyle kaplandı. Çamlıca Tepesi gibi kentin simge noktaları da karla kaplı durumda. Bakırköy'de toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar kar yağışına şaşkınlıkla karşıladı.
1 Şubat 2023

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçenin içme suyunun sağlandığı Kadıköy Barajı'nda su seviyesinin yüzde 10'un altına düştüğünü ve yalnızca iki aylık su rezervi kaldığını belirtti. Helvacıoğlu, sıcak hava etkisinin artması ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle 45 gün sonra Keşan'ın yarısına su veremeyebileceklerini, hatta gelecekte suya muhtaç kalabileceklerini ifade etti. Bu nedenle vatandaşlardan su tasarrufu yapmalarını istedi.
21 Temmuz 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde ve yağmurun da etkisiyle trafik yoğunluğu yüzde 87 seviyesine çıktı. Avrupa yakasında yüzde 83, Anadolu yakasında ise yüzde 90'a varan yoğunluklar ölçüldü. İş çıkışı evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar toplu taşıma duraklarında da yoğunluk oluşturdu. Özellikle D-100 kara yolu ve TEM otoyolunda trafik durma noktasına geldi ve bazı bölgelerde araçlar güçlükle ilerledi.
9 Ocak 2024

Eskişehir'de hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düşmesi sonucu Porsuk Çayı'nın yüzeyi buzla kaplandı. Soğuk hava günlük hayatı olumsuz etkiledi ve bazı sürücüler araç camlarındaki buzu kazımak zorunda kaldı. Bir gondolun buz üzerinde ilerlemeye çalıştığı gözlendi. Soğuk havanın kentte yarın da devam etmesi bekleniyor.
14 Ocak 2024

Son bir yılda damacana su fiyatları yüzde 160 oranında artarak 50 TL sınırına yaklaştı. Bu durum, tüketicilerin ambalajlı sular yerine şebeke sularına yönelmelerine neden oldu. SUDER Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, ambalajlı su maliyetlerinin büyük bir kısmının suyun kendisinden değil, ambalajlama ve taşıma gibi diğer maliyetlerden kaynaklandığını belirtti.
18 Ocak 2023

Yapı ve Zemin Laboratuvarları Derneği Başkanı Yavuz Poyraz, Haberturk TV'de yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde hazır betonun yaklaşık dörtte birinin, İstanbul'da ise yüzde 40'ının standartların altında olduğunu ifade etti. Poyraz, Yapı Denetim Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden bu yana Türkiye genelinde düşük standartlı beton oranının yüzde 40'lardan yüzde 26'lara gerilediğini, ancak İstanbul'da durumun daha vahim olduğunu belirtti. Ayrıca bazı firmaların ürettiği betonun yüzde 67'sinin düşük standartta olduğunu da ekledi.
27 Şubat 2023

Sağlık Bakanlığı, 2022 yüzme sezonunda yürütülen izleme çalışmalarını değerlendirdi. Bakanlık, 1445 izleme noktasından 1140'ını 'mükemmel' olarak sınıflandırdı. Ayrıca, 'iyi' sınıfında 165, 'yeterli' sınıfında 86, 'zayıf' sınıfında 54 izleme noktası tespit edildi. Türkiye'nin yüzme suyu kalitesini Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu şekilde izlediği belirtildi.
5 Ağustos 2023

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, son yağışlarla birlikte yüzde 80'in üzerine çıktı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, kentteki barajlardaki su miktarı 695 milyon 25 bin metreküpe ulaştı. Bu oran, baraj ve göletlerin toplam 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacminin yüzde 80,03'üne denk geliyor.
23 Mart 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 39,84'e düşerek yılın dokuz ayının en düşük seviyesine ulaştı. 2024 yılı içerisinde en yüksek doluluk oranı nisanda yüzde 82,62 olarak kaydedilmişti. Barajlara düşen yağış miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 173 bin metreküp olarak ölçüldü.
25 Eylül 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) paylaştığı verilere göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bu yıl yüzde 81,29'a ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 45 seviyelerindeydi. Bu artış, yılın ilk dört ayında barajlara düşen yağış miktarının metrekare başına 248,89 kilogram olmasından kaynaklanıyor. İstanbul'da günlük su tüketimi ise dün itibarıyla 3 milyon 92 bin metreküp olarak ölçüldü.
15 Nisan 2024

