Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde yarın Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
11 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinde bulunan 16 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Afyonkarahisar, Edirne, Kütahya, Bursa, Denizli, Konya ve Uşak'ta rüzgar; diğer illerde ise rüzgarın yanı sıra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge sakinleri, olası ulaşım aksamaları, çatı uçması, zehirlenmeler, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
8 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle iki il için turuncu, 13 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. İç Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden esen rüzgarın saatte 40-70 kilometre hızında olması öngörülüyor.
23 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı. Beklenen kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklar öngörülüyor. Ayrıca kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere karşı şehir sakinleri uyarıldı.
29 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için yağmur ve rüzgar uyarısı yaparak, yedi il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hatay, İzmir, Manisa, Muğla, Osmaniye, Aydın, Çanakkale, Mersin ve Kahramanmaraş'ta gök gürültülü sağanak yağış; diğer illerde ise rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
16 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Malatya için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Cuma akşam saatlerinden Cumartesi gece yarısına kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşlar bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Önceki hafta bölgede yaşanan sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 9 Ocak Salı gününden itibaren Marmara, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde kar yağışı olacağını bildirdi. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftadan itibaren hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının İstanbul'da etkili olacağını ve sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşeceğini açıkladı.
4 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 15 iline sarı, 15 iline ise turuncu kodlu yağış uyarısı yayınladı. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde; çok kuvvetli ve şiddetli yağışların ise Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde beklendiği ifade edildi. Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli esmesi ve hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde düşmesi bekleniyor.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, Meteoroloji'nin pazartesi günü Batı Karadeniz'de fırtınanın etkili olacağına dair duyurusunun ardından vatandaşları uyardı. Yarın sabah saatlerinde fırtınanın etkili olacağı belirtildi. Fırtınanın, yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
15 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul ve çevre illerde yarın akşam saatlerinden cuma sabahına kadar sürecek kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına beklendiğini duyurdu. Güney ve güneybatı yönlerden esmesi beklenen rüzgarın ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere neden olabileceği belirtilerek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
17 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için 'turuncu', beş il için ise 'sarı kod'lu hava durumu uyarısı yayınladı. Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyden, doğu kesimlerde güneyden esmesi ve bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.
17 Mart 2023

İstanbul Valiliği, kentin Karadeniz'e bakan kıyı kesimlerinde akşam saatlerinde başlayacak ve pazartesi sabahına kadar sürecek bir fırtına beklendiğini duyurdu. Valilik, yurttaşların fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
5 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarılar, rüzgar, gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı beklentileri üzerine yapıldı. Sıcaklıkların batıda mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
20 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim