TELE 1 yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, 100 gün önce tutuklanmasının ardından hakim karşısına çıktı. Yanardağ, savunmasında yargılandığı davanın basın ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırma, totaliter rejime sürükleme operasyonunun bir parçası olduğunu belirtti. Yanardağ, savcılığın montaj bir video uydurarak suçlanmasını sağladığını ve bağımsız medyanın sindirilmesi için burada olduğunu ifade etti. Yanardağ, savcılığın AKP'nin fedaisi gibi davrandığını ve sosyal medya trollerinin ağzıyla hareket ettiğini belirtti. Yanardağ, beraat kararı verilmesini ve davanın düşürülmesini talep etti.
4 Ekim 2023

Dünya şampiyonu okçu Mete Gazoz, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hazırlanan ve Atatürk yerine kendisine yer veren bir görsel hakkında tvnet'e tepki gösterdi. Görsel, sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Gazoz, Twitter hesabından tvnet'in görselini Atatürk fotoğrafıyla alıntılayarak 'Doğru kullanım şekli' diye yazdı. Tepkilerin ardından TVNET, görseli kaldırdı.
29 Ekim 2023

Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür programının 'gazi kartı' konulu bir skeci sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. Söz konusu skeçte gazilerle ilgili tartışmalı ifadeler kullanıldı. '#GüldürGüldürHaddiniBil' etiketiyle sosyal medyada tepkilerin artması üzerine RTÜK, programa inceleme başlattı. Show TV ise skecin yayınlanmaya uygun görülmediğini ve yayınlanmadığını açıkladı.
3 Şubat 2024

Ece Üner, tv100 Ana Haber bülteninden kendi isteğiyle ayrıldığını duyurdu. Ayrılık haberini sosyal medya üzerinden paylaştı ve izleyicilere teşekkür etti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl boyunca kendisine destek ve güven veren tv100 yönetimine de teşekkürlerini iletti. Üner, izleyicileriyle yakında tekrar görüşeceğinin sinyalini verdi.
2 Şubat 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dijital platform GAİN'in yayınlamayı planladığı Aşk Adası programının fragmanı üzerinden toplumsal ve kültürel değerlerle bağdaşmayan içeriklere müsaade etmeyeceklerini belirtti. Fragman, iki gün önce sosyal medyada yayınlandı ve tartışmalara neden oldu. RTÜK, fragmanın dijital yayıncının bilgisi dışında yapımcı firma tarafından yayınlandığını tespit etti ve konuyu yakından takip ettiğini kamuoyuna duyurdu.
16 Şubat 2024

Cumhuriyet Gazetesi, kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladı. Gazete, Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümlerinin ardından bu özel günü kutlama fırsatı buldu. Gazetenin kurucusu Yunus Nadi ve ondan sonra gelen yöneticiler anıldı. Gazete, 31 yıldır Cumhuriyet Vakfı tarafından yönetiliyor ve bu süreçte birçok değerli katkıda bulunanlar da övgüyle anıldı.
8 Mayıs 2024
İşaretlediklerim