Amsterdam-İstanbul seferini tamamlayan bir Türk Hava Yolları (THY) uçağında, iniş takımlarının olduğu bölümde yabancı uyruklu bir kişinin cesedi bulundu. Ceset, uçağın rutin bakımı sırasında fark edildi. Olay yerine gelen ekipler, uçağın etrafını güvenlik şeridiyle kapattı ve ceset, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. THY yetkilileri, kaçak yolcunun uçağın dış yüzeyindeki 'ana iniş takımı yuvası'na gizlendiği için sefer öncesi yapılan rutin kontrollerde fark edilmediğini belirtti.
15 Eylül 2023

İstanbul’un Şişli ilçesinde geri manevra yapan bir polis aracı, kaldırımda yürüyen iki kadına çarptı. 43 yaşındaki Ergül Kaya olay yerinde hayatını kaybederken, 24 yaşındaki Ayşegül Tufan yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. Kazaya karışan polis memuru işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. Kaya'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Çankırı'ya gönderildi.
10 Eylül 2024

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

Halk TV programcısı Serhan Asker, İzmir'de uçaktan indikten sonra polisler tarafından gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Asker, İzmir'e 'Görkemli Hatıralar' adlı programının çekimi için geldiğini belirtti. Yakalama emrinin neden verildiği henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, bazı şehirlerde sokaklarda cenazelerin beklediği gözlemlendi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşların kimliklendirilmesi ve naaşlarının yakınlarına teslim edilmesinin önemi vurgulandı. Kimliklendirilemeyen cenazeler, 24 saatlik bekleme süresinin ardından DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alınarak defnedilecek. Ölü muayene işlemleri, naaşın bulunduğu yerdeki başsavcılıklar tarafından yapılacak ve naaşlar çevre illere gönderilmeyecek.
8 Şubat 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'deki bir hastanenin bombalanması sonucu Türkiye'de üç günlük yas ilan edileceğini duyurdu. Gazzeli yetkililer, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü belirtmişti. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutarken, İslami Cihad iddiayı reddetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, ölü sayısını 471 olarak güncelledi ve yaralı sayısının 314 olduğunu bildirdi.
18 Ekim 2023

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı'nın hastaneye götürülürken yaşadığı kötü muamele nedeniyle artık hastaneye gitmeme kararı aldığını belirtti. Keskin, Yapıcı'nın kelepçelenirken kollarında morluklar oluştuğunu ve her hastane ziyaretinde işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Ayrıca, ağır hasta tutuklu Fatma Tokmak'ın sağlık durumunun kritikleştiğini ve Adli Tıp Kurumu'nun 'Cezaevinde kalabilir' raporuna rağmen İnsan Hakları Vakfı'nın aksi yönde raporu olduğunu ve Tokmak'ın kötü muamele gördüğünü aktardı.
12 Haziran 2023

Türkiye'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından alıkonan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la görüştüğü iddia edildi. AFP'nin bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la müzakere sürecini başlattı. Erdoğan'ın aynı zamanda barışın sağlanması için diplomasi trafiğini sürdürdüğü belirtildi.
11 Ekim 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

İsrail, Gazze'nin batısında bulunan Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bir aracı hedef alarak Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin üç oğlu ve torunlarını öldürdü. Bu saldırı, Hamas'ın İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından gerçekleşti. İsmail Haniye, çocuklarının ölümü üzerine yaptığı açıklamada, İsrail'in şantajına boyun eğmeyeceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, ailesinden savaşta 60'a yakın kişinin şehit olduğunu ve bu kayıpların Filistin halkının direnişini korkutmadığını ifade etti.
10 Nisan 2024

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

Usta sanatçı Türkan Şoray'a, 30 Nisan'da zatürre teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından seyahat yasağı getirildi. Sanatçıya bahçede bile yürümemesi tavsiye edildi. Bu sağlık durumu nedeniyle, Şoray Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılamayacak.
6 Mayıs 2024

Niğde'nin Selçuk Mahallesi'nde bulunan bir inşaatın asansör boşluğunda Cafer Erden (52) isimli bir erkeğin cesedi bulundu. Cesedi görenler durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Erden'in hayatını kaybettiğini tespit etti. Ceset, yapılan incelemenin ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
14 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı. Ayşe Ateş, dün CHP lideri Özgür Özel ile görüştükten sonra bugün de Erdoğan ile bir araya geldi.
11 Haziran 2024

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024

Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta M.Ö. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi F.Ö.'yü silahla vurarak öldürdü ve ardından kendisini vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetler, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
21 Eylül 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen büyük depremlerin ardından İsrail, arama-kurtarma ve sağlık personelinden oluşan 230 kişilik bir ekip göndererek deprem bölgesinde sahra hastanesi kurmaya başladı. İsrail'den Türkiye'ye ulaşan toplam yardım personeli sayısı 450'yi aştı. İsrail ordusu, deprem bölgesindeki arama-kurtarma faaliyetleri sırasında 23 yaşında bir kadını enkazdan kurtardıklarını ve şu ana kadar toplam dört kişiyi enkaz altından çıkardıklarını duyurdu.
8 Şubat 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve kalp pili takıldı. Bu durum, Netanyahu'nun Türkiye ve Kıbrıs'a yapmayı planladığı resmi ziyaretlerin ertelenmesine neden oldu. Netanyahu'nun ameliyatı, İsrail'de tartışmalı yargı reformunun parlamentoda tartışmaya açılmasına saatler kala gerçekleşti. Netanyahu, ameliyat olmasına rağmen oylamaya katılacağını açıkladı.
23 Temmuz 2023
İşaretlediklerim