Türkiye'deki sinemalarda bu hafta beş yeni film vizyona giriyor. 'The Marvels' filmi, Brie Larson'ın Captain Marvel olarak evreni kurtarmaya çalıştığı bir aksiyon filmi. 'Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası' isimli yerli komedi filmi, bir genç adamın aşkı için çıktığı macerayı anlatıyor. 'Seni Görüyorum' dram türünde, İstanbul'a taşınan üç kardeşin hikayesini ele alıyor. 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' ve 'Troller Hep Beraber' ise çocuklar ve animasyon severler için gösterime giren iki animasyon filmi.
10 Kasım 2023

Johnny Depp, Jeanne du Barry filminde başrol oynayarak sinemaya dönüş yaptı ve bu filmle 76. Cannes Film Festivali açıldı. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Açılış gecesinde Depp, Amber Heard'a karşı açtığı iftira davasını kazandıktan sonra ilk kez bir uzun metrajlı filmde yer aldığı için dakikalarca ayakta alkışlandı. Festivalde ayrıca onur ödülü alan Michael Douglas, Türk oyuncu Meryem Uzerli ve diğer ünlü isimler de yer aldı.
17 Mayıs 2023

Marvel, Blade karakterinin başrolde olduğu 'Marvel’s Blade' isimli yeni bir video oyununu duyurdu. Oyun, Bethesda, Arkane ve Marvel Games iş birliğiyle geliştiriliyor ve tek oyunculu, üçüncü şahıs perspektifinden oynanacak bir yapıya sahip olacak. Oyunun Paris'te geçeceği ve 'çok yakında' piyasaya sürüleceği belirtiliyor, ancak net bir çıkış tarihi verilmedi.
8 Aralık 2023

Zoe Saldana, 'Avatar: Suyun Yolu' filmiyle birlikte dört farklı filmde rol alarak her biri iki milyar dolardan fazla hasılat yapan ilk oyuncu unvanını kazandı. Bu filmler arasında 'Yenilmezler: Son Oyun' ve 'Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı' da bulunuyor. Ayrıca, yönetmen James Cameron, gişe rekortmeni 10 filmden üçünde imzası olan tek yönetmen oldu. Zoe Saldana'nın kariyeri, 'Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti', 'Star Trek' ve 'Guardians of the Galaxy' gibi filmlerle yükselişe geçmiş ve Marvel Evreni'ndeki 'Gamora' rolüyle tanınmıştır.
24 Ocak 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona giriyor. Selcen Ergun'un ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen filmi 'Kar ve Ayı', Oscar ödüllü Tilda Swinton'ın rol aldığı 'Sonsuz Sır', Nicolas Cage ve Joel Kinnaman'ın başrollerini paylaştığı 'Şeytana Sempati', Deniz Çınar'ın yazıp yönettiği 'Bulutların Üstünde', Güney Kore yapımı 'Kaçakçılar', Danimarka yapımı anime film 'Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu' ve korku filmleri 'Dehşetin Yüzü 2' ve 'Şeytanın Elçileri' izleyicilerle buluşacak.
8 Eylül 2023

Alacakaranlık serisinin yönetmeni Catherine Hardwicke, serinin yeniden çekilmesi durumunda başrollerde Jenna Ortega ve Jacob Elordi'yi görmek istediğini ifade etti. Hardwicke, bir podcast programında bu düşüncesini paylaştı ve ayrıca Robert Pattinson'ın Edward rolü için ilk başta stüdyonun tereddütlerini ve sonrasında nasıl ikna olduklarını anlattı. Yönetmen, Pattinson'ın fiziksel değişimine ve potansiyeline olan inancını dile getirdi.
27 Kasım 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Hollywood'da senaristlerin grevine oyuncuların da katılma ihtimali bulunuyor. Bu durum, Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' filminin Londra prömiyerinin bir saat öne çekilmesine neden oldu. Böylece, Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve diğer yıldız oyuncuların grev başlamadan etkinliğe katılımları sağlandı. Grevin başlaması durumunda oyuncular ne sette yer alabilecek ne de tanıtım faaliyetlerine katkıda bulunabilecek.
13 Temmuz 2023

Popüler Türk polisiye dizisi 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nin ikinci sezon fragmanı izleyiciyle paylaşıldı. Dizi, 7 Aralık'ta BluTV'de yayınlanacak. İkinci sezonda, Behzat başkomiser ve ekibi Ankara'daki kaosu çözmeye devam edecek. Yeni sezonda kadroya Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi isimler katılırken, yönetmenliğini Devrim Yalçın'ın üstlendiği ve senaryosunu Ercan Uğur'un yazdığı belirtildi.
16 Kasım 2023

Oscar ödüllü oyuncular Anne Hathaway ve Cillian Murphy, Versace'nin en son moda kampanyası olan Versace Icons'ın yüzleri olarak seçildi. Tasarımcı Donatella Versace, bu duyuruyu 3 Nisan Çarşamba günü yaptı ve her iki yıldız için de Instagram üzerinden övgü dolu mesajlar paylaştı. Donatella, Hathaway ve Murphy'nin kampanyadaki varlıklarının koleksiyona hayat verdiğini ve onların 'çok Versace' olduğunu belirtti. Kampanyaya ait görseller ve kamera arkası videolar, Versace'nin resmi Instagram hesabı üzerinden paylaşıldı.
4 Nisan 2024

