Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı kentler arasında İstanbul, Bolu, Karabük, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Artvin ve Trabzon bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
24 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere 15 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yurdun iç kesimlerinde, Karadeniz’de, Marmara’nın doğusu ile Orta ve Doğu Akdeniz’de etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağı ancak genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.
24 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı 18 kent arasında İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirler de bulunuyor. Ayrıca, sıcaklıkların iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de ise 3 ila 5 derece azalacağı belirtildi.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Samsun ve Sinop'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı ve kıyı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, diğer bölgelerde ise normal değerlerde olacağı belirtildi. Vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi.
14 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların batı ve iç kesimlerde 2-5 derece azalacağı, doğu kesimlerde ise 3-5 derece artacağı belirtildi. Özellikle Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ankara illerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.
4 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, iç ve doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarın esmesi, yağış anında ise kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
31 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenirken, iç kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Akdeniz ve Ege kıyılarında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.
18 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde ve Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı, diğer yerlerin ise açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
5 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın güneybatısı ve diğer bazı illerde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında İzmir, Manisa, Kars, Ardahan, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Van bulunuyor. Ayrıca, Batı Akdeniz’in batısında (Kaş-Kumluca) cuma, cumartesi ve pazar günleri fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.
14 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un batısı ve Trakya bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışların bu akşam saat 20.00'ye kadar aralıklarla kuvvetli olacağı öngörülüyor.
5 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Ankara çevreleri ve Mersin'in doğusu yağışlı geçecek. Bu durum, bölgede yaşayan vatandaşlar için önemli bir uyarı niteliği taşımaktadır.
9 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, hafta sonu boyunca Türkiye genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile bazı illerde yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Pazar günü ise kıyı kesimler dışında yurt genelinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.
25 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 20 kentte kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu’nun doğusu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu, Orta ile Doğu Akdeniz bölgelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
23 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim