Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa için 'sarı kod' uyarısı yayınlayarak, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini bildirdi. MGM'nin günlük tahmin raporunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı beklendiği, Marmara'da ise yer yer yoğun sisin olabileceği tahmin ediliyor.
5 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 29 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda bulunan iller arasında büyük şehirler de yer almakta. MGM, olası sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar için vatandaşları uyardı.
17 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ardahan ve Artvin illerini turuncu kod, Ağrı, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Rize, Trabzon, Van, Şırnak ve Iğdır illerini ise sarı kod ile çığ tehlikesi konusunda uyardı. Bu uyarı, söz konusu illerde yaşayan vatandaşlar ve ilgili kurumlar için önem taşımaktadır. MGM'nin bu uyarısı, olası çığ tehlikesine karşı önlem alınması gerektiğini göstermektedir.
7 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. İstanbul'da fırtına, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ise çığ tehlikesi bekleniyor. Güneydoğu, güney ve batı kıyıları parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis olması öngörülüyor. Meteoroloji renk kodları, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olarak dört farklı seviyede meteorolojik hadiseleri sınıflandırıyor.
10 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illeri için gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
16 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Turuncu kodla uyarılan iller Kırklareli ve Tekirdağ iken, sarı kodla uyarılan iller arasında Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük ve Osmaniye yer alıyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerine sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum riski bulunuyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
15 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne çevrelerinde akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, yerel dolu ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kodla yapılan uyarı, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
19 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yoğun sis beklendiğini belirterek sekiz il için 'sarı kod' uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da gece ve sabah saatlerinde yoğun sisin görüş mesafesini azaltabileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
4 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Haziran tarihli hava durumu raporunda Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
8 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 34 ilinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak sarı kod uyarısı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
2 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Yozgat illeri için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor ve vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
23 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hakkari, Van ve Şırnak illerini turuncu kod, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Siirt ve Batman illerini ise sarı kod ile uyararak, bu bölgelerde kar ve yağmur beklendiğini duyurdu. Siirt ve Şırnak'ta hem yağmur hem kar beklenirken, diğer illerde ağırlıklı olarak kar yağışı öngörülüyor. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, tipi, ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
19 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıya göre, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
9 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerini kapsayan 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağış beklendiği ve bu durumun ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin dört-altı derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege'nin batısı ve Marmara'nın güneyinde altı ilde beklenen fırtına nedeniyle 'sarı' kodlu uyarıda bulundu. Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa illerinde rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğu anlamına geliyor ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
29 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Giresun illerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yağış şiddeti sınıflandırmasına göre, kuvvetli yağış 21-50 kg/m² arasında değişiyor.
28 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Mersin, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır olmak üzere 15 ili sarı kodla uyardı. Mersin için gök gürültülü sağanak yağış, diğer iller için ise çığ tehlikesi konusunda uyarıda bulunuldu. MGM'nin çığ uyarısı son üç gündür devam etmektedir.
9 Şubat 2024
İşaretlediklerim