Isparta'da 22 yaşındaki Hasan Tanrıkulu, bir eğlence mekanında darp edildikten sonra evinde ölü olarak bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların kimliklerini tespit etti. Dört şüpheliden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
5 Ocak 2023

Bursa'nın İznik ilçesinde, Karadere mevkisindeki bir mağarada define aramak için giren Teyfik Ö., oğlu Okan Ö. ve İbrahim E. isimli üç kişi, mağarada gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Kayıpların yakınları durumu fark edip yetkililere haber verdikten sonra, AFAD, JAK, UMKE, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 2 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda üç kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Cesetler, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
18 Nisan 2024

İzmir'in Konak ilçesindeki bir apartman dairesinden yayılan kötü koku üzerine apartman sakinlerinin polise haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, dördüncü kattaki dairede Yalçın Suat Gürzeren (52) ve annesi Suzan Gürzeren'in (88) cansız bedenlerini buldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından anne ve oğlunun cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
6 Temmuz 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen bir operasyonda, sahte kanser ilaçları sebebiyle çocuk ölümlerine neden olan bir örgüte yönelik olarak 26 Aralık'ta beş ilde 37 kişi gözaltına alındı ve 4 milyon lira değerinde sahte ilaç ele geçirildi. Operasyonda hedef alınan kişilerden biri olan Necati Zaman'a yönelik Ankara'da yapılmaya çalışılan baskında, polisler yanlışlıkla bir hâkim ve devletin kritik bir kurumunda çalışan eşinin evine girdi. Bu yanlışlık, adreste yaşanan bir karışıklık nedeniyle meydana geldi ve baskın sırasında yaşananlar tutanaklara yansıdı.
18 Nisan 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Türkiye Güreş Federasyonu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde bir binanın yıkılması sonucu sekiz güreşçinin kurtarıldığını, dört güreşçinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Kurtarılan sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, halen enkaz altında olan sporcuların olduğu ve AFAD yetkililerinin dinleme çalışmalarının olumsuz sonuçlandığı ifade edildi. Federasyon, kurtarma çalışmalarında yer alan güreş camiasına teşekkür etti ve yaşanan olay nedeniyle taziye dileklerini iletti.
8 Şubat 2023

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

BBC muhabiri Tom Bateman, Kahramanmaraş merkezli depremden kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesi'ne getirilen çocukların durumunu aktardı. Yoğun bakımda anne ve babası bulunamayan altı aylık bir kız bebek gibi kimliği belirsiz yüzlerce çocuk tedavi altında. Hastane, deprem bölgesindeki diğer hastanelerin hasar görmesi veya yıkılması nedeniyle bir merkez haline gelmiş. Dr. Nurşah Keskin ve Dr. İlknur Banlı Cesur, çocukların şok nedeniyle konuşamadıklarını ve en az 100 isimsiz çocuğun tedavi altına alındığını belirtiyor. Dr. Keskin de depremde akrabalarını kaybetmiş ve çocuklarıyla hastaneye sığınmış.
11 Şubat 2023

Diyarbakır Barosu, 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun Diyarbakır Lice'de polisler tarafından alıkonulduğunu ve dövüldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu. İddialara göre çocuk, Kürtlere küfretmeye ve İstiklal Marşı'nı zorla okumaya zorlanmış, işkence sonrası ağzı ve elleri bağlanarak bataklığa atılmıştır. Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği veya Emniyet'ten henüz bir açıklama yapılmamıştır.
22 Mart 2023

Kilis'te 4 Nisan'da kaybolan Suriyeli dokuz yaşındaki Gina Mercimek, evinin bulunduğu sokaktaki bir evin su kuyusunda öldürülmüş halde bulundu. İtfaiye ekibinin kuyudaki suyu tahliye etmesiyle çocuğun cesedi ve boynuna bağlanmış bir briket ortaya çıktı. Olayla ilgili şüpheli H.B. ve bir kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam etmektedir.
6 Nisan 2023

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kayıp olarak aranan 28 yaşındaki Fatih Kara, sulama kanalında ölü olarak bulundu. Kara'nın yakınları, 17 Temmuz'da evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmemesi üzerine kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, Kara'nın cep telefonunu sulama kanalının kenarında buldu ve ardından cansız bedenine ulaştı. Gençin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Gölhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Temmuz 2023

2014 yılında Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt'u öldüren polis Sezgin Korkmaz'ın yargılandığı davada, mahkeme görüntülerin izlenmesi ve bilirkişi raporu alınması talebini reddetti. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararında olayla ilgili görüntülerin mahkeme heyeti tarafından izlendiği ancak bu konuda bir bilirkişi incelemesi yapılmadığı belirtilmişti. Duruşmada, Kurt'un eşi Narin Kurt, 'Görüntüleri izlemeden haklıyı haksızı nasıl ayıracaksınız? Biz dokuz yıldır adalet bekliyoruz' dedi.
10 Ekim 2023

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş-Pazarcık depreminde oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, cenazelerini defnettikten sonra yıkımın nedenlerini ve sorumlularını araştırmaya başladı. Göksu, dört aydır iddianamenin hazırlanmasını bekliyor ve adalet sağlanana kadar mücadele edeceğini belirtiyor. Oğlu ve ailesinin yaşadığı Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına yol açan sorumluların bulunmasını isteyen Göksu, apartmanın yıkılmasında yapılan tadilatlar ve belediyenin rolüne dikkat çekiyor. Göksu, hukuki süreçte ilerleme olmamasından şikayetçi ve adaletin yerini bulması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ediyor.
11 Haziran 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe mahallesinde muhtar adayı olan manken Simurg Sarsılmaz, sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sarsılmaz, adaylık açıklamasının ardından sosyal medyanın gündemine oturmuş ve geniş bir ilgi görmüştü. Ancak, aldığı tehditler ve cinsel içerikli hakaretler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Sarsılmaz, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
28 Şubat 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Muhammet Ali Binen isimli genç, aralarında husumet olduğu iddia edilen arkadaşları Tugay Kopal ve Mahir Palamut'u pompalı tüfekle vurdu. Saldırı sonrası Binen, olay yerinde kendisine de ateş ederek yaşamına son verdi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kopal ve Binen'in olay yerinde hayatını kaybettiği, ağır yaralanan Palamut'un ise hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.
25 Temmuz 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki bir yaşlı bakım evinden ayrılan ve haber alınamayan Mehmet Taşkın ve Osman Nalbant isimli iki kişi, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulundu. Osman Nalbant sağ olarak bulunurken, Mehmet Taşkın ise ölü olarak bulundu. Arama çalışmalarına polis, jandarma, AFAD, AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri katıldı. Taşkın'ın cesedi, incelemenin ardından hastane morguna gönderildi.
15 Temmuz 2023
İşaretlediklerim