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde 49,86 olarak ölçüldü. Bu oran, 6 Mayıs'ta yüzde 83,43'e kadar yükselmişti ancak o tarihten sonra sürekli bir düşüş yaşandı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kente su sağlayan baraj ve göletlerin toplam biriktirme hacmi 868 milyon 683 bin metreküp iken, mevcut su miktarı 436,36 milyon metreküp olarak kaydedildi. İstanbul’da günlük su tüketimi ise 3 milyon 453 bin metreküp olarak belirlendi.
22 Ağustos 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su tüketiminde yüzde 40 tasarruf sağladığı belirtilen su aparatlarını (perlatör) dağıtmaya başladı. Bu aparatların musluk başlarına takılmasıyla suyun akışı havayla karışarak kullanım miktarı azalırken su basıncı korunuyor. Aboneler, 'Su Protokolü Kampanyası'na katılarak bu aparatları temin edebiliyor ve kampanyaya katılım için İSKİ'nin web sitesi veya 'İstanbul Senin' uygulaması kullanılabiliyor. Aparatlar, kampanyaya katılan abonelere İSKİ personeli tarafından adrese teslim ediliyor.
21 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda, su fiyatlarına konutlarda yüzde 53'e, iş yerlerinde ise yüzde 60'a varan oranlarda zam yapıldı. İstanbulluların yüzde 85'inin kullandığı 0-15 metreküp arası birinci kademede su birim fiyatı yüzde 36 artarak 23.72 TL'den 32.28 TL'ye çıktı. İş yerlerinde ise birinci kademe su fiyatı yüzde 36 zamla 62.14 TL'den 84.51 TL'ye yükseldi. Zam kararı, İSKİ'nin su satış ve kullanılmış suyun uzaklaştırılması bedeli tarife teklifi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.
14 Mayıs 2024

Sakarya'daki Sapanca Gölü'nün suyu 17 metre çekildi ve kayıklar karaya oturdu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), göldeki su kaybını görüntüledi ve bilinçsiz sulama ile kaçak kullanımın bu duruma neden olduğunu belirtti. Gölün su seviyesi maksimum doluluğu olan 32,20 metreden 30,57 metreye düştü. SASKİ, yağışların beklenen etkiyi göstermediğini ve su kaynaklarının sınırsız olmadığını vurguladı.
25 Eylül 2024

Kuraklık nedeniyle Edirne'deki Tunca Nehri'nde su seviyesi dip seviyeyi gördü ve bazı yerlerde su akışı tamamen durdu. Nehrin Bayezid Köprüsü ve Tunca Köprüsü altındaki bölümlerde su akışı durmuş, yüzey yosun ve su mercimekleriyle kaplanmış durumda. Tarımsal sulamada da kullanılan nehrin debisi Devlet Su İşleri’nin Suakacağı İstasyonu’nda saniyede 2 metreküp olarak ölçüldü. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte nehir yatağı ortaya çıktı ve nehirdeki çöpler su yüzüne çıktı.
22 Ağustos 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde su kaynaklarındaki önemli kayıplar nedeniyle dört mahallede 20, yedi mahallede ise 16 saat su kesintisi yaşanacak. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, artan su kullanımı ve iklim değişikliği nedeniyle kentin su kaynaklarının büyük ölçüde azaldığını belirtti. Bodrum Yarımadası'na içme suyu sağlayan Mumcular Barajı'nın ölü hacim seviyesine düşmesiyle su kesintileri başladı. Su kesintisi yaşanacak mahallelere Geyik Barajı'ndan su aktarıldıktan sonra tekrar su verilecek.
7 Ağustos 2024

İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nın kuzey bölgeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri çevresinde sisin yoğun olduğu gözlemlendi. Sis, Esenyurt, Büyükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye gibi yerlerde de görüş mesafesini düşürdü. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yapacak bazı uçuşlarda gecikmeler yaşanırken, Şehir Hatları seferlerinde iptal olmadı ve sabah trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak ölçüldü.
28 Şubat 2024

Edirne'nin önemli su kaynaklarından Tunca Nehri'nin debisi 2021 yılından beri düşüş gösteriyor. Devlet Su İşleri verilerine göre, nehrin akış hızı dört yıldır azalıyor ve bu durum su mercimeklerinin nehir yüzeyini kaplamasına neden oluyor. Trakya Üniversitesi'nden Doç. Dr. Musa Uludağ, bu düşüşün iklim değişiklikleri ve nehrin Bulgaristan'da içme suyu, tarım ve enerji üretiminde kullanılmasından kaynaklandığını belirtti. Uludağ, kuraklık durumunun doğal bir süreç olduğunu ve iklimin sürekli değiştiğini vurguladı.
21 Eylül 2024
İşaretlediklerim