İstanbul'da yaşanan sağanak yağışlar, uzun süredir düşüş gösteren baraj doluluk oranlarını bir miktar artırdı. İSKİ'ye göre, 12 Kasım itibarıyla barajların genel doluluk oranı yüzde 16,18'den yüzde 16,43'e yükseldi. Ağustos sonunda yüzde 29,22 olan doluluk oranı, eylül sonunda yüzde 22,7'ye düşmüş ve kasım ayında yüzde 17'nin altına gerilemişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için önümüzdeki günlerde de sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
12 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların 8-10 derece düşeceğini ve kar yağışının beklendiğini duyurdu. Marmara bölgesi genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisine giriyor. Hafta boyunca özellikle şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. 16 Ocak'a kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin beş derece altında olması, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
8 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların yarından itibaren Türkiye genelinde düşmesini beklediğini açıkladı. Ancak batı, iç ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde 4-5 derece azalma beklenirken, yağış beklenmiyor. Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgarların üç gün daha etkili olması bekleniyor.
20 Ağustos 2023

Ankara'nın merkez ve bazı ilçelerinde etkili olan kuvvetli sağanak ve rüzgar, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Eryaman'da çatılar uçtu, Selanik Caddesi'nde ağaçlar devrildi. Trafikte aksamalar yaşanırken, kavşaklarda su birikintileri oluştu. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, rüzgarın etkisiyle bir koltuğun havada uçtuğu görüldü.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, 11-16 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkili olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkacak. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların bir hafta boyunca yüksek seyredeceği, İstanbul'da 35 dereceye, Ege'nin iç kesimlerinde 40 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca düşük nem oranı nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerinde orman yangını riskinin arttığı belirtiliyor.
12 Temmuz 2023

İzmir'in Urla ilçesinde, otoyolda seyreden bir otomobilde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka mahallesinde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı. Yangın, dokuz uçak, 12 helikopter, 18 arazöz, altı su ikmal aracı ve dört dozerle müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
30 Temmuz 2023

Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı ve Ladik ilçelerinde tüm okullar, Atakum ve Canik ilçelerinde ise taşımalı eğitime şiddetli yağışlar sebebiyle bir gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ve bazı güzergahlardaki öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi. Diğer ilçelerde de taşımalı eğitim yoluyla gelen öğrenciler için bir günlük izin kararı alındı.
6 Haziran 2023

İzmir'in Buca ilçesindeki Doğancılar Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor.
18 Eylül 2023

İran Meclisi Tarım Komisyonu Başkanı Muhammed Cevad Askeri, ülkedeki arazilerin her yıl yaklaşık 1,5 milyon hektar çölleştiğini belirtti. Askeri, bu durumun tehlike arz ettiğini ve kuraklıkla etkin mücadele etmenin önemli bir görev olduğunu ifade etti. İran Ulusal İklim ve Kuraklık Krizi Yönetimi Merkezi Başkanı Ahad Vazife ise son 50 yılda ülkede yağış miktarının azaldığını, bu yıl mart ayında düşen yağmur miktarının geçen seneye oranla yüzde 16 azaldığını belirtti.
1 Ekim 2023

Ankara Valiliği, son meteorolojik değerlendirmelere dayanarak, kentin çevrelerinde yarın akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarılarak tedbirli olmaları istendi.
17 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19-24 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların 3 ila 8 derece, diğer bölgelerde ise 1 ila 5 derece mevsim normallerinin üstünde olması bekleniyor. Bazı illerde sıcaklıkların 41 dereceye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlar, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları ve tedbir almaları konusunda uyarıldı.
18 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), pazar akşam saatlerinden başlayarak İstanbul'da kar yağışı olacağını duyurdu. Marmara Bölgesi'nin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceği belirtildi. Cumartesi günü yağmur şeklinde başlayacak yağışların, pazar günü karla karışık yağmur ve akşam saatlerinden itibaren ise kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. 31 Ocak'a kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2-5 derece altında olması, 1-10 Şubat tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında veya 1-3 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor.
26 Ocak 2024

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını beşinci gününde kontrol altına alındı. Yangın, 24 Temmuz'da Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlamıştı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangına karadan müdahale edilemediğini, gece görüşlü helikopterlerle ve sabah havalanan uçaklarla müdahale edildiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucu kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
28 Temmuz 2023

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.
28 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, yüz binlerce evin oturulmaz hale gelmesi üzerine, yeni konut ve yaşam alanları inşa etme çalışmaları başladı. Resmi Gazete'de yayınlanan bir cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, afetten etkilenenler için iskan alanları belirlenirken, ormanlar ve meraların da kullanılabileceği belirtildi. Orman mühendisi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, kararı eleştirerek, su havzaları, korunan alanlar ve tarım alanlarında iskanın olmayacağı kriterlerin belirlenmemiş olmasına ve biyolojik çeşitliliğin korunması gerektiğine dikkat çekti.
24 Şubat 2023

Prof. Dr. Levent Kurnaz, El Nino etkisi nedeniyle Türkiye'de eylül ayı sıcaklık ortalamasının normal değerlerin üzerinde olacağını belirtti. El Nino'nun Türkiye'ye yağış getireceğini ve bu sayede geçen seneki kuraklığın yaşanmayacağını umduğunu ifade etti. Kurnaz, 2024 yılında dünya genelinde ölçülen rekor sıcaklıklardan çok daha yüksek değerlerin görüleceğini de belirtti.
29 Ağustos 2023

Hatay'da, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası yıkılan binalardan biri, AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik'in açılışına katıldığı Ser-Al İnşaat'a ait Güçlü Bahçe City sitesi oldu. Sosyal medyada tepkilerin artması üzerine firma sahibi Servet Altaş, yüzlerce binanın yıkıldığını belirterek, medyanın kendisini haksız yere hedef gösterdiğini ve asılsız haberler yapıldığını öne sürdü. Altaş, depremin şiddetine dikkat çekerek, şehirde kullanılabilecek az sayıda binanın kaldığını ve önceliğin can kurtarmak olması gerektiğini ifade etti.
9 Şubat 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamış ve 190 hektarlık alanda etkili olmuştu.
18 Eylül 2023

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı etkileyen sel felaketinde can kaybı 17'ye yükseldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, felaketi küresel ısınmaya bağladı ve kuraklık riskinin ortadan kalkması nedeniyle bir memnuniyet ifade etti. Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, Atatürk Barajı'nda su seviyesinin 300 bin metreküp arttığını belirtti ve yağışların düzensizliğine rağmen toprağın suya kavuşmasının önemli olduğunu vurguladı.
17 Mart 2023
İşaretlediklerim