ABD'nin Kansas City şehrinde, Amerikan futbolu şampiyonluk kutlaması olan Super Bowl sırasında silah sesleri duyuldu. Olay, kutlamaya katılan binlerce kişinin panikle dağılmasına neden oldu. Polis, olayla ilgili olduğu düşünülen iki kişiyi gözaltına alarak soruşturma başlattı. Kutlamaya katılan bazı kişilerin yaralandığı bildirildi.
15 Şubat 2024

Ağustos 2023'te Rusya'dan Ukrayna'ya kaçan savaş pilotu Maksim Kuzminov, İspanya'nın Alicante kentinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırı, 13 Şubat'ta bir evin garajında gerçekleşti ve Kuzminov'un cesedi üzerinde 33 yaşında bir Ukrayna vatandaşına ait kimlik bulundu. Ukrayna Askeri İstihbarat Merkezi, Kuzminov'un Ukrayna'da kalmak yerine İspanya'da yaşamayı tercih ettiğini bildirdi. Kuzminov, Rusya'dan kaçışını ve Ukrayna'ya sığınmasını anlatan görüntülerde, diğer Rus pilotlara da aynı yolu izlemeleri çağrısında bulunmuştu.
20 Şubat 2024

Çinli özel şirket Space Pioneer'e ait Tianlong-3 roketi, bir test sırasında yanlışlıkla fırlatıldı ve Gongyi şehri yakınlarındaki tepelere düştü. Roketin yapısal bir arıza nedeniyle fırlatma rampasından ayrıldığı ve yere çakılarak alevler içinde kaldığı belirtildi. Olayda can kaybı yaşanmadığı ve yangının söndürüldüğü bildirildi. Bu tür kazalar Çin'de nadir görülmekte olup, roketin planlanmamış bir uçuş gerçekleştirmesi dikkat çekti.
1 Temmuz 2024

Slovakya'da hükümet toplantısından sonra dört el ateş açıldı. Reuters'ın aktardığına göre Slovakya Başbakanı Robert Fico yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganın yakalandığı bildirildi. Olayla ilgili daha fazla bilgi güncellenecek.
15 Mayıs 2024
İşaretlediklerim