TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayını TBMM gündemine getirdi. Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sorular yönelttiği bir önerge verdi. Soruşturma sürecinde yaşananlar ve olayın siyasi bağlantıları sorgulanıyor. Şık, olayı Susurluk kazasına benzeterek, devlet içi iktidar çekişmeleri ve siyasi suikast ihtimaline dikkat çekti. Soruşturmada şu ana kadar 10 kişi tutuklandı, bunlar arasında MHP ile ilişkili isimler ve iki özel harekât polisi de bulunuyor.
6 Ocak 2023

Gençlik ve Spor Bakanı ve AKP İzmir 1. bölge birinci sıra adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen bir spor şöleninde konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda 'Bu ülkenin evlatlarına her türlü imkanı sağlamaktan asla çekinmeyeceğiz' ifadesini kullandıktan sonra yurttaşlar tarafından yuhalandı. Olay, BirGün Gazetesi tarafından aktarıldı ve sosyal medyada paylaşıldı.
9 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oylarını İstanbul'da kullandı. Erdoğan, oyunu kullanmasının ardından sandık kurulu üyelerine başarılar dileyerek süreci İstanbul'dan takip edeceğini belirtti. Ancak daha sonra plan değişikliği yaparak İstanbul'dan Ankara'ya geçti ve seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde takip etmeye başladı.
14 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın da adaylıktan çekileceği iddia edildi. Oğan, bu iddiaları Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile yalanladı ve seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bu tür söylentileri dile getiren gazeteci İsmail Saymaz'a tepki göstererek, kendisi hakkında çıkan haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şarkıcı Mustafa Sandal'ın Beşiktaş belediye başkanı adaylığı için nabız yokladığını ancak yanıt alamadığını ifade etti. Akşener, CHP ile ittifakın bittiğini ve yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini belirtti. Ayrıca, AKP ve CHP'nin bundan sonra rakip olduğunu söyledi.
22 Eylül 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik iletişim kampanyasının ilk videosunu sosyal medya üzerinden yayınladı. Video, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, 'saray danışmanları', dezenformasyon yasası ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası gibi konulara değiniyor. Akşener, videoda adaletsiz düzenin sandıkta değiştirileceğini ve İYİ Parti iktidarında İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe konacağını belirtiyor.
15 Ocak 2023

Hukuk profesörü Ersan Şen, Habertürk TV'deki 'Olaylar ve Görüşler' programında, İYİ Parti'den talep gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirtti. Bu açıklama sonrasında İYİ Parti ve Şen, sosyal medyada alay konusu oldu. Kullanıcılar, İYİ Parti'nin aday belirleme sürecini ve Şen'in adaylığını ironik bir dille eleştirdi. Meral Akşener'in Şen'i arayarak 'Bunda ciddi misiniz?' diye sorduğu ve Şen'in 'Ciddiyim' yanıtını verdiği, görüşmek istediği bilgisi de paylaşıldı.
5 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı'nın seçim verileri konusunda manipülasyon yaptığını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışta önde olduğunu açıkladı. İmamoğlu, AA'nın itibarının olmadığını ve geçmiş seçimlerde benzer durumların yaşandığını belirtti. Yavaş ise, ellerindeki verilere göre Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ve umutlu olduklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Prof. Evren Balta'nın paylaştığı ve kendisini diğer liderlere göre daha olumlu bir ışıkta gösteren 'pozitif oy' anketini beğendi. Anket, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yüksek oranda 'negatif' oy aldığını, buna karşın Yavaş'ın en düşük 'negatif' oy oranına sahip olduğunu gösteriyor. Bu beğeni, CHP içindeki adaylık tartışmaları devam ederken gerçekleşti.
11 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçimler öncesi son grup toplantısında, İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayına atıfta bulunarak, eline aldığı kurşunlarla partililerden cesaret ve kararlılık sözleri aldı. Akşener, iktidar ve Emniyet'in açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, zorluklara karşı direnme ve mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca, 15 Mayıs'ta tarih yazacaklarına dair mesajlar verdi.
5 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada, seçimler için birleşme mesajı verdi ve iktidarı eleştirdi. İmamoğlu, gençlerin özgürlüğü, üniversitelerin durumu ve İstanbul seçimlerinde yaşananları gündeme getirerek, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, deprem konusunda siyaset yapılmasını eleştirerek, insanların ihtiyaçlarının öncelikli olduğunu vurguladı ve Hatay'daki depremzedelerin durumuna dikkat çekti.
30 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul belediye başkanı adayının Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Aynı zamanda, Balıkesir belediye başkanı adayının Turhan Çömez olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu adayların açıklanması, yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'nin stratejilerini ve aday tercihlerini göstermesi açısından önemli.
24 Ocak 2024

