Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş. Bu olaydan önce, Koca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 'Fair Play/Adil Oyun' ödülüne layık görülmüş ve ödülü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden almış. Ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ödülün sorumluluk getirdiğini ve fair play'in yaygınlaşması için çalışacağını belirtmiş.
11 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda Koca ve iki kişi 'sporda şiddet' ve 'kamu görevlisini yaralama' suçlarından tutuklandı. Tutuklanan Koca, görevinden istifa ettiğini duyurdu ve özür diledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler maçlara çıkmama kararı aldı.
12 Aralık 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca dahil 13 kulüp görevlisinin PFDK'ya sevk edildiğini duyurdu. Ankaragücü, sevk edilenler arasında adı geçen Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya'nın kulüp personeli olmadığını belirtti. Faruk Koca, bir maç sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırmış ve tutuklanmıştı. Olayın ardından ligler süresiz ertelenmiş ve Koca başkanlık görevinden istifa etmişti.
13 Aralık 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına Türk futbol kulüpleri tepki gösterdi. Rizespor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor, Afyonspor, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor gibi kulüpler, bu sloganları kınayan açıklamalar yaptı. Rizespor, slogan atanları 'foseptik fareleri' olarak nitelendirirken, Yeni Malatyaspor stadyumlarda siyasi hedeflere acının alet edilmesini 'mide bulandırıcı' bulduğunu belirtti. İstanbul Başakşehir, Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor ise futbolseverlere sağduyu çağrısında bulundu.
27 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, finansal ya da diğer nedenlerden dolayı belirlenen kriterleri karşılayamayan yedi futbol kulübüne üçer puan silme cezası verdi. Bu cezalandırılan kulüpler arasında Süper Lig'den Kayserispor da bulunuyor. Diğer alt liglerden ceza alan takımlar ise Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor olarak sıralanıyor. Haberin detayları henüz paylaşılmamıştır.
30 Kasım 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere biten maç sonrasında hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Faruk Koca, Ankara'nın Bala ilçesinde doğmuş, serbest ticaretle uğraşan ve lise mezunu bir isimdir. Ayrıca 22. ve 23. yasama dönemlerinde AKP'den Ankara milletvekili olarak seçilmiştir. 2021 yılında Ankaragücü Kulübü başkanlığına seçilmiştir.
11 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı iddialarını reddetti. Büyükekşi, parmağıyla protesto seslerinin yükseldiği kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdiğini ifade etti. Büyükekşi, protestoların organize olduğunu ve bu durumu Çebi'ye belirttiğini söyledi.
7 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık'taki olağanüstü genel kurulda aday olup olmayacağına kararını önümüzdeki hafta vereceğini belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kendisine parmak sallamadığını, tribünleri gösterdiğini ifade etti. Çebi, teknik direktör Şenol Güneş'in ayrılığı ve transferler konusunda da açıklamalarda bulundu.
3 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ayrıca Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı ve Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya da disipline sevk edildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantep, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor ve Konyaspor'un çeşitli gerekçelerle disipline gönderildiği bildirildi.
22 Ağustos 2023

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saha komiseri raporuna göre Koca, koridorda 'Buradan çıkamayacaklar' ifadesini kullanmış. Olay sonrası ligler süresiz ertelenmiş, Koca tutuklanarak kulüp başkanlığından istifa etmiştir. Hakemler ve futbol camiası bu şiddet olayını kınamış, bazı kesimler ise Koca'nın arkasında durmuştur.
14 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023
İşaretlediklerim