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne', Türkiye'de ilk olarak 30'uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde gösterilecek. Film, 29 Eylül'de Türkiye genelinde sinemalarda izleyiciyle buluşacak. 'Kuru Otlar Üstüne', İstanbul'a atanmayı bekleyen bir resim öğretmeninin taciz suçlamasıyla karşılaşması ve bu durumun hayatını nasıl etkilediğini konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Netflix'in Kasım ayı seçkisinde öne çıkan içerikler arasında David Fincher'ın yeni filmi 'The Killer', Squid Game'in devamı 'Squid Game: The Challenge' ve Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i yıllar sonra bir araya getiren film 'İstanbul İçin Son Çağrı' bulunuyor. Ayrıca, 'Göremediğimiz Tüm Işıklar', 'NYAD', 'Terzi', 'SLY', 'Robbie Williams', 'The Crown', 'Leo', 'Obliterated' ve 'Virgin River' gibi dizi ve filmler de Kasım ayı seçkisinde yer alıyor.
1 Kasım 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında sekizi yerli olmak üzere toplam 11 yeni film izleyici ile buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde olduğu 'Adaletin Eli' filmi aksiyon ve gerilim severleri hedef alırken, 'Nisan' ve 'Neandria' gibi yerli yapımlar da çeşitli konularıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Mükemmel Aile' ve 'Aile Çıkmazı' gibi komedi filmleri ile 'Kara Cin Laneti' adlı korku filmi de bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yer alıyor. Animasyon severler için 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' gibi yapımlar da gösterime giriyor.
14 Mart 2024

Türkiye'de bu hafta 'Ölümlü Dünya 2' başta olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. 'Ölümlü Dünya 2', Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul gibi isimlerin paylaştığı bir devam filmidir. Ryûsuke Hamaguchi'nin 'Kötülük Diye Bir Şey Yok' filmi, ekolojik yıkıma odaklanan bir politik gerilim olarak dikkat çekiyor. 'Aşk Filmi', genç bir kadının hayatını değiştirecek olayları anlatıyor. Eli Roth'un 'Kara Cuma' filmi, bir seri katilin hikayesini işliyor. Çocuklara yönelik 'Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı' ve 'Dilek' isimli animasyon filmler de gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
1 Aralık 2023

Teknoloji distopyası temalı popüler dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun ardından uzun bir aradan sonra altıncı sezonu Haziran ayında Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Aaron Paul, Salma Hayek Pinault, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak. Variety dergisi, yeni sezonun prodüksiyon ve sinematografi açısından daha özenli ve hikayelerin daha ürkütücü olacağını belirtti. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor.
26 Nisan 2023

Hollywood'daki yazar ve oyuncuların grevi nedeniyle 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2' ve 'Godzilla x Kong: The New Empire' filmlerinin vizyon tarihleri ertelendi. Grev, çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle başladı ve grev sırasında hiçbir oyuncu sette yer alamıyor veya projenin tanıtımına destek olamıyor. Bu durum, pek çok büyük yapımı etkiledi.
25 Ağustos 2023

Oyun dünyasının popüler serilerinden 'The Last of Us', dizi olarak uyarlandı ve ilk sezonuyla beğeni topladı. HBO, dizinin ikinci sezonunu onayladı. İkinci sezonun ne zaman yayınlanacağı henüz belirsizken, 2025 veya sonrası olabileceği tahmin ediliyor. Yeni sezonda, oyunun ikinci bölümündeki olaylar ve Joel'in eylemlerinin sonuçları işlenecek. Pedro Pascal ve Bella Ramsey'in devam edeceği ve muhtemelen bir zaman atlaması olacağı belirtiliyor. Dizi yaratıcıları, popülerliğe bağlı olarak daha fazla sezon yapabileceklerini ifade ediyorlar.
21 Mart 2023

Oyuncu ve yönetmen Ethan Hawke, dördüncü yönetmenlik deneyimi olan ve Flannery O’Connor'ın hayatını konu alan Wildcat filminde başrolü kızı Maya Hawke'a verdi. Film, O’Connor'ın ilk romanını yayımlama mücadelesini anlatacak ve oyuncu kadrosunda Laura Linney, Philip Ettinger gibi isimler yer alıyor. Filmin çekimleri 10 Ocak 2023'te başladı ancak vizyon tarihi henüz açıklanmadı. Maya Hawke'ın anne ve babasının her ikisi de ünlü olduğu için, 'nepo bebeği' tartışmalarının odağında olduğu belirtiliyor.
24 Ocak 2023

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek ilk filmler açıklandı. Festival, Cannes'da prömiyerini yapan 'May December' filmi ile açılacak. Festivalin uluslararası programında Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Selanik gibi dünya festivallerinde prömiyerini yapan ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Toronto Film Festivali'nin ardından ülkemizde ilk kez Ayvalık'ta gösterilecek yılın merakla beklenen filmleri yer alıyor. Festivalde ayrıca, 'Sararmış Yapraklar', 'Canavar', 'Öğretmenler Odası', 'Kabahatliler', 'Umudunu Kaybetme', 'İnşallah Erkek Olur', 'Dört Kız Kardeş', 'Nasıl Seks Yapacağız?', 'Vurgun Yemek', 'Güzel Günler', 'Çözümler Kitabı' ve 'Yeniden Başla' gibi filmler de izleyiciyle buluşacak.
24 Ağustos 2023
İşaretlediklerim