İçişleri Bakanlığı, 'Ayaklanistr' adlı bir Telegram hesabının Türkiye'de yaşayan Suriyelilere ait pasaport bilgilerini paylaştığını ve Sultanbeyli'de ayaklanma çağrısı yaptığını açıkladı. Yapılan incelemede hesabın yöneticisinin 14 yaşındaki E.P. olduğu tespit edildi ve gerekli işlemler yapıldı. Göç İdaresi Başkanlığı da paylaşılan bilgilerin güncel olmadığını belirterek geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
5 Temmuz 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

Kayseri'de 7 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması üzerine halk sokaklara döküldü. Ancak çocuğun Suriyeli olduğu ortaya çıkınca protestolar sona erdi. Elif Çakır, mağdurun kimliğine bakılmaksızın insanlık dışı bir olayın protesto edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AK Parti'nin seçim kazanmak uğruna sığınmacı politikasını değiştirdiğini ve bu durumun insani ölçüleri aştığını belirtti.
9 Temmuz 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da bir trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan ve sonrasında Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için iade sürecinin başladığını açıkladı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' kaçırdığını ve adalete teslim olacaklarını belirtti. Mısır adli makamlarıyla temasa geçilerek şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edildi.
7 Mart 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Özdağ, Adalet Bakanlığı'nın 'Suriye Aile Hukuku' isimli kitabı aile mahkemelerine gönderdiğini ve Suriyelilerle ilgili kararlarda bu kitabın esas alındığını iddia etti. Adalet Bakanlığı bu iddiayı yalanladı ve Ankara başsavcılığı, Özdağ'ın paylaşımı hakkında soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi. Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve ailesi durumu yetkililere bildirmişti. Soruşturma kapsamında Narin'in abisi gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi Adli Tıp tarafından incelenmişti. Diyarbakır 5’inci Sulh Ceza Hakimliği, çocuğun üstün yararı ve soruşturmanın gizliliği gerekçesiyle yayın yasağı kararı aldı.
29 Ağustos 2024

2015 yılında IŞİD'in Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırısında hayatını kaybeden 33 genci anmak için Ankara'da yürüyüş düzenleyen gençlik örgütleri, yürüyüş sırasında gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Konur 2 Sokak'tan Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı'na yürüyen gençler daha sonra serbest bırakıldı. Bu olay, Suruç saldırısının anılması ve gençlerin gözaltına alınmasıyla ilgili toplumsal bir tepkiyi yansıtıyor.
21 Temmuz 2024

Mezopotamya Ajansı'nın internet sitesi, 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle Erzurum 1'inci Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Mart tarihli kararıyla erişime engellendi. Ajans, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde yayın yapmaktadır. Erişim engeli kararı, Free Web Türkiye tarafından duyuruldu.
13 Mart 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 65'inci Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'nde Diken'in 'İTÜ'deki kadro ilanına Şentop'un oğlu için ince ayar' başlıklı sansürlenen haberlerini internet haberciliği kategorisinde övgüye değer buldu. Haberler, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlunun İTÜ'de bir kadro için yapılan sınavın iptal edilmesi ve şartların değiştirilerek yeniden ilan edilmesi sürecini ele alıyor. Bu haberler Meclis gündemine taşınmış ve sansürlenmişti. Ödül töreninde ayrıca farklı kategorilerde birçok gazeteci ve çalışma ödüllendirildi.
20 Mart 2024

Çorum'da, IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında kırmızı bültenle aranan iki kişinin de bulunduğu üç şüpheli gözaltına alındı. Çorum Valiliği'nin açıklamasına göre, şüphelilerin daha önce çatışma bölgelerinde IŞİD adına faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Operasyon, teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilere ait adreslere yapıldı. Gözaltına alınanlar, işlemleri için polis merkezine götürüldü.
12 Mart 2024

Hakkari'de intihar eden gençlerin aileleri, çocuklarının cep telefonlarından sürekli dini videolar izlediğini belirtiyor. Aileler, çocuklarının ölümünü dini açıdan normalleştirirken, devletin ilgili kurumlarından destek alamadıklarını ifade ediyor. Ayrıca, genç kız intiharlarının çoğunun cinsel istismar olaylarıyla bağlantılı olduğu ve bu olayların yeterince araştırılmadığı iddia ediliyor.
23 Temmuz 2024

ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesi yönünde görüş bildirdi. İstanbul'da meydana gelen bir trafik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Tok ve oğlu ABD'ye kaçmıştı. Türkiye, şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakını ABD’ye iletmiş ve her iki isim de bu kapsamda yakalanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bu adımı, Türkiye ile ABD arasındaki adli işbirliğini güçlendirme potansiyeline sahip.
27 Haziran 2024

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde üç kişinin öldüğü ve sekiz kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Saldırganın kayıplara karıştığı olayda, 15 yaşındaki bir çocuk saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklandı. IŞİD, saldırının Filistin'deki ve diğer yerlerdeki Müslümanların intikamını almak için yapıldığını belirtti. Ancak, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğine dair resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.
24 Ağustos 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının ardından Mısır'a kaçırdı. Tok, kaçışın ardından yaptığı açıklamada, oğlunun başına bir şey gelmesinden korktuğu için böyle bir adım attığını ve 'annelik içgüdüsüyle' hareket ettiğini belirtti. Ancak, kaçış görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Tok ve oğlunun adalete teslim olacaklarını duyurdu.
5 Mart 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlunun ABD makamları tarafından yargılanabileceğini belirtti. Tok ve oğlu, İstanbul'da bir kaza sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra Mısır üzerinden ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı, ABD'den iade talebinde bulunmuş, ancak Tok'un ABD vatandaşı olması durumunda yargılama sürecinin ABD yasalarına göre işleyebileceği ifade edildi. Bakan Tunç, Amerikan makamlarının Tok ve oğlunu geçici olarak tutuklayıp Türkiye'ye teslim etmelerini beklediklerini söyledi.
19 Mart 2024

Suriye Geçici Hükümeti, Kayseri'de Suriyeli bir şahsın bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan ve Suriyelilere yönelik saldırılara dönüşen olaylar üzerine sağduyu çağrısında bulundu. Olaylar sonucunda bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakılmış, polis ve itfaiye erleri yaralanmıştı. Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki Suriyelilerin korunmasının önemine vurgu yaparak, kışkırtıcı çağrılara uyulmamasını istedi. Ayrıca, bu tür olayların Türk-Suriye ilişkilerine zarar verme potansiyeline dikkat çekildi.
1 Temmuz 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olmasının ardından oğluyla birlikte Mısır'a kaçtı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' korumak istediğini ve kaza anında bir ölüm olduğunu bilmediğini belirtti. Ayrıca, oğlunun güvende olmasını ve adil bir şekilde yargılanmasını istediğini ifade ederek, ülkenin kendilerine karşı 'kana kan' bir tutum sergilemeyeceğini garanti etmesi halinde dönebileceklerini söyledi.
7 Mart 2024

Kayseri'nin Develi ilçesinde yedi yaşındaki bir çocuk, kaçak sünnet operasyonu sonrası kangren oldu. Olayla ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sünnetin yapıldığı özel sağlık kabini kapatıldı ve sünneti gerçekleştiren H.Ç. açığa alındı. Çocuğun tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor.
13 Ağustos 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne neden olan ve sonrasında Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için iade sürecinin başladığını duyurdu. Ancak Tok ve oğlunun ABD'ye kaçtıkları ortaya çıktı. Tok, daha önce yaptığı açıklamada, 'annelik içgüdüsüyle' oğlunu kaçırdığını ve adalete teslim olacaklarını belirtmişti. Bakan Tunç, Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini ve kırmızı bülten talep edildiğini, ancak Tok'un ABD'ye kaçtığını tespit ettiklerini açıkladı.
7 Mart 2024

Kars Aile Mahkemesi, Kars Sağlık İl Müdürlüğü'nün bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddeden aileye yönelik başvurusunu, biyolog ve alternatif tıpçı Aidin Salih'in eserlerine dayanarak reddetti. Hakim Muhammed Koç, topuk kanı almanın çocuğun anayasa ile korunan yaşam ve sağlık hakkı üzerinde yapacağı olumlu sonuçların tıbbi otoritelerce ispatlanmadığını belirtti. İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği, kararı eleştirerek, topuk kanı almanın çocuk sağlığı için önemli olduğunu vurguladı.
22 Ağustos 2024
İşaretlediklerim