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda müşahit olacağını açıkladı. Siyasi partilerin sandık nöbeti çağrısına destek veren Kaya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, çocukları ve gençlerin geleceği için bu görevi üstlendiğini belirtti. Kaya, müşahitlik eğitimine başlayacağını ve gerektiğinde sandık başında süt sağacağını ifade etti.
22 Mayıs 2023

Manisa'da gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu 3 bin 700 oy farkla geçerek yarışı kazandı. Erdoğan yüzde 50,19 oy oranına ulaşırken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46 olarak kaydedildi. Üçüncü aday Sinan Oğan ise yüzde 6 oy aldı. Seçim sonuçları hem ANKA hem de AA verilerine göre belirlendi.
28 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin 'Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım' dediği iddiasını yalanladı. Millet ittifakında, altılı masada varılan mutabakata göre diğer beş liderin de milletvekili adayı olmayıp yeni hükümette cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alması beklenirken, Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşünüyor. TV100 yazarı Erdoğan Aktaş'ın iddiasına göre Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etmişti. Ancak Yavaş'ın ofisi bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.
20 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'deki bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığını eleştirdi. Baş, İnce'nin adaylığını 'küçük hesap' olarak değerlendirerek, ülkede yaşanan sorunlar karşısında böyle bir tutumun yanlış olduğunu ifade etti. Ayrıca, siyasetin memlekete karşı sorumluluk gerektirdiğini ve kendisinin memleketin çıkarlarından başka bir çıkar gözetmediğini belirtti.
2 Nisan 2023

Tunceli'nin Ovacık, Pertek ve Pülümür ilçelerinin belediye başkanları, 'Oyuna Geldik' adlı filmde rol aldı. Filmin senaryosunu Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yazdı ve başrolünde İlyas Salman yer aldı. Filmden elde edilecek gelir, su arıtma tesisi yapımı ve Munzur'un korunması için kullanılacak. Film, bürokrasi ve sistem eleştirilerini komedi aracılığıyla anlatmayı hedefliyor.
20 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç büyük kentte önde olduğunu belirtti. İki başkan aynı zamanda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarıdır. İmamoğlu, iktidarın düşüşte olduğunu ve seçim sonuçlarına yönelik manipülasyonlara karşı olduklarını ifade etti. Yavaş ise, elde edilen verilere göre Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,42 ile Erdoğan'ın önünde olduğunu ve büyük kentlerden gelen sonuçların seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini işaret ettiğini söyledi.
14 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından, seçimi ikinci tura bırakabilecek tek aday olarak kalan Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda bakanlık gibi taleplerde bulunacaklarını ifade etti. Oğan, destek verecekleri adayın 'bedavaya' olmayacağını, kamuoyu ve destekçileriyle istişare ederek karar vereceklerini söyledi. Ayrıca, hükümet içinde yer almak için anlaşma sağlanması gerektiğini, aksi takdirde kendi yollarına bakacaklarını belirtti.
13 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylığa çağırmıştı. Bu durum Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle çözüldü ve Akşener altılı masaya geri döndü. Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP'li milletvekilleri bu gelişmelerden rahatsız oldu ve bazıları hakaret içeren tepkiler gösterdi